Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millî Takıma müjde

FİFA, A Milli Takım'a, İsviçre maçı sonrası verdiği 6 maçlık tarafsız sahada seyircisiz oynama cezasını 3 maça indirdi. Emre Belözoğlu'na verilen 6 maçlık ceza da 4 maça indirildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası elemelerinde İsviçre ile yapılan maçta çıkan olaylar nedeniyle Türkiye'ye verilen 6 maçlık tarafsız sahada oynama cezasını 3 maça indirdi. Futbol federasyonunun Türkiye'ye verilen cezayla ilgili FIFA Tahkim Kuruluna yaptığı yeniden değerlendirme başvurusunu görüşen kurul, Türkiye'nin önceki kararla aldığı evinde oynayacağı 6 resmi maçın tarafsız sahada ve kapalı kapılar arkasında oynaması cezasını fazla bularak cezayı 3 maça indirdi. Ancak, Türkiye'nin tarafsız sahada yapacağı bu üç maçta veya milli takımın yapacağı resmi olmayan maçlarda da olay meydana gelmesi durumunda eski cezanın aynen geçerli olacağı kaydedildi. Takhim kurulu ayrıca milli futbolcu Emre Belözoğlu ve İsviçreli Benjamin Huggel'in 6 maçlık cezasını da 4 maça çekti. FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre futbol federasyonunun ve her iki futbolcunun da tüm spor kamuoyundan açıkça özür dilemesinin ceza indirimine gidilmesinde etkili olduğu duyuruldu.

Daha önceki kararda Türkiye evinde yapacağı 6 resmi maçı sınırlarından 500 kilometreden uzakta tarafsız sahada ve seyircisiz oynayacak, Emre Belözoğlu ise 6 resmi karşılaşmada forma giyemeyecekti.

25.06.2006


 

Kongrede Şen gerginliği

Fenerbahçe Kulübünün olağanüstü genel kurul toplantısında, bir grubun eski başkan Ali Şen'in konuşmasına gösterdiği tepki gerginliğe neden oldu.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen kongrede, Konge Başkanlık Divanından söz alarak kürsüye çıkan Ali Şen konuşmasına başladığı sırada, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ve çevresindeki bazı kişilerin tepkisiyle karşılaştı.

Ali Şen'e, konuşmasının başında, Aziz Yıldırım'a kulüpte yaptığı ziyareti kastederek, ''Doğruyu söyle başkan mı davet etti, sen mi geldin?'', ''Genel kurula saygısı olmayana bizim de saygımız olmaz'' şeklinde sözler söyleyen Aziz Yılmaz'a yanındaki bir kişi de katılarak, Şen'e hitaben ''10 yıldır neredeydin?'' diye bağırdı.

Bir anda gerilen ortamın sakınleşmesini önce oturduğu yerden bekleyen kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve ikinci başkan Nihat Özdemir, yerlerinden kalkarak Aziz Yılmaz'ın yanına geldi. Yılmaz'a, sert çıkarak ''Fenerbahçe kongresine yakışmıyor. Ayıp ediyorsunuz'' şeklinde konuşan Yıldırım, gerginliği yatıştırdı. Bunun üzerine Aziz Yılmaz ve çevresindeki tepkili kişiler kongrenin yapıldığı salondan ayrıdı.

Bu arada gerginlik sırasında, Aziz Yılmaz'a tepki gösteren bir kongre üyesiyle, Yılmaz'ın oğlu Ferruh arasında atışma yaşandı. Salondan ayrıldıktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Aziz Yılmaz, sinirlerine hakim olamadığını kaydederek, yaptığı çıkış nedeniyle herkesten özür diledi. Ali Şen'in sürekli genel kurula saygısızlık yaptığını ve genel kurulu yok saydığını savunan Yılmaz, eski başkan hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Ali Şen, Aziz Yılmaz'ın kendisine yönelik çıkışıyla ilgili olarak, ''Kongre gerekli cevabı verdi'' dedi. Ali Şen, Aziz Yıldırım'a, spor komuoyunda saldırıların devam edeceğini, ancak hep birlikte bunlara karşı koyacaklarını kaydetti. 100. yıldaki şampiyonluğun her zamankinden çok daha önemli olduğunu vurgulayan Şen, '' Sayın başkana bundan sonra gelecek hücumlarda bizler göğsümüzü gereceğiz. Yapılacak küfürlerde, hakaretlerde önünde biz de varız'' diye konuştu.

25.06.2006


 

Kupada Avrupa üstünlüğü

Dünya Kupasında bir üst tura çıkan 16 takımdan 10'u Avrupalı. Amerika kıtasından 4 takım 2. tura çıkarken, Afrika'dan 1 takım ve Avustralya gruplarından çıkmayı başardı.

Dünya Kupasında grup maçları Cuma akşamı tamamlanırken, grup mücadelerinden bir üst tura çıkan takımlardan 10'u Avrupalı, 4'ü Amerika kıtasından, 1'i Afrika'dan ve diğeri ise Avustralya oldu. Dünya futboluna yön veren Avrupa'nın milli takımları, bu turnuvadada başarıları ile göz doldururken, kupaya katılan 14 Avrupa takımından sadece 4'ü ilk turda elendi.

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan Karadağ ve Hırvatistan grup maçları sonunda başarılı olamayarak evlerine dönmek zorunda kaldılar. Evsahibi Almanya, Portekiz, İspanya ve Brezilya grup maçlarında aldıkları 3 galibiyetle ilk turun en başarılı takımları olurken, Kosta Rika, Sırbistan Karadağ ve Togo galibiyet yüzü görmeden kupaya veda ettiler.

