Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Önceliklerin düşünce disiplini

Bandırma'dan Ali Eren Kahraman soruyor:

Kendimizi planlarken prensiplerimiz neler olmalıdır?

Kendini planlamak, düşünce disiplinidir. Düşünce disiplini, önceliklerini doğru belirlemektir. Yeteneğinin doğru kotlarına ulaşmaktır. İç taleplerinin, duanın söz ve davranış müracaatını yerinde ve zamanında yapmaktır.



Bir öğrenme hikâyesi

Annelerin fıtratında şefkat fedakârlık ve kahramanlık vardır. Bu şefkat ve kahramanlık duygusu ile bir anne evlâdı için kendini ateşe bile atar. Yırtıcı aslana, zehirli yılana yavrusunu sevdiren ve ona baktıran bu şefkat duygusudur.



Hafıza geliştirme ve beyni etkin kullanma eğitiminden notlar

Esma Tutar,

Ana Okulu Öğretmeni

"Hafıza Geliştirme seminerine gelirken biraz ön yargılara sahiptim. Hafızanın genetik olduğunu düşünüyordum ve geliştirilebilirliği konusunda tereddütlerim vardı. Katılınca kanaatlerim pozitif yönde değişti. Okuma ve öğrenmeyi sevdiren hocamıza teşekkür ediyorum."



Niyet molekülleri

Beyinde niyet ve düşünceye göre molekül üretildiğini biliyor muydunuz? Niyetlere göre molekül mü olurmuş demeyin. Oluyor işte.



Olgunluğun kertesinde

Şimdi otuz yedisinde bir delikanlı gibi. Olgunluğa en yakın noktada. Yaşına sığmayanlar başına sığdı ve başıyla dik durarak yaşadı. Doğduğunda borçlu doğmuştu. Eksi bakiye ile hayata başlamıştı. Gönül dostlarının eşlerinin bileklerinden çıkarıp verdikleri bilezikler sermaye olmuştu.



Ne anlattığın değil, nasıl anlattığın önemli

New York'ta, Brooklyn Köprüsü üzerinde dilenen kör dilenci bir şairin dikkatini çeker. Dilencinin boynunda asılı bir tabela vardır. Şair, dilenciye günlük kazancının ne kadar olduğunu sorar.



YASEM AJANDASI

* Temsilciler toplantısı bugün Yeni Asya Ankara Temsilciliği'nde yapılacak. * 19. Gazetecilik Seminerleri 15-16-17 (Perşembe, Cuma, Cumartesi) Haziran'da Ankara'da yapılacak.



ZEKÂ KIRINTISI

Sekiz adet sekiz ile 1000 sayısını nasıl elde ederiz?



 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004