Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yeni sezonda küfrü sahadan kovacağız

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, federasyon olarak amaçlarının uluslararası arenada dibe varan Türk futbolunun itibarını yukarı çıkarmak olduğunu söyledi. Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulunda konuşan Ulusoy, Türk futbolunda tartışmaların arttığı bir dönemde göreve geldiklerini belirterek, ''Ana amacımız Türk futbolunun bilinen sorunlarını çözmek,yeni projeleri hayata geçirmek ve uluslararası arenada dibe vuran itibarını yukarı çıkarmak'' dedi.

EN HEYECANLI SEZON

Haluk Ulusoy, federasyon olarak bütün kulüplere eşit mesafede olduklarını söyledi. Süper Lig'in tarihindeki en heyecanlı sezonunu geçirdiğini ifade eden Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Göreve geldiğimizde liglerin ikinci yarısı ve Fortis Türkiye Kupası devam ediyordu. Tarihin en çekişmeli, en mücadeleci ve en heyecan verici ligini yaşadık. Tartışmalar en aza indi. Fortis Türkiye Kupası son derece düzeyli geçti..''

Başkan Haluk Ulusoy, yönetime geldiklerinden bu yana aysbergin görünmeyen yüzüyle ilgilendiklerini kaydetti. Şiddet ve küfürün futbolun değerlerini yok eden iki tehlike olduğunu dile getiren Ulusoy, ''Şiddetin önlenmesi konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Türkiye'de futbol sahalarında ya futbol oynanacak ya da küfür edilecek. Kararını biz vereceğiz. Küfrü futbol sahalarından kovacağız. Bu konuda herkese görev düşüyor'' ifadelerini kullandı.

BİR RÜYAM DAHA VAR

Ulusoy, Türk futboluna yıllarını verdiğini ve elinden gelen çabayı gösterdiğini belirtti. Çok önemli başarıların keyfini yaşadığını anlatan Ulusoy, sözlerini şöyle tamamladı: ''Ülke futboluna birçok ilki yaşattım. Bir rüyamı daha gerçekleştirdiğimde misyonumu tamamlamış olacağım. Aslında bu bir rüya değil. Futbolun içinde olduğum sürece her zaman kovalayacağım bir hedef. Bu hedef, Türkiye'yi dünyanın zirvesine taşımak. Kurumsal yapıyı, fair-play yapısını, futbol kalitesini zirveye ulaştırmak ve orada kalıcı olmak.''

28.06.2006


 

Kaya, İspanyol TAU'ya transfer oldu

Türk basketbolculara son dönemde ilgi gösteren İspanyol kulüpleri, bir Türk oyuncuyu daha renklerine kattı.

Efes Pilsen'de son 6 sezonda başarılı bir performans ortaya koyan Kaya Peker, Serkan Erdoğan'ın da forma giydiği TAU Ceramica takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. İspanya'ya önceki gün giden Kaya, sağlık kontrollerinin ardından İspanya'daki 3 yıllık basketbol kariyerini başlatacak sözleşmeye imza attı.

TAU Ceramica ile sözleşme imzaladığı için mutlu olduğunu dile getiren Kaya, ''Çok kaliteli bir takıma transfer oldum'' dedi. Kaya, Türk oyuncuların Avrupa kulüpleri tarafından istenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ''En az diğer Avrupalı oyuncular kadar Türk oyuncuların da istenmesi güzel bir şey. İstiyorum ki diğer Türk oyuncular da Avrupa'ya transfer olsun. Çok kaliteli bir takıma geldim. TAU Ceramica 2 yıldır Avrupa Ligi'nde dörtlü finale kalıyor. Kendimi gösterip iyi oynamam gerekiyor. Bana güvendiler, ben de bu güveni boşaçıkarmayacağım'' diye konuştu.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 6 sezon Efes Pilsen forması giyen başarılı oyuncu, eski kulübünün başkanı Tuncay Özilhan'a da transferinde anlayış gösterdiği için teşekkür etti. Kaya, oynadığı dönem boyunca Efes'in adeta evi gibi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Efes'te uzun süre oynadım. Çok başarılar yaşadık. Öncelikle Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan'a teşekkür ediyorum. Kendisine Avrupa'da kendimi denemek ve Türkiye'yi temsil etmek istediğimi söyledim. O da bu konuda anlayış gösterdi. Böyle bir konuşma yaptığım için çok mutlu oldum. Başkanımızın söyledikleri benim için önemliydi. Türkiye'ye gelirsem oynayacağım kulüp yine Efes olur.''

