Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB yolunda tren kazası olsun istemiyoruz

AB dönem başkanlığını 1 Temmuz’da Avusturya’dan devralacak Finlandiya’nın AB Daimi Temsilcisi Eikka Kosonen, ‘’Türkiye ile müzakere treninin kaza yapmasını değil, yolunda ilerlemesini bekliyoruz’’ dedi. Kosonen, merkezi Brüksel’de olan düşünce kuruluşu Avrupa Politikaları Merkezi’nin (EPC) düzenlediği kahvaltılı toplantıda, Finlandiya dönem başkanlığının önceliklerini anlattı.


Vicdanlara yasakçı

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yaptırılan bir araştırmada, suçun önlenmesinde güvenlik tedbirlerinin tek başına yeterli olmadığı kaydedilerek,

Ağabey Erdoğan toprağa verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağabeyi Hasan Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Dumankaya Köyü’ne toprağa verildi.


  İslâm âlimleri İstanbul’da buluşuyor

İslâm dünyasının tanınmış düşünür, yazar ve alimleri İstanbul’da bir araya geliyor.


  Koray Aydın'ın duruşması bugün

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ın, “İhalelerde usulsüzlük yapıldığı ve mal varlığında haksız artış olduğu” iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandığı davaya bugün devam edilecek.


  11 Eylül süreci İslâm düşmanlığını arttırdı

Avrupa genelindeki ayrımcılık uygulamalarını araştıran İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), ‘’Avrupa’da Ayrımcılık Raporu’’ yayımladı.


  Akgül, güvenlik tek çare değil

Diyarbakır Milletvekili ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, araştımanın sunuşunda araştırmanın en önemli bulgusunun; suç ve suçluluğun birinci sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


  Susurluk’ta sürpriz şahitler

Eski milletvekili Sedat Edip Bucak’ın “Susurluk Davası” kapsamında yargılandığı davada, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de aralarında bulunduğu 8 kişinin şahit olarak dinlenilmesine karar verildi.


  Kur’ân eğitimine yaş sınırı anayasaya aykırı

Din eğitiminin temel bir hak olduğunu belirten Memur-Sen Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreteri Süleyman Bahadır, Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması getirilmesinin Anayasa’nın 24. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine açıkça aykırı olduğunu söyledi.


  Âfet gönüllüleri yemin etti

Afet anında ilk müdahaleyi yapmak amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinde uygulanan Mahalle Âfet Gönüllüleri (MAG) projesi, İzmir’de ilk olarak Balçova ilçesinde uygulanmaya başladı.


  Gurbetçi, saatlerce kuyruk bekliyor

Almanya’da Kuzey Ren Vestfelya Eyaleti’nin tatile girmesiyle Türkiye’ye karayolu ile gelen vatandaşların çilesi de başladı.


  Yeşilay, 1 milyon afiş kampanyası başlattı

Alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklarla mücadele eden ve Bakanlar Kurulu’nun 2-1288 sayılı kararıyla kamuya birinci derecede yararlı dernek seçilen Yeşilay, 1 MİLYON AFİŞ kampanyası başlatıyor. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülecek kampanyada hazırlanan binlerce afiş okullara asılıyor. Bağımlılık yapan maddelerle ilgili Yeşilay afişleri kamu ve özel sektörün desteği ile hazırlanıyor ve milyonlarca çocuğa ulaşıyor.


  19 aile 2 aydır çadırda yaşıyor

Bitlis Güroymak ilçesine bağlı Yamaç köyünde yaşayan ve 2 ay önce toprak kayması korkusuyla evini boşaltan 19 aile, Kızılaya ait çadırlarda hayatlarını sürdürüyor.


  Köylülerden yangın havuzu

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ve Gölcük köylüleri el ele vererek yangın riski bulunan alana holikopterlerin su alabilmeleri için havuz yaptı.


  ‘Kurtarma Timi’ işbaşında

Kocaeli’de geçen yıl kurulan “Hayat Kurtarma Timi” Karadeniz sahillerinde boğulmakta olan 6 kişiyi kurtardı. Kandıra'nın Kumcağız, Cebeci, Bağırganlı ve Seyrek sahillerinde 60 kişiyle görev yapan ekip, ayrıca kaybolan iki çocuğu bularak, ailesine teslim etti.


  Başkan Dişli’ye nezaket ziyareti

Gazetemiz Sakarya yayın grubundan İbrahim Çil ve Said Okur Adapazarı Merkez Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye nezaket ziyaretinde bulundu.


  İki bina tahliye edildi

Üsküdar’da, çatlaklar oluştuğu için çökme riski taşıdığı belirtilen 2 binada oturan vatandaşlar tahliye edildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004