İlk tur maçlarının bir diğer dikkat çeken özelliği ise Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen bir önceki Dünya Kupasında başarılı olan Güney Kore, ABD gibi takımların ilk turda aldığı başarısız sonuçlardı. Güney Amerika'dan kupaya katılan futbol devleri Brezilya ve Arjantin kupanın favorileri arasında olduklarını ilk maçlar sonunda göterirken, Meksika zor da olsa ikinci tura çıktı. Kupanın sürpriz takımı olan Ekvador ise (A) Grubunda elde ettiği 2 galibiyetle16 takım arasına adını yazdırdı.(E) Grubunda oynayan Gana dışında başarılı olamayan Afrika takımlarından Togo, Tunus, Fildişi Sahilleri ve Angola elenmekten kurtulamadı.

25.06.2006


 

Serkan: İspanya'da başardım

İspanya'nın TAU Ceramica takımında forma giyen basketbolcumuz Serkan Erdoğan, "İspanya'da hem insani açıdan, hem de sportif açıdan kötü olsaydım iki Türk oyuncu buraya gelir miydi?" diye sordu.

İspanya'nın TAU Ceramica takımında forma giyen ve ilk sezonunda başarılı bir performans ortaya koyan Türk basketbolcu Serkan Erdoğan, birilerinin Türk oyuncuların kalitesini göstermesi gerektiğini belirterek, ''Bunu ben başardım'' dedi. Serkan, son dönemde İspanyol kulüplerinin Türk oyunculara olan ilgisi konusunda, ''İspanya'da hem insani açıdan, hem de sportif açıdan kötü olsaydım iki Türk oyuncu buraya gelir miydi ? Birilerinin Türk oyuncuların ne kadar iyi olduğunu göstermesi gerekiyordu. Bunu ben başardım'' dedi.

Tecrübeli oyuncu, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olan Kerem Tunçeri'nin yanı sıra, kendi takımına gelmesi gündemde olan Kaya Peker'in çok başarılı oyuncular olduğunu ifade ederek, ''Her ikisi de İspanya'da oynamayı hak ediyor. Birçok Türk oyuncu bunu hak ediyor. İnşallah daha çok Türk basketbolcu buraya gelir'' şeklinde konuştu.

Kaya'nın TAU Ceramica takımına transfer olması halinde kendisinden dolayı avantajlı olacağını kaydeden lejyoner oyuncu, ''İspanyolca konuşuyorum ve takımı çok iyi tanıyorum. Buranın basketbol kültürünü çok iyi biliyorum'' dedi. Sakatlığı nedeniyle Milli Takım'a gelip gelmeyeceği belli olmayan Serkan, geçen sezondan kalan sakatlığı nedeniyle ameliyat olmasına gerek olmadığını söyledi.

25.06.2006


 

"Yılın Golü" Karan'dan

Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinin düzenlediği Yılın Golü Yarışmasında zafer Ümit Karan'ın oldu

Ümit Karan, Aydın Yılmaz, Hakan Şükür, Hasan Kabze, Necati Ateş, Rigobert Song, Saşa İliç ve Volkan Arslan'ın birbirinden güzel gollerinin aday olduğu Yılın Golü Yarışmasında, Ümit Karan'ın İzmir Atatürk Stadı'nda Vestel Manisaspor'a attığı ilk gol taraftarlardan en çok oyu aldı. Yarışmada ikinci sırayı Hasan Kabze'nin Beşiktaş deplasmanında uzatma dakikalarında attığı, üçüncü sırayı ise genç oyuncu Aydın Yılmaz'ın Konyaspor deplasmanında uzatma dakikalarında kaydettiği goller aldı

25.06.2006


 

"Medya Futbol Cup"Ankara'da başlıyor

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği gazeteler arası futbol turnuvası “Medya Cup” start alıyor.

Fikstür çekimini Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ile birlikte eski futbolcular Rıdvan Dilmen ve Tanju Çolak yaptı. Fikstür çekimi sonucunda Yeni Asya, Kanal A, İHA ve Cumhuriyet Gazetesi E grubunda yer aldı. Yeni Asya ilk maçını Salı günü Kanal A ile oynayacak. Maçlar Atakent Spor Kompleksi’nde yapılacak.

25.06.2006


 

Grekocular 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz aldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Uluslararası Golden Grand Prix Güreş Finalleri'nde, Türk Milli Takımı sporcuları grekoromen stilde 1 altın,1 gümüş, 2 gümüş madalya kazandı.

Haydar Aliyev Spor ve Sergi Sarayı'ndaki turnuvanın açılışına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de katıldı. Grekoromen stil müsabakalarında, 84 kiloda mücadele eden Nazmi Avluca İranlı ve Ukraynalı rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. 96 kiloda Metin Öztürk gümüş madalyanın sahibi olurken, bu sıkletteki diğer Türk sporcu Mustafa Çetinyürek ve 74 kiloda mindere çıkan Ali Arıkoğlu bronz madalya aldı.

25.06.2006


 

Gazi Koşusu start alıyor

Türk at yarışçılığının derbisi olarak nitelendirilen 80. Gazi Koşusu, bugün İstanbul'da yapılacak.

Türkiye Jokey Kulübü tarafından, 1927 yılından bu yana her yıl düzenlenen Gazi Koşusu'nun 80.'si Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.45'te başlayacak. Üç yaşlı safkan İngiliz taylarının yarış hayatlarında sadece bir kez koşabildikleri ve 2 bin 400 metre mesafede çim pistte yapılacak Gazi Koşusu'na 22 tay katılacak. Yarışı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de izleyecek.

25.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004