Kaya Peker, transferdeki imzasının ardından, 2'inci imzayı da cumartesi günü evlenerek atacak. Kaya, 1 Temmuz Cumartesi günü Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak düğün töreniyle Vesna Jelic ile hayatını birleştirecek.

28.06.2006


 

Ukraynalılar çeyrek final sevinci yaşıyor

Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkan Ukrayna Milli Takımı'nda, teknik direktör Oleh Blokhin, daha önceden kimsenin takımına inanmadığını söyledi.

İsviçre ile yapılan ikinci tur mücadelesinde normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten karşılaşmada penaltı atışları sonucu rakibini 3-0 yenerek çeyrek finale yükselen Ukrayna'da, teknik direktör Blokhin, uzun bir zamandır takımına kimsenin inanmadığını ve güvenmediğini ifade etti. 120 dakikalık mücadelenin ardından penaltı atışlarına kalmanın bir antrenör için çok zor olduğunu belirten teknik adam, ''Bu durum taraftarlar için ilginç, fakat antrenörler için zor'' dedi. Ukrayna'nın golcüsü Andriy Shevchenko, aldıkları galibiyetin çok güzel olduğunu belirterek, ''Biz çok çektik ve tüm Ukraynalıların kalbini kazandığımız için mutluyuz. Çok iyi oyunculara sahip değiliz, ama sahadaki tüm futbolcular yüreklerini ortaya koyuyor'' diye konuştu.

28.06.2006


 

G.Saray balosu bugün Çırağan'da

Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun şampiyonu Galatasaray'ın 16. Şampiyonluk Balosu bugün İstanbul'da düzenlenecek.

Çırağan Sarayı'nda yapılacak ve 1000 davetlinin katılacağı balo saat 19.30'da kokteylle başlayacak. Saat 20.45'ten itibaren balo yemeğiyle devam edecek baloda, tarihi değeri olan Galatasaray ürünleri ve sanat eserleri, düzenlenecek olan müzayedede açık artırma usulüyle satışa sunulacak. Havai fişek ve ışık gösterilerinin ardından Kenan Doğulu'nun özel orkestrasıyla vereceği konserle sürecek baloya Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da davet edildiği belirtildi.

28.06.2006


 

Alman Millî Takımı dua etti

Almanya Milli Takımı oyuncuları, Dünya Kupası finallerinden elenene kadar sakal bırakma kararı aldı. Almanya'nın başkenti Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi, ''Bundan böyle sadece başkalarını tıraş edeceğiz'' başlığıyla verdiği haberde, teknik direktör Jürgen Klinsmann'ın ve oyuncuların fotomontajla elde edilmiş sakallı bir fotoğrafına yer verdi.

Bild gazetesi de takımın forvet oyuncusu Lukas Podolski'nin, Almanya'nın en büyük kiliselerinden biri olan Kölner Dom'a giderek burada mum yaktığını ve dua ettiğini yazdı. Süddeutsche Zeitung gazetesi, bazı İspanyol gazetelerine dayanarak verdiği haberde, Hollanda Milli Takımı'nın ünlü oyuncusu Ruud van Nistelrooy'un, Manchester United takımından Alman Hamburg SV takımına transfer aşamasında olduğunu belirtti. Hamburg SV'nin bu transfer için yaklaşık 12 milyon avro ödemeye hazır olduğu kaydedildi.

Öte yandan ABD Milli Takımı'nın, Klinsmann'ı teknik direktör olarak istediği bildirildi. Alman özel televizyonu N24, ABD Milli Takımı'nın Klinsmann'ın peşinde olduğunu iddia etti.

28.06.2006


 

Delgado Beşiktaş'ta

Beşiktaş'ta Arjantinli futbolcu Delgado'nun transferi resmiyet kazanıyor.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İstanbul Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda ''Şirketimiz, İsviçre futbol takımlarından FC Basel'in futbolcusu Matias Emilio Delgado'nun transferi ile ilgili olarak kulübü ve futbolcu ile görüşmelere başlamıştır'' denildi. Öte yandan Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ile sportif direktör Erdil Arpacı, 24 yaşında ve 1.82 metre boyundaki orta saha oyuncusu Delgado'nun transferini gerçekleştirmek için İsviçre'ye gitti.

