Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Un fabrikası zenginiyiz

Türkiye’de sayıları 1200’e ulaşan un fabrikasının kapasitelerinin yarısıyla çalıştığı ve sektörde yeni tesislerin kurulmasının önüne geçilmesi gerektiği bildirildi.

Adana Un Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Kardeşler, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, dünya un ticaretinin önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye’deki 1200 un fabrikasının toplam üretim kapasitesinin 60 milyon ton civarında olduğunu belirten Kardeşler, tüketimin ise 12 milyon ton civarında olduğunu hatırlattı. Dünyada bu kadar atıl kapasitede tesisi olan bir ülkenin olmadığını belirten Kardeşler, ‘’Türkiye, un fabrikası zengini ülke konumuna geldi’’ dedi.

Kardeşler, sektörün ciddî bir atıl kapasite sorunu yaşamasına karşın yeni un üretim tesislerinin yapılmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek, 2 milyon 800 bin ton un ihracatıyla dünya birincisi olan sektörde yeni tesislerin kurulmasının önüne geçilmesini istedi.

Sektörde halen 400 fabrikanın faal durumda, geriye kalan fabrikaların ise sezonluk çalıştığını kaydeden Kardeşler, şöyle konuştu: “Fabrikalar şu an kapasitelerinin yarısıyla çalışıyor. Atıl kapasitenin bilinmesine karşın yeni fabrikalar açılıyor. Bunu da anlamış değiliz. Bir çok fabrikanın atıl kalması nedeniyle millî servet heba ediliyor. Yaşanan atıl kapasite sorununa ilişkin radikal önlemler alınmalı.”

/ ADANA

18.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çiftçi umudunu yitirdi

  Karpuz üretiminde dünya 2'ncisiyiz

  Un fabrikası zenginiyiz

  Serbest bölgelerde ihracat düştü

  Türk iş adamları Avustralya’da dernek kurdu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004