Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memurun beklediği af nihayet çıktı, ama...

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarının affedilmesini öngören tasarı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek kanunlaştı. Ancak kanunun, 23 Nisan 1999 tarihinden önce işlenmiş fiilleri kapsamaması, “devlete karşı işlenen suçlar”ı ve YAŞzedeleri hariç tutması, mağdurlarda hayal kırıklığına yol açtı.


MGSB ilk kez yargılanıyor

Millî Güvenlik Siyaset Belgesinin iptali için Danıştay’da dâvâ açan İnsan Hakları Derneği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı yöneticileri, başvuruyu değer

İşkencelerin faturası millete

Hazine’nin, işkence ve kötü muamele suçları nedeniyle AİHM tarafından hükmedilen tazminatları, yasası da çıkarılmasına karşın suçu işleyen devlet göre


  Ağar: Bu misyon kaybolmaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, demokrat misyonun 60 yıldır devam ettiğini belirterek, “Bu misyon, iman, inanç kaybolmaz, Türkiye’nin her zaman teminat akçesi gibi yerinde durması gereken, tütmesi gereken bir ocaktı burası.” dedi.


  Arınç: Türkiye, AB sürecinde kararlı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin AB sürecinde kararlı olduğunu; bu süreçte önemli mesafeler alındığını söyledi.


  Baykal’dan muhalefete sansür

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın grup toplantılarının basına kapalı kısmını kaldırması muhaliflerin tepkisine sebep oldu. CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, Baykal’ın muhalif milletvekillerini konuşturmamak için grup toplantılarının basına kapalı kısmını kaldırdığını söyledi.


  İran taviz verse 70’li yıllara dönülür

İran ve Amerika arasında aşk-nefret ilişkisi olduğunu ifade eden Yazar Cihan Aktaş, “Amerikalılar bölgede ilişki açısından her zaman İran’ı Türkiye’ye yeğlerler” dedi. Hatemi’nin Batı ile ilişkilerde bütün iyi niyetini ortaya koyduğunu söyleyen Aktaş, “Batı, Hatemi’nin girişimlerinin çok da kıymetini bilemedi. Bunun cevabı da bir bakıma Ahmedinecad oldu” şeklinde konuştu.


  Talat: AB hatasını anlıyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rumların Türkiye-AB müzakerelerinin ilerleyişini veto ile tehdit etmesinin, kendileri için değil, AB üyesi diğer ülkeler için sürpriz olduğunu ifade ederek, “AB böylesine Avrupalı olmayan bir ülkeyi bünyesine almakla ne kadar büyük bir belâyı satın aldığını daha iyi anlayacaktır” dedi.


  Şemdinli örtbas edilmesin

Uluslararası Af Örgütü Şemdinli davasında iki kişinin suçlu bulunduğunu, ama suçlamanın değiştirilmesi ve davanın benzeri görülmemiş bir hızla sonuçlandırılmasıyla olayın bütünün örtbas edilmesinden kaygılı olduğunu açıkladı.


  ‘Akıllı ajanda’ ile demokrasi dersi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gördüğü her yerde oyuncak ve bebek dağıttığı çocuklara artık “akıllı ajanda” da hediye edecek. Ajandanın önsözünü yazan Erdoğan, akıllı ajandanın çocuklara derslerinin yanı sıra büyük bir genel kültür desteği ve kitap okuma alışkanlığı kazandıracağını kaydetti.


  Şemdinli dâvâsı kararına itiraz

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde eski PKK hükümlüsü Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanmasıyla ilgili davada Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara hem sanık, hem de müdahil avukatları itiraz etti.


  Sınır kapılarında gurbetçiye hazırlık

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, ‘’İşçi sezonunda Kapıkule’nin yükünü hafifletmek için Hamzabeyli Sınır Kapısı’na yönlendirme yapacağız’’ dedi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nı ziyaret eden Vali Miroğlu, Süloğlu Kaymakamı Osman Dölek’ten gümrük hakkında bilgi aldı. Gümrükteki eksiklerin bir an önce tamamlanmasını isteyen Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı’nın yeniden inşası için çalışmaların Eylül ayında başlayacağını söyledi.


  ‘Risâle-i Nur ve talebeleri beni çok etkiledi’

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 46. yıldönümünde Almanya Köln’de düzenlenen programda konuşan Dünya İslâm Konseyi üyesi Salim Abdullah, Risâle-i Nur’un kendisini çok etkilediğini ve Risâle-i Nur talebelerinin Almanya’da harika işler yaptığını söyledi.


  Dudullu trafiği nefes alacak

Ümraniye, Dudullu’da yapımı tamamlanan ‘Dudullu Köprü, Kavşak ve Yan Yolları Düzenleme İnşaatı” törenle hizmete girdi.


  Kapkaççılar 8 aylık hamile kadını sürükledi

Batman’da kapkaççılar, 8 aylık hamile kadını yerde sürükleyerek çantasını aldılar.


  Pertevniyalliler buluştu

Pertevniyal Eğitim Vakfı, kuruluşunun 15. yılını kutladı. Merter’deki Green Park Otel’de bir araya gelen Pertevniyal Lisesi öğrenci, yönetici ve öğretmenleri hedeflerini; okulun daha başarılı olması olarak açıkladılar.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004