Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millî takımda oynarım

Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Marco Aurelio, ailesiyle birlikte Türkiye’de mutlu olduğunu ifade ederek, takımının menfaati için vatandaş olma teklifini kabul edeceğini açıkladı.

Vatandaşlık işlemlerine başlamak için, sarı-lacivertlilerin diğer yabancı oyuncularından daha erken Türkiye’ye dönen Aurelio, Özel Acıbadem Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinden önce yaptığı açıklamada, kendisinden istenen belgeleri beraberinde getirdiğini bildirdi.

Vatandaşlık başvurusu için kulübünün kendisini yönlendirmesini beklediğini belirten Aurelio, ‘’Ben ve ailem Türkiye’de olmaktan her zaman mutluluk duyduk. Türkiye’yi seviyoruz. Milli takımda yer almak benim için güzel bir şey olur’’ diye konuştu.

Sağlık kontrollerinin ardından da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Brezilyalı futbolcu, konuyla ilgili şunları söyledi: ‘’Bu konu hakkında çok fazla söylenecek bir şey yok. Önemli olan Fenerbahçe için ne olacağıdır. Fenerbahçe için iyi olacaksa vatandaşlık teklifini kesinlikle kabul edeceğim. Benim ve Fenerbahçe için güzel olan neyse o olacak. Türk milli takımı iyi bir ekip ama burada adım adım gitmek gerekiyor. İlk önce Türk olma işlemleri tamamlansın, ondan sonra milli takım aşamasına geçeriz.’’

Kaçan şampiyonluğun üzüntüsünü hâlâ yaşıyoruz

Aurelio, geçen sezon kaçırdıkları şampiyonluğun üzüntüsünü hâlâ yaşadıklarını söyledi. Yeni sezonda daha iyi çalışıp şampiyon olabilmenin çok önemli olduğunu kaydeden Brezilyalı futbolcu, ‘’Geçen sezonki tatsız olay hâlâ akıllarda. Benim için dün gibi zaten. Çok üzüldüm ve mutsuz oldum’’ diye konuştu.

Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarında başarılı olmasının kendisini çok mutlu edeceğini ifade eden Aurelio, ‘’Bu sezon arkadaşlarımızla birlikte bunu gerçekleştirmek için uğraşacağız’’ dedi. Fenerbahçe’ye teknik direktör adayları konusunda Scolari ve Parreira’nın adının geçtiği hatırlatılması üzerine Aurelio, ‘’Bu konu hakkında söyleyecek fazla bir şeyim yok. Scolari olsun Parreira olsun hepsi iyi teknik direktörler. Fenerbahçe için en iyisi nasıl olacaksa öyle olsun’’ şeklinde konuştu. Fenerbahçeli futbolcu, vatandaşı Nobre’nin Beşiktaş’a gitmesiyle ilgili bir soruya da , ‘’Marcio iyi bir futbolcu. Fenerbahçe kesinlikle yokluğunu hisedecektir’’ dedi.

/ İSTANBUL

23.06.2006


 

Toledo imzaladı

Kayserispor’un Real Zaragoza’dan transferi Oscar Toledo, kulüp tesislerinde iki yılık sözleşme imzaladı.

Dünya Kupasında Paraguay Milli Takımı’nda forma giyen ve takımının elenmesinden sonra Kayseri’ye gelen Oscar Toledo, Kayserispor Kadir Has tesislerinde kendisini iki yıllığına sarı-kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada, Toledo’nun büyük profesyonellik örneği göstererek, lig maçları ve Dünya Kupası maçlarından sonra hiç dinlenmeden sakatlığına rağmen Kayseri’ye geldiğini belirtti.

23.06.2006


 

Beşiktaş kondisyon çalıştı

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Çalışmada oyuncuların hırslı ve istekli olmasının Tigana’yı sevindirdiği ifade edildi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde teknik direktör Jean Tigana, yönetiminde yapılan ve yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda, futbolcuların bir bölümünün salonda kondisyona yönelik izokinetik teste tabi tutulduğu belirtilirken, diğer futbolcuların da kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptığı kaydedildi. Çalışmada oyuncuların hırslı ve istekli olmasının Tigana’yı sevindirdiği ifade edildi.

