Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de en kanlı gün

Filistin toprakları, İsrail ordusunun Ekim 2004’te, Han Yunus Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıdan bu yana en kanlı günü geride bıraktı. İsrail’in bir askeri kurtarmak için başlattığı ve katliâma dönüşen operasyonda sadece önceki gün çoğu çocuk 24 Filistinli öldü, 50’nin üzerinde Filistinli de yaralandı.

Saldırıdan hemen sonra bölgeye ulaşan ambulanslar ağır yaralanan Filistinlileri Gazze şehrine taşıdı. Özellikle Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiyya’da yoğunlaşan çatışmalarda İsrail helikopterleri ve insansız bombardıman uçakları çocuk kadın ayrımı yapmadan bomba attı. İsrail’in 24 Filistinliyi öldürmesi Gazze şehrinde protesto edildi.

ERAKAT: SEYİRCİ KALMAYIN

Barış görüşmelerinde Filistin Özerk Yönetimi’ni temsil eden deneyimli diplomat Saib Erakat da uluslar arası toplumdan İsrail saldırılarını durdurmak için devreye girmesini istedi. Erakat, “6 saatten az bir sürede 20 Filistinli öldü. Filistin’in ne ordusu, ne hava kuvveti, ne deniz kuvveti var. Filistin, uluslar arası toplumun sorumluluğundadır. Dünya olan bitene seyirci kalmaya devam edemez” dedi.

GAZZE’DE OLAĞANÜSTÜ HAL

İsrail Ordusu’nun Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar artarken, Filistin İçişleri Bakanı Said Siyam silâhlı güçlere Siyonist işgaline karşı direnme çağrısı yaptı. Filistinli güçlere seslenen Siyam, ‘korkak Siyonist işgale ve saldırılara karşı ahlâkî ve dinî sorumluluklarını yerine getirmeye’ çağırdı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Halid Ebu Hilâl konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bakan Seyam’ın ayrıca ‘’olağanüstü hal’’ ilân ettiğini bildirdi.

40 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Dan Halutz, Gazze Şeridinde geçen hafta başlatılan operasyonda yaklaşık 40 Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı. Halutz, askerî toplantıda yaptığı ve İsrail radyosunda yayınlanan konuşmada, Gazze’de başlatılan operasyonda 40 kadar Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

/ GAZZE / KUDÜS

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistin’de en kanlı gün

  İsrailliler Hamas liderlerinin öldürülmesini istiyor

  Haniye: Dünya bu gidişe ‘dur’ demeli

  İtalya: İsrail orantısız güç kullanıyor

  Bush’un Irak rahatsızlığı

  Irak’ta camilere saldırı: 17 ölü

  Vatikan aileyi savundu

  Talat ile Papadopulos bugün yeniden görüşecek

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004