Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Düşünce suçu dâvâlarında patlama

Türkiye Yayıncılar Birliği Yayınlama Özgürlüğü Komitesi’nce hazırlanan ‘’Yayınlama Özgürlüğü Raporu’’ açıklandı. Raporu, Taksim Hill Otel’de ‘’Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’’nün dağıtımı sebebiyle düzenlenen törende, Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu açıkladı.


Haberlerin çoğu kadınlara dair

Dört “büyük” gazetede 10 ay içinde yayınlanan haberler üzerinde yapılan araştırma, cinsellik içerikli haberlerin, diğer tüm haberlerden 15 kat daha fa

Reformlar aksayınca, hava bozuldu

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, dalgalanmanın sebeplerini açıklamaya çalışırken sa


  Ezanın hürriyetine kavuştuğu gün

14 Mayıs 1950’de seçimler yapılır. 29 Mayıs’ta Adnan Menderes Meclis’te hükümet programını okur. 16 Haziran’da da ezan ve kametin Arapça okunmasına dair yasak kaldırılır.


  Eminönü’de patlama

İstanbul Eminönü’ndeki İETT duraklarının yakınında bir patlama meydana geldi. Olayda dört kişi yaralandı.


  ÖSS öncesi tuhaf uyarı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl ÖSS’de ilk kez uygulamaya konulacak olan tuvalet iznini, adayların istismar etmemelerini istedi.


  TMK inadı

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, komisyon üyelerine gelecek haftaki gündemlerine ilişkin bilgi verirken, TMK'da değişiklik öngören tasarıyı 20 Haziran Salı günü görüşeceklerini söyledi.


  Avukatlardan boykot

Son zamanlarda avukatlara yönelik saldırılar ve Danıştaydaki silâhlı saldırıya tepki amacıyla avukatların 16 Haziran Cuma günü duruşmalara girmeme kararına, Ankara Barosu da katıldı.


  TMK, özgürlüklere aykırı

Türkiye Yayıncılar Birliği’nce verilen “Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri’’, törenle sahiplerini buldu.


  Bebek ölümleri tartışılıyor

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastahanesi’nin Yenidoğan Bebek Yoğun Bakım Ünitesi’nde iki günde 4 bebek ardı ardına hayatını kaybetti. En küçüğü 2 günlük, en büyüğü ise 47 günlük 4 bebeğin enfeksiyon sebebiyle öldükleri ileri sürüldü.


  Ağar: ÖSS uygulaması kaldırılmalı

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ÖSS uygulamasının kaldırılması, yerine istikrarlı, başarıyı ödüllendirecek bir sistemin kurulması gerektiğini bildirdi.


  Çevre, miras değil emanet

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, çevrenin, insan-oğlunun daha fazlasına sahip olma hırsı yüzünden, hayatı tehdit eder duruma geldiğini söyledi.


  19. Gazetecilik semineri başladı

YASEM tarafından Ankara’da düzenlenen 19. Gazetecilik Semineri başladı. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası salonunda düzenlenen ve üç gün sürecek seminere Türkiye’nin birçok ilinden katılım oldu.


  Su için

Aşırı sıvı kaybının yaşandığı yaz aylarında bilinçli su içilmesi gerekiyor.


  Sevginize şart koşmayın

Fatma Taş, aile içi iletişim sorunlarıyla ilgili olarak uyarılarda bulundu. Ailenin, toplumun temeli olduğunu hatırlatan Taş, bu birimin bozulmasıyla toplumsal yapının çok ciddî yaralar alacağını belirtti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004