Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Karpuz üretiminde dünya 2'ncisiyiz

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, Adana’da 140 bin dekar alanda karpuz üretildiğini ve bu yıl yaklaşık 750 bin ton karpuz üretimi beklediklerini söyledi.

Hasadı Mayıs ayı sonlarında başlanan Temmuz ayı ortalarına kadar süren Adana karpuzunun kendine özgü aroması ile dünyanın en lezzetli karpuzu olduğu bildirildi. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Adana Şube Başkanı Ayhan Barut, yaptığı açıklamada, sıcak yaz günlerinde bolca tüketilmesi gereken karpuzun yaygın şekilde ülkemizin birkaç yöresinde yetiştiğini kaydetti.

Barut, Adana’da 140 bin dekar alanda karpuz üretildiğini ve bu yıl yaklaşık 750 bin ton karpuz üretimi beklediklerini söyledi. Türkiye’nin hatta dünyanın şeker oranı en yüksek, bol sulu ve lezzetli aromaya sahip karpuzlarının Adana’da yetiştiğine işaret eden Barut, ‘’Ülkemiz Çin’den sonra 4 milyon ton ile dünyada 2’nci karpuz üreticisi konumunda. Ülkemizin lider kenti ise Adana. Bölgenin iklim şartları ve toprak yapısı sebebiyle su ve şeker oranı çok yüksek karpuz yetiştiriliyor. Bugünler karpuzun lezzetinin doruğa ulaştığı günler. Tüm vatandaşlarımızdan bol bol karpuz tüketerek hem serinlemelerini, hem de bu lezzetten mahrum kalmamalarını öneriyorum’’ dedi.

/ ADANA

18.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiftçi umudunu yitirdi

  Karpuz üretiminde dünya 2'ncisiyiz

  Un fabrikası zenginiyiz

  Serbest bölgelerde ihracat düştü

  Türk iş adamları Avustralya’da dernek kurdu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004