Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mustafa Sungur: Bekir Berk'e dualar sürüyor

Risâle-i Nur'un ve mazlumların avukatı Bekir Berk, vefatının 14. yıldönümünde Eyüp'teki mezarı başında anıldı. Bekir Berk’in Bediüzzaman’dan dua istediğini, onun da kendisine bu haber ulaştığında “Bir zaman hep beraber dua edeceğiz” şeklinde bir cevap verdiğini anlatan Mustafa Sungur, mahkemelerdeki savunmalarıyla Risâle-i Nur'un neşrine hizmet etmiş olan Bekir Berk’e yapılan duaların hâlâ devam ettiğini söyledi.

Bediüzzaman Said Nursî’yi, Risâle-i Nurları ve onlara hizmet eden talebeleri müdafaa etmesiyle tanınan Avukat Bekir Berk, on dördüncü vefat yıldönümünde ailesi ve sevenlerinin katıldığı bir programla anıldı. Eyüp Sultan’daki mezarı başında gerçekleştirilen anma programında konuşan Mustafa Kavurmacı, Bekir Berk’in İslâmın güzelliğini hal ve diliyle anlatan bir serdengeçti olduğunu ifade etti.

Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur, Mehmet Fırıncı’nın yanı sıra, Bekir Berk’in eşi Şükran Berk, oğulları Ertuğrul Hakan ve Zübeyir Berk’in de katıldığı anma programı Kur’ân-ı Kerim tilâveti ve hatim duâsıyla başladı. Duânın ardından söz alan Ertuğrul Hakan Berk, vefatının on dördüncü yılında yaptıkları anma programı ile Bekir Berk’e vefa borcunu ödediklerini ifade etti. “İhsan Atasoy Ağabeyimiz Hayatını Davasına Adayan Adam adlı kitabında ‘Tarih konuşuyor ben susuyorum’ diyor. Bu çok doğru, tarih konuşuyor, tarihi Bekir Berk bize anlatıyor, yaşatıyor” diyen Ertuğrul Hakan Berk, babasının savunduğu dâvânın ışığında güzel günlerde birlikte olmak temennisiyle sözlerini noktaladı.

Misilsiz bir kahramandı

Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı da, Bekir Berk’in misilsiz bir kahraman olduğunu ifade etti. Onun hizmetinin gençlere örnek olması gerektiğini söyleyen Fırıncı, “Bekir Berk Ağabey İslâm hizmetinden hayatını hiçbir zaman esirgemedi. Onun gibi olmak mümkün değil ama biz de onun yanında bulunduk. Cenâb-ı Hak kusurlarımızı mağfiret etsin” dedi.

İslâma bağlılığı kelimelerle tarif edilemez

Bekir Berk’in İslâm’a bağlılığının kelimelerle tarif edilemeyeceğini söyleyen Mustafa Kavurmacı ise, “Bekir Berk bu dâvânın ulviyetini, İslâmın güzelliğini hali ve kaliyle anlatan bir serdengeçtidir. Mahkeme salonuna girdiği vakit, bir üniversite öğretim üyesi gibi celâdet ve salâbetle dâvâsını müdaafa ederdi. Cenâb-ı Hak onun dâvâsının takipçisi olmayı nasib müyesser eylesin” şeklinde konuştu.

Bekir Berk’in, Bediüzzaman’dan duâ istediğini, onun da kendisine bu haber ulaştığında “Bir zaman hep beraber duâ edeceğiz” şeklinde bir cevap verdiğini anlatan Mustafa Sungur da, mahkemelerdeki savunmalarıyla Risâle-i Nurların neşrine hizmet etmiş olan Bekir Berk’e yapılan duâların hâlâ devam ettiğini ifade etti.

Korkmadan hakkı haykırırdı

Çok sayıda seveninin katıldığı programda “Bekir Berk demek, kahramanlık, mertlik, cesaret, insanlık, dostluk ve arkadaşlık demektir” şeklinde konuşan Mustafa Sungur’un oğlu Muhammed Sungur da, Bekir Berk’in her yerde her zaman korkmadan, yılmadan hakkı haykıran bir ruha sahip olduğunu dile getirdi.

“Gönüller Fatih’i Büyük Üstada” adlı şiirin okunmasıyla devam eden program, Muhammed Sungur’un İhlâs Risâlesi’nden okuduğu bir dersle son buldu.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

20.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tek çözüm yapısal reformlar

  Hükümet de ilgisiz

  Kıbrıs restine MHP desteği

  AB konusunda duraksamalara yer yok

  İstatistikte taramalar başladı

  Oğuz: Ekonomiye güven kalmadı

  Komisyon TMK sınavında

  Derslik sayısı artacak

  Mustafa Sungur: Bekir Berk'e dualar sürüyor

  CHP’li Canan: Yargıya müdahale var

  22 il, kene tehdidi altında

  Sezer’in affettiği mahkûmların 180’i sol örgüt mensubu

  Tosya’da feci kaza: 5 ölü, 1 yaralı

  Şırnak’ta kamu lojmanlarına taciz ateşi

  Gül, Rusya ve ABD’ye gidecek

  Karne günü, okul müdürünü darp ettiler

  Hafızlar icazet aldı

  Karne kırık olsa da, çocuğunuzu kırmayın

  Atlas Okyanusunu uçurtmayla geçecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004