23.06.2006


 

Albayrak: 2-3 oyuncu alacağız

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, "Takımın kadro sıkıntısı yok, biz kadroyu daha zenginleştirmek için çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz transferleri bitirip, takımı kamp dönemine kadar hazırlamak" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, kadro sıkıntılarının bulunmadığını, ancak kadroyu daha zenginleştirmek için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Almanya kampına kadar transfer çalışmalarını tamamlamak istediklerini söyledi. Yönetim olarak öncelikli hedeflerinin transfer çalışmalarını kamp dönemine kadar tamamlayıp, tam kadro olarak Almanya kampına gitmek olduğunu ifade eden Başkan Albayrak şunları söyledi:

"Yönetim olarak Trabzonspor'un bugününü değil yarınlarını düşünüyoruz. Onun için transferde temkinli hareket ediyoruz. Trabzonspor'da kadro sıkıntısı yok. Ama bizler kadroyu daha zenginleştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Almanya kampına tam takım olarak gitmek istiyoruz. Ligin bitmesiyle sporcu bedelleri artı. Ancak bu süre zarfında bu rakamlar yarı yarıya indi. İlk yaptığımız görüşmelerde kulüpler ve futbolcular yüksek rakamlar telaffuz ediyorlardı. Arz ve talep meselesi bu, şimdi ise fiyatlar belli bir yere kadar geldi. Liglerin başlamasına yakın bu fiyatlar daha da aşağıya inecektir. Trabzonspor için transferde geç kalınmış bir şey yok. Geçen sezonun ikinci yarısında aldığımız oyuncuları kadroya iyi bir şekilde monte ettik. Takıma faydalı oyuncular aldık. Bu kadroya 2-3 takviye daha yapmayı düşünüyoruz."

23.06.2006


 

Owen 2007'ye kadar yok

İngiltere Milli Takım oyuncusu Michael Owen, sakatlığı yüzünden 2007 yılına kadar sahalarda yer alamayacağını söyledi.

The London Times'ta Michael Owen imzasıyla yayınlanan yazıda 26 yaşındaki futbolcu, hiç kimsenin tam olarak geri ne zaman dönebileceğini bilmediğini, ancak 2006 yılında futbol oynayamayacağını kaydetti.

23.06.2006


 

Murat Uluç Ç. Rize’de

Çaykur Rizespor, geçen sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da forma giyen Murat Uluç ile 4 yıllık sözleşme imzaladı

Kulüp ikinci başkanı Erol Yıldırım, Murat Uluç ile kulübün İstanbul’daki irtibat bürosunda, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi.

23.06.2006


 

Kupanın favorisi Brezilya ama...

Dünya Kupası başladı. Bizim olmadığımız bir turnuvayı keyifsiz şekilde, sporseverler olarak takip ediyoruz. Aksi mümkün değil. Çünkü 2002 Dünya Kupasını 3. olarak tamamlamış bir ülkeyiz. Eskiden bize çok uzak olan bu turnuvalar, 3. lükten sonra katılmamızı zorunlu hale getirdi. Aslında dışarıda kalmamızın müsebbipleri bu hesabı ödemekzorundalar. Bu organizasyonlara katılamamanın maddi ve manevi kayıpları çok fazla.

Öncelikle tüm dünyanın takip ettiği şampiyonada ülkemizin reklamını yapma imkanını kaçırmış oluyoruz. Sonra; futbolda ileri ülkeler bu turnuvalarda kendilerini sınama imkanı buluyorlar. Ülkeler, futbolda bulundukları yerin neresi olduğunu en sağlıklı şekilde buralarda tespit ediyorlar. Mesela İtalyanlar, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aldıkları başarısız neticeler sonunda, defansif oyun anlayışlarını, ofansif anlayışla zenginleştirip kupada iddialı hale gelmişler. Keza Almanlar daha agresif ve atak futbol oynuyorlar. Hayli de iyi görünüyorlar. Arjantin yeni yıldızlarıyla bu şampiyonadan netice almayı hedefleyen bir ekip görünümündeler.

Kupanın her zaman olduğu gibi, bu turnuvadada mutlak favorisi Brezilya, ne kadro olarak ne de oyun anlayışı olarak yenileşme yapamamış. Bunun sıkıntısını çekecek intibaını veren futbol oynuyor. Ama yine de çok kaliteli oyuncularını Pareira kullanabilirse problemi aşabilirler. Fransa, bu kupadan sonra köklü değişikliklere gidecek en baştaki ülke olacak her halde. Çükü son derece vasat futbol oynamayı hala aşamamışlar.

Biz ne yapacağız? Yeni bir milli takım oluşturmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu o kadar kolay değil. Yeni takım ve yeni sistemin teorikte belki ama, pratikte sıkıntılarla karşılaşacağı muhakkak. Kendine güvenen teknik heyet bakalım bunu halledebilecek mi?

Said OKUR

23.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004