Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Askeriye Türbesi zanlısı yakalandı

Irak Ulusal Güvenlik danışmanı Muvaffak El Rubeyi, Şubat ayında Samarra’daki Askeriye türbesinin bombalanmasıyla ilgili olarak aranan El Kaide zanlısı bir Tunuslunun yakalandığını açıkladı.

El Rubeyi, düzenlediği basın toplantısında, iç savaş ortamı çıkaran türbeye yönelik saldırının arkasındaki kişinin Iraklı Heytem Sabah Şakir Muhammed El Bedri olduğunu ve bu kişinin halen kaçak durumda bulunduğunu söyledi.

Bedri’nin, 2 Iraklı, 4 Suudi ve Ebu Kudama kod adlı Tunusludan oluşan bir El Kaide hücresinden sorumlu olduğunu anlatan El Rubeyi, gerçek adı Yusri Fahir Muhammed Ali olan Ebu Kudama’nın yakalandığını söyledi. El Rubeyi, Ebu Kudama’nın birkaç gün önce Bağdat’ın kuzeyinde Amerikan ve Iraklı askerlerle girdiği çatışmada ağır yaralı ele geçirildiğini, olayda 15 yabancı savaşçının da öldürüldüğünü kaydetti. El Rubeyi, Ebu Kudama’nın Askeriye türbesinin bombalanması olayını itiraf ettiğini anlattı. Ulusal Güvenlik danışmanı El Rubeyi, 2003 Kasımında Irak’a giriş yapan Ebu Kudama’nın, El Arabiya’nın tanınmış kadın muhabiri Atvar Behçet’in öldürülmesine de karıştığını açıkladı. Irak’ın Samarra kentinde, 22 Şubatta 12 İmam’dan ikisinin mezarının bulunduğu 1200 yıllık Askeriye türbesinin bombalanması Irak’ta Sünniler ile Şiiler arasındaki hassas dengeleri bozmuş, mezhep kökenli şiddet eylemlerinde yalnızca Bağdat’ta günde ortalama 30 ila 50 kişi öldürülmüştü.

/ BAĞDAT

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gazze işgal altında

  Tünel kazıcılar: İsrail’in mezarını kazıyoruz

  Rice: Afganistan’ın azılı düşmanları var!

  Askeriye Türbesi zanlısı yakalandı

  Kosova’da Sırp kışkırtması

  Amerikan askeri öldürenlere af yok

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004