Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Haydi çocuklar Kur’ân’a

Türkiye’de ilköğretim ve liselerin tatile girmesi ile birlikte yaz Kur’ân kursları başlıyor. 26 Haziran tarihi itibariyle tüm camilerde çocuklara Kur’ân ve temel dini bilgilerin yanında, vatan-millet, ana ve baba sevgisi öğretilecek. Hafta içi 5 gün 3 saat üzerinden devam edecek kurslara katılımım yüksek olması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kursları ile ilgili tüm il müftülüklerine yazı gönderdi. Bu yıl kursların daha verimli geçmesini isteyen müftülükler ise başlama tarihine kadar seminer ve toplantılarını devam ettirecek.

Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser, bu yıl yaz Kur’ân kurslarının önceki yıllara göre daha renkli ve neşeli geçeceğini söyledi. Yeleser, “5. sınıfı bitiren her çocuğun katılabileceği ve 2 ay sürecek olan kurslar sonunda öğrencileri onore etmek için belge ve sertifika vereceğiz. Aynı zamanda kursları sabah kahvaltıları ile renklendirip, şeker ve çikolata gibi küçük hediyelerle süslendireceğiz. Kurslarda başarılı olan yavrularımıza da bisiklet, giyim eşyası türünden hediyeler vermeyi düşünüyoruz. Sosyal etkinlikler çerçevesinde ise teneffüslerde tasavvuf müziği, futbol, veleybol oynama imkanları sunulacak. Kursların haricinde gençlere internet olanağı da sağlanacak.” diye konuştu.

KURSLAR ÜÇ KUR ŞEKLİNDE DÜZENLENECEK

Yeleser, kursların camilere gelecek çocukların bilgi seviyesine göre 3 kurdan oluşacağını dile getirerek, “Hiç bilmeyenler birinci, elif ba’yı az bilenler ikinci ve nihayetinde Kur’ân-ı Kerim’i tecvitle okumak isteyen çocuklarımız da üçüncü kurda olacak.” dedi. Müftü Yeleser, köylere varana kadar tüm din görevlilerini toplayarak bilgi alış verişinde bulunduklarını anlattı. Her hafta Antalya’nın farklı bir ilçesine giderek toplantılara katılan Yeleser, programların verimli geçtiğini söyledi. Yeleser, “İki ay sürecek olan yaz kurslarında amacımız çocuklara Allahını, peygamberini, vatanını, milletini sevdirmek.” diye konuştu.

Öte yandan Elazığ Müftüsü Ömer Kocaoğul, çocukların yaz Kur’ân kurslarına gönderilmesini isteyerek, izbe ve karanlık yerlerde ehli omayan kişilerden öğrenilecek dinin, toplumda büyük yaralar açacağına vurgu yaptı.Ömer Kocaoğul, en önemli meselenin çocukların dini ve ahlaki yönden yetiştirilmesi olduğunu belirterek, yeni yetişen neslin madde bağımlısı olmalarında herkesin sorumlu olduğunu kaydetti. Çocukların camiye yönlendirilip imamlara yardımcı olunmasını isteyen Kocaoğul, “Biz bu meseleyi ciddî olarak ele almaktayız. Yaz Kur’ân kurslarına öğrencilerin gönderilmeleri konusunda muhtarlara büyük iş düşmektedir.” dedi.

/ ANTALYA

18.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Haydi çocuklar Kur’ân’a

  Generaller konuşuyorsa...

  60’ından sonra Kur’ân öğrendiler

  “Katsayı engeline son” çağrısı

  Adaletsiz sınav bugün

  Hükümet, AB sürecini krize soktu

  Kıbrıs resti dünya basınında

  Lagarde: Bütünleşme süreci devam edecek

  Türkiye, şartları yerine getirdiğinde AB üyesi olacak

  2,5 milyon kanatlı hayvan itlaf edildi

  Millet Menderes’e müteşekkir

  Siyaset AKP ve CHP'nin elinde rehin

  Dilipak’a 10 yıl istendi

  Karneler yarın veriliyor

  Sahte emekliliğe 27 tutuklama

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004