Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yaz filmleri gün sayıyor

Türk seyircisi için ölü sezon olan yaz aylarında, büyük bütçeli filmlerin yanında, gişe rekortmeni filmlerin devamları ve yerli film seçenekleri, sinemaseverlerle buluşmayı bekliyor. Film şirketlerinin Türkiye gösterim takvimine göre, sinemada yaz ayları ve sonbahar başında seyirci, yerli ve yabancı iddialı yapımlarla buluşacak.

-Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı/Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest: Jerry Bruckheimer’ın yapımcılığını üstlendiği filmde, ilk yapımın da rejisörü olan Gore Verbinski yönetmen koltuğuna oturdu.

-Superman Dönüyor (Superman Returns): Yapımcılığını Warner Bros. Pictures’ın üstlendiği filmin yönetmeni Bryan Singer. Christopher Reeve’in tahtına Brandon Routh’un oturduğu filmde, Kate Bosworth, Kevin Spacey, James Marsden, Frank Langella, Eva Marie Saint, Parker Posey, Sam Huntington ve Kal Penn’in diğer rolleri paylaşıyor.

-Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı (Fast and Furious: Tokyo Drift): Serinin üçüncü halkası, 28 Temmuzda Türk izleyicisiyle buluşacak.

-Korkunç Bir Film 4 (Scary Movie 4): David Zucker’in yönettiği film, ‘’Dünyalar Savaşı’’, ‘’Garez’’, ‘’Köy’’, ‘’Fahrenheit 9/11’’, ‘’Testere’’ ve ‘’Brokeback Dağı’’ gibi yapımları hicvediyor. Film, 4 Ağustosta gösterime girecek.

-Garfield 2: Tim Hill’in yönettiği animasyonun orijinal seslendirmesini Bill Murray, Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt ve Billy Connolly yapıyor.

-Arsen Lüpen: Arsen Lüpen’in maceralarını anlatan film, 25 Ağustosta Türkiye’de gösterime girecek.

-Orman Çetesi: Tim Johnson ve Karey Kirkpatrick’in yönettiği bu animasyon, 25 Ağustosta seyirci karşısına çıkacak.

-Uçuş 93: 11 Eylül faciasını işleyen filmin yönetmeni Paul Greengrass. Opal Alladin, Erich Redman, Ben Sliney ve Susan Blommaert’in rol aldığı yapım, 11 Eylül 2001 günü kaçırılan dördüncü uçak olan United Airlines havacılık şirketinin 93 sefer sayılı uçağında yolcuların, mürettebatın ve uçuş kontrolörlerinin yaşadığı korku ve dehşet ortamının öyküsünü anlatıyor. Film, 1 Eylülde gösterime girecek.

-Miami Vice: Ünlü televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan film, 8 Eylülde Türkiye’de gösterime girecek.

-Arabalar (Cars): Yılın en iddialı animasyonları arasında yer alan yapımda, sevimli arabaları Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt, Michael Keaton gibi ünlü oyuncular seslendirdi. Filmin gösterim tarihi 15 Eylül...

“Eve Dönüş”te 12 Eylül anlatılıyor

-Cenneti Beklerken: Yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği filmde, Serhat Tutumluer, Melisa Sözen, Mesut Akusta, Nihat İleri ve Mehmet Ali Nuhoğlu rol alıyor. Film, sonbaharda seyirciyle buluşacak.

-Eve Dönüş: Ömer Uğur’un yönettiği filmde, Memet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Altan Erkekli ve Perihan Savaş rol alıyor. 1980 döneminin hemen ertesinde kendi halindeki bir işçi ailesinin dramını ironik bir dille anlatan film de sonbaharda gösterime girecek iddialı yapımlardan.

-Sınav: Ömer Faruk Sorak’ın rejisörlüğünü üstlendiği komedi filminde, İsmail Hacıoğlu, Hümeyra, Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz ile Ali Sürmeli’den oluşan güçlü bir kadro görev alıyor. Ünlü Hollywood yıldızı Jean Claude Van Damme’ın da yer aldığı film, gençlerin sınav stresini konu alıyor.

23.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yaz filmleri gün sayıyor

  Öğrencilerden el işi ve resim sergisi

  Şanlıurfa Millî Eğitim Müdürü, Radyo Mega’ya konuk oldu

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004