Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Viyana’da mezuniyet sevinci

Türkiye’deki üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağı ve katsayı eşitsizliği sebebiyle binlerce kilometre uzakta yabancı bir ülkede okumak zorunda bırakılan öğrencilerden bir kısmı daha mezun oldu. Avusturya’nın başşehri Viyana’da eğitim gören, Memnune Yassıtaş, Ayşenur Yücekaya ve Burçin Esin düzenlenen görkemli törenlerle diplomalarını aldılar.


İngiliz dergisi yazdı

İngiliz dergisi Economist, Türkiye’nin AB’ye girmek için Atatürk’e hakareti cezalandıran 5816 sayılı kanunu değiştirmesi gerektiğini yazdı. Bu kanunda

Avrupa, başörtüsü için formül arıyor

AB, 1.5 milyon dolar bütçeli projeyle başörtüsünü araştıracak. AB, araştırmanın sonucuna göre, “başörtüsü sorunu için tüm Avrupa genelinde ortak tutum


  Güzel: Türkiye’de hukuk dirayetini kaybetti

Milli Eğitim eski Bakanı Hasan Celal Güzel, Türkiye’de hukukun dirayetini kaybettiğini öne sürerek, “Ben 28 Şubat’ta söylediklerim için hapis yattım. Şimdi de aynı şeyleri söylüyorum ama kimse hakkımda dâvâ açmıyor” dedi.


  Bakan Şahin: Medya meslek ilkelerine uymalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, medyanın, kamu adına görev yaptığını, bu nedenle çalışanlarının, kendi meslek ilkelerine çok büyük bir dikkatle uymaları gerektiğini bildirdi.


  Millete tavır alıyorlar

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye’de siyasetin çıtası çok yükselmiştir. Boş sözle, kuru vehimle siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri için işi demokrasiye, sandığa, millet iradesine karşı tavır almaya götürenler var’’ dedi.


   Ağar: Demokrasiyi milletin kurması çabasındayız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’DYP, Türkiye’de demokrasinin, millet iradesinin, millet eliyle kurulmasının çabası içinde’’ dedi.


  Aksu: Patrikhane yasalara tabi bir kuruluş

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, “Lozan görüşmelerinde belirlenen statüye göre Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi siyasi, idari ve imtiyazları bulunmayan, sadece ülkemizdeki Rum azınlığa yönelik dini faaliyet gösteren, Türk yasalarına tabi bir kuruluştur” dedi.


  AKP 2. Olağan Kongresi 11 Kasım’da

AKP Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, AKP İkinci Olağan Büyük Kongresinin 11 Kasım 2006 tarihinde yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.


  Gülen’e beraat kararı temyiz edildi

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fethullah Gülen hakkında yeniden yargılama sonucu verdiği beraat kararı, Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edildi.


  Kızılay’dan Filistin’e bin ton gıda yardımı

Türk Kızılayı, Filistin’e bin ton gıda yardımında bulunacak. Kurum, yardımları Filistin’e karayoluyla ulaştırmak amacıyla nakliye hizmeti ihalesi açtı. Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü, Filistin’e yapacağı yaklaşık bin ton gıda yardımı için nakliye hizmeti satın alacak.


  Yasağa protesto

Başörtüsü yasağı Ankara ve Kocaelin’de düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından her hafta düzenlenlenen eylemin 20.’sinde Platform adına basın açıklamasını Mazlumder Ankara Şubesi üyesi Betül Topal yaptı. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu ise İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde 62. Haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  Özürlüye üst yaş sınırı kalktı

Özürlülerin istihdamı amacıyla tahsis edilecek memur kadrolarında üst yaş sınırı aranmayamak.


  Çankırı’da trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesine bağlı Sivricek beldesi yakınlarındaki trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  Türkiye’ye ayrı statü verilecek

AB Dönem Başkanı Avusturya’nın Başbakanı Wolfgang Schüssel, ‘’Türkiye’ye, ismi üyelik de olsa ayrı bir statü verileceğini’’ savunarak, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı konusunda son sözü Avusturyalılar’ın referandumda söyleyeceğini’’ bildirdi.


  Yaz dönemi kıyafet genelgesi

Bakanlıklar ve valilikler, yaz döneminde bölgelerinin iklim ve çalışma ortamlarına göre ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldırabilecekler.


  Yeşilay’dan sigarayı bırakanlara teşekkür sertifikası

Alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklarla mücadele eden ve Bakanlar Kurulu’nun 1934/2-1288 sayılı kararıyla kamuya birinci derecede yararlı dernek seçilen Yeşilay, sigarayı bırakanlara “Başarı ve Teşekkür Sertifikası” veriyor.


  Fırtınada ‘cep’le konuşmayın

İngiliz doktorlar, fırtınalı havada cep telefonuyla konuşulmaması uyarısında bulundu.


  Modern insan yalnız

2004’te yapılmasına karşın sonuçları Amerikan Sosyoloji Dergisi tarafından yeni yayınlanan araştırma, arkadaşı olmayan ABD’lilerin sayısının 1985’ten bu yana 20 kat arttığını gösteriyor.


  Sözleşmeli öğretmene 40 saat şartı kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığında sözleşmeli olarak çalıştırılacak öğretmenlere ek ders ücreti ve öğretim yılına hazırlık ödeneği verilecek, sözleşmeli öğretmenlerde 40 saati doldurma şartı aranmayacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004