Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pentagon İran’a saldırmaya karşı

ABD’de yayımlanan The New Yorker dergisinin ünlü muhabiri Seymour Hersh, ABD ordusunun, İran’a düzenlenebilecek hava saldırılarına karşı çıktığını ve bu saldırıların sakıncalarını Başkan George W. Bush yönetimine ilettiğini yazdı. Hersh, makalesinde ordunun, hava saldırılarının İran’ın nükleer programını yok edemeyeceği yönünde Bush yönetimine görüş bildirdiğini kaydetti.

Pulitzer ödüllü muhabir Hersh, derginin piyasaya sürülen son sayısında yer alan makalesinde ordunun, hava saldırılarının İran’ın nükleer programını yok edemeyeceği yönünde Bush yönetimine görüş bildirdiğini kaydetti.

Hersh’e göre Amerikalı komutanlar, İran’a saldırılması durumunda bunun, ABD için ağır ekonomik, siyasî ve askerî sonuçlara yol açabileceği uyarısında da bulundu. Makalede, ordunun İran’a saldırılmasına karşı çıkmasında rol oynayan unsurlar arasında, ABD ve Avrupalı istihbarat kuruluşlarının, İran’ın nükleer silâh üretmekte olduğuna ilişkin delil bulamamasının, muhtemel nükleer tesislerin ülkenin çok değişik bölgelerine yayılmış olmasının ve sonuç almanın önündeki teknik zorlukların gösterildiği belirtildi.

Hersh’e konuşan, adı açıklanmayan bir askeri yetkili, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve yardımcılarını, İran’ın imkân ve kabiliyetlerini göz ardı etmekle ve sorunun çözümünü hava saldırılarıyla ‘’ucuza kapatmaya çalışmakla’’ suçladı. Gözlemciler, İran’ın nükleer programına ilişkin diplomatik çözüm çabalarının başarısızlığa uğraması durumunda hava saldırılarının gündeme gelebileceği yorumunda bulunuyor.

Bu arada Hersh, ordunun yoğun itirazları üzerine Bush yönetiminin, daha önceleri ihtimal dışı bırakmadığı, İran’ın bazı tesislerine karşı taktik nükleer silâh kullanılması seçeneğinden tamamen vazgeçtiğini yazdı.

/ WASHİNGTON

04.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Talat: Müzakerelere hazırız

  Olmert: Saldırılar sürecek

  Pentagon İran’a saldırmaya karşı

  Sünnîlerden uzlaşma arayışlarına karşı uyarı

  İsrail’in listebaşısı Cezire’ye çıktı

  Shalit’in babası Türkiye’den yardım iskedi

  Samsun cinayeti Trabzon’u hatırlattı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004