Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Doların ateşi düştü

Piyasadaki dalgalanmanın önüne geçebilmek için hükümet ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirler etkisini yavaşta olsa göstermeye başladı. Dövizin ateşini düşürme konusunda önceki gün yaşanan mücadeleden sonra dün de özellikle döviz ve faizde bu rahatlama hissedildi. Serbest piyasada, dolar dün güne 1,6700, Euro 2,0900 YTL’den başladı.


Açlık sınırı 572 YTL

Türk-İş’in hesaplamalarına göre, ”açlık sınırı” olarak da nitelendirilen 4 kişilik ailenin bu ayki gıda harcaması tutarı geçen aya göre yüzde 2.37 art

Kriz değil, düzeltme

Sabancı Bank Plc Genel Müdür Yardımcısı Rıza Kadılar, piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmaya ilişkin, ‘’bu, Halk ve Merkez Bankası için bir düze


  Memurlar “telâfi zammı” istiyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin, memur, sözleşmeli ve memur emekli maaşlarına 2006 yılında, yüzde 5 oranında, yani hedef enflasyon kadar zam yapmayı taahhüt ettiğini hatırlatarak, “2006 yılı 1 Ocak tarihinde yüzde 2,5 oranında zam alan memurlar, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 2,5 oranında daha zam alacak.


  Atlasjet Şanlıurfa seferlerini arttırdı

STANBUL (Yeni Asya) - Atlasjet Havayolları Şanlıurfa-İstanbul seferlerini gelen yoğun talep sonucunda karşılıklı seferlerini artırmaya karar verdi.


  Bağ-Kur, ölen sigortalıların borcunu sildi

Bağ-Kur, sigortalı sayısını ve prim alacaklarını güncellemek için 2004 yılı Ağustos ayında başlattığı çalışma kapsamında, öldüğü ya da başka sosyal güvenlik kurumuna kayıt olduğu belirlenen 250 bin sigortalıyı kayıtlardan düştü.


  Motorine yüzde 2 zam

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatı, 5-7 YKr arttı. Motorinin rafineri çıkış fiyatına yapılan zammın ardından, pompa fiyatları yüzde 2 civarında yükseldi.


  LPG piyasasında denetim hazırlığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) arasında daha önce imzalanan protokolün kapsamı genişletilerek, Ölçüler ve Ayarlar Genel Müdürlüğüne LPG istasyonlarını da denetleme yetkisi verilecek.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004