MİNİKLER POTADA ŞAMPİYON

Beşiktaş Minik Basketbol Takımı, Macaristan'daşampiyon oldu. Turnuvada ilk olarak ev sahibi Paks Atomerömü (A) takımını 106-22 yenen Beşiktaş, daha sonra Szekzard'ı 77-33, Atomerömü (C) takımını ise 98-22 mağlup etti. Finalde Baja'yı 93-36 yenen Beşiktaş minikleri şampiyon oldu.

28.06.2006


 

Ümit'in annesi kaza geçirdi

Mersin Galatasaray Taraftarlar Derneğince düzenlenen şampiyonluk balosuna katılmak üzere uçakla Adana'ya gelen oğlu Ümit Karan'ı karşılamak amacıyla bu ile giden Tülay Karan, geçirdiği trafik kazasında yaralandı.

İlk müdahalenin ardından omurgasında kırık tespit edilen Karan'ın ameliyat olacağı bildirildi.

28.06.2006


 

Barca'dan yeni forma

İspanya La Liga takımlarından Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde ve 2006-07 sezonunda ligde giyeceği yeni formaları, Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Barcelona'nın giyeceği her iki yeni forma da, kulübün 1990'ların başında 'Rüya Takım' adıyla elde ettiği başarılardan izler taşıyor. Paris'te elde edilen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ardından değişen yeni deplasman formasında 1992 yılında Wembley Stadı'nda o zamanın adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nı ilk kez kazanan takımın giydiği turuncu formadan esinlenildi. Evde oynadıkları maçlarda giyecekleri yeni forma da yine 1990'ları hatırlatan mavi şort ile geniş mavi çizgileri ve kırmızı şeritleri olan tişört dikkat çekiyor.

28.06.2006


 

Isparta güreşlerini Elbiye kazandı

Isparta'nın Uluborlu ilçesinde 30. Geleneksel Kiraz Festivali kapsamında yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.

Müsabakalarda birinciliği Cengiz Elbeye aldı. Miniklerden baş pehlivanlık grubuna kadar iddialı ve kıran kırana geçen ve bu yıl 30.'su yapılan yağlı güreş müsabakaları çevreden gelen vatandaşlar ve ilçe halkı tarafından ilgiyle izlendi. Kırkpınar başpehlivanlarının da kispet giydiği müsabakalarda Cengiz Elbeye 1., Recep Çakır 2. ve Servet Yıldız 3 oldu. Açık artırmaya çıkarılan güreş ağalığını 4 bin YTL ile Burdurlu iş adamı Yusuf Kesen aldı.

28.06.2006


 

Kırkpınar güreşleri finali Star TV'de

645. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final müsabakası, 2 Temmuz Pazar günü Star TV'de canlı yayınlanacak.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan ihalede, organizasyona yönelik aktivitelerin yapımı Tuğçem Organizasyon firması tarafından alınmıştı. İlgili firma, güreşlerin naklen bant yayın haklarına ilişkin ihaleyi ise Star TV'nin kazandığını bildirdi.

28.06.2006


 

İspanyol kulüpleri Oktay Mahmuti'nin peşinde

İspanya Birinci Basketbol Ligi takımlarından TAU Ceramica Vitoria ve Girona Akasvayu'nun, Efes Pilsen'in antrenörü Oktay Mahmuti ile ilgilendiği iddia edildi.

İspanyol spor gazetesi Marca, TAU'da bu sezon başarılı bir dönem geçirmesine rağmen Velimir Perasoviç'in yerine bir antrenör arayışının olduğunu ileri sürdü.

28.06.2006


 

Trabzon, Brezilyalı Mossoro'ya yöneldi

Trabzonspor, yabancı oyuncu transferinde Brezilya'nın Internacional takımında forma giyen Marcio Mossoro'ya yöneldi.

Bordo-mavili kulübün, Internacional Kulübü ile futbolcunun bonservisi konusundaki görüşmelerini sürdürdüğü kaydedildi. Başkan Nuri Albayrak'ın, bu transferle bizzat ilgilendiği belirtildi.

28.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004