Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kıbrıs resti dünya basınında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’ye yönelik ambargo kalkmadan limanların Rumlara açılamayacağı yönündeki sözleri yabancı basında da yankı buldu. Dünya basını, Türkiye’nin AB’yi tehdit ettiği değerlendirmesini yaptı.

İngiliz Guardian gazetesi, Başbakan Erdoğan’ın sözlerini “Türkiye, AB müzakerelerinden çekilmekle tehdit etti” şeklinde değerlendirdi. Haberde Erdoğan’ın bu konudaki “en güçlü açıklamalardan birini” yaptığı ifade edildi. Haberde, “ağız dalaşının” geçen Ekim ayında başlayan müzakerelerden bu yana AB-Türkiye ilişkilerindeki en kötü haftalardan birinden sonra geldiği yorumu yapıldı.

Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği liderlerinin Türkiye’den reformları arttırmasını istediğini aktardı. Brüksel’in Ankara’dan limanlarını Rumlara açmasını beklediği hatırlatılan haberde, Erdoğan’ın ise KKTC’ye yönelik izolasyonlar kalkmadıkça limanların açılmayacağını söylediği kaydedildi.

Amerikan Washington Post gazetesi de AB’nin Kıbrıs çatlağı yüzünden Türkiye’yi uyardığını belirtti. AB’nin Türkiye’den limanlarını Rumlar’a açmasını istediği kaydedilen haberde, Erdoğan’ın ise bu talebe “müzakereler durursa durur” sözleriyle “karşı ateş açtığı” değerlendirmesi yapıldı. Gazete, hem Erdoğan’ın hem de Avrupa liderlerinin yerel siyasi kaygılarla hareket ettiği yorumunu yaptı.

Gazete, Erdoğan’ın partisinin, milliyetçiliğin yükseldiği bir ülkede popüleritesini kaybetmeye başladığını, pek çok Avrupa hükümetinin de yüzde 99’u Müslüman olan 70 milyonluk bir ülkeyi Birliğe alıp almama konusunda şüpheli olduğunu belirtti.

18.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Haydi çocuklar Kur’ân’a

  Generaller konuşuyorsa...

  60’ından sonra Kur’ân öğrendiler

  “Katsayı engeline son” çağrısı

  Adaletsiz sınav bugün

  Hükümet, AB sürecini krize soktu

  Kıbrıs resti dünya basınında

  Lagarde: Bütünleşme süreci devam edecek

  Türkiye, şartları yerine getirdiğinde AB üyesi olacak

  2,5 milyon kanatlı hayvan itlaf edildi

  Millet Menderes’e müteşekkir

  Siyaset AKP ve CHP'nin elinde rehin

  Dilipak’a 10 yıl istendi

  Karneler yarın veriliyor

  Sahte emekliliğe 27 tutuklama

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004