Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Babacan: Türkiye testten geçiyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ‘’Piyasalardaki dalgalanmadan siyasi medet umanlar, ellerini oğuşturanlardır’’ dedi.

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) ve Uluslararası Finans Enstitüsü düzenlediği konferansın açılışında konuşan Babacan, Türkiye ekonomisinin, Türk toplumunun adeta bir testten, bir sınavdan geçtiğini belirterek, “Açık ekonomilerde sermaye girişi de, çıkışı da doğaldır. Fakat Türkiye’ye giren yabancı sermaye, çıkandan her zaman fazla olacaktır” diye konuştu. Bazı kişilerin çok erken ve yersiz değerlendirmeler yaptığını da kaydeden Babacan, konuşmasına şöyle devam etti, ‘’Piyasalardaki dalgalanmadan siyasi medet umanlar, ellerini oğuşturanlardır. Adeta son birkaç yıldır Türkiye ekonomisinin hızla büyümesinden rahatsız olmuşlar, hatta Türkiye ekonomisindeki atılımlardan tedirgin olmuşlar ve şimdi de seslerini yükseltmeye çalışıyorlar. Tüm bunlar beyhude uğraşlar.’’

Çok önemli reformları hayata geçirdiklerini, bankacılık sektörünün oldukça sağlam bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Babacan, sosyal güvenlik sisteminde gerçekleştirilen kapsamlı reformların Türkiye’nin sadece bugününü değil, gelecek 30-40-50 yılını şekillendireceğini vurguladı.

Hükümetin Avrupa Birliği heyecanını yitirdiği eleştirilerini de cevaplayan Babacan, “Gevşeme ya da rehavet söz konusu değil” şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

29.06.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Benzin 3 YTL’yi aştı

  Babacan: Türkiye testten geçiyor

  Tüzmen: Rakamları revize edeceğiz

  Yılmaz: Problem fazla YTL

  S&P görünümü ‘durağan’a düşürdü

  Bütçeden aslan payını Tunceli aldı

  Crispino’ya iki yeni marka yüzü

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004