Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Depremzede AİHM’e gidecek

17 Ağustos Marmara depreminde yakınlarını kaybeden Sakine Erdem, depremde oturduğu sitenin yıkılmasının ardından açtığı dâvâda müteahhitlere ve belediyelere verilen 650 YTL’lik cezanın az bulunup kararın Yargıtay tarafından bozulması ile ilgili, “Biz açtığımız dâvâda haklıyız, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideriz” dedi.


Sessiz kalınmasın

Kaçırılan askerini bahane ederek çocuk, kadın, yaşlı gözetmeden, Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran ve onlarca masumun ölmesine yol açan İsrail’in

Gül: AB halka anlatılmalı

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türk halkının AB’ye olan desteğinin düştüğünü ortaya koyan Eurobarometer araştırmasının sonuçlar


  Erdoğan’dan güvenilirlik hatırlatması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Polislerimizin dikkat etmesi gereken en önemli iki husus, güvenlik ve güvenilirliktir. Güvenilir olmayan bir kurumun güvenliği tesis etmesi söz konusu olamaz’’ dedi.


  Arınç’tan İsrailli meslektaşına mektup

TBMM Başkanı Bülent Arınç, İsrail Meclis Başkanı Dalia Itzik’e bir mektup göndererek, İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylardan duyduğu kaygıyı dile getirdi. Filistin Yasama Konseyi Başkanı Dr. Aziz Dweik, Arınç’a bir mektup göndererek İsrail ile Filistin arasında yaşanan sorunun çözümü için destek talebinde bulundu.


  Filistinli çocukların çığlığını duyun

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü insanlık dışı saldırılarına hekimlerden de tepki geldi. İstanbul Tabip Odası’ından yapılan yazılı açıklamada, bütün dünyanın gözleri önünde İsrail’in açık işgali altında ölümle hayat arasında ince çizgide gidip gelerek mülteci kamplarında hayatını sürdürmeye çalışan milyonlarca Filistinli’nin, bombalarla tahrip edilen ve hayatı neredeyse imkansız kılan altyapı sorunlarıyla boğuştuğu kaydedildi.


  76 bin kişi terör zararı için başvurdu

“Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Yasa’’dan yararlanmak amacıyla başvuruda bulunanların dosyalarındaki incelemeler valilikler bünyesinde oluşturulan komisyonlarca sürüyor.


  Şehit polisin kanı yerde kalmadı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Bahçelievler’de polis memuru Ahmet Yıldırım’ın şehit edilmesi olayını da gerçekleştirdikleri belirlenen 4 kişinin yakalandığını bildirdi. Cerrah, “Polisimizin kanı yerde kalmamıştır” dedi.


  ABD elçisinden itiraf: Geçmişimiz kusursuz değil

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, ülkesinin 230. Bağımsızlık Günü sebebiyle İstanbul Başkonsolosluğunun bahçesinde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Geçmişimiz kusursuz değildir, ancak ABD’nin kurucu liderleri ilkeleriyle demokratik, hoşgörülü ve halkımız için adil bir toplum oluşturmayı seçmiştir. Diğer milletleri de bunun için teşvik ettik” dedi.


  ATO’dan sağlıkta tasarruf tebliğine dâvâ

Ankara Ticaret Odası, sağlıkta tasarruf sağlamaya yönelik tebliğin iptali için Danıştay’a dâvâ açtı. ATO’dan yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı tarafından 1 Temmuz 2006 tarihinde yayımlanan ve sağlık hizmetlerinde hizmet başına ödemeden vaka başına ödemeye geçilen tebliğin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştaya dava açıldığı bildirildi.


  Kızlar Kur’ân öğrenmeye koştu

Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaz Kur’ân kurslarına en büyük ilgiyi kız öğrenciler gösteriyor. Güroymak Taha Camii imamı Faysel Saltık, Kur’ân kursuna 26 öğrencinin devam ettiğini, öğrencilerden 18’inin kız olduğunu ifade ederek, erkek öğrencilerin sayı olarak kızlardan geri kalmayı hazmedemediklerini anlattı.


  CHP’den Zapsu'ya suç duyurusu

CHP, aralarında Yasin El Kadı’nın da bulunduğu 8 kişi hakkında, “terörü finanse ettiği ve kara para akladığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.


  16 bin cami imamsız

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, kadrosu olmayan 16 bin camiye görevli atanmasını istedi. 3-4 bin civarında imama ihtiyaç olduğunu söyleyen Yıldız, din görevlilerine fazla mesai ücretlerinin ödenmesi taleplerini de dile getirdi.


  Başbağlar şehitlerine duâ

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin Başbağlar köyünde yaşayan vatandaşlar, PKK tarafından 13 yıl önce 33 kişinin öldürüldüğü katliâmın acısını yüreklerinde taşımaya devam ediyor.


  100’lükler ilçesi

Batman’ın Sason ilçesi merkez ve köylerinde 100 yaş ve üstü bin yüz elli kişi sağ olarak görünüyor. Bu sayıyla, Sason’un Türkiye’de ve dünyada yaşlı nüfusu bakımından ön sıralarda yer aldığı tahmin ediliyor.


  Önce Müslüman, sonra Türk

İngiltere’de gerçekleşen 7 Temmuz saldırılarının yıldönümünde Pew Küresel Tutumlar Projesi kapsamında yayınlanan “Avrupa’daki Müslümanlar” başlıklı araştırmada Türkiye ile ilgili oldukça çarpıcı bir sonuç çıktı. Araştırmaya göre Türkiye’de kendini “önce Müslüman” olarak kabul edenlerin oranı, geçen yıla oranla 8 puan artarak yüzde 51 oldu.


  Silâha ve ambargoya son verilsin

TBMM Filistin ve İsrail parlamentolararası dostluk gruplarının başkanları, her iki tarafı ateşkes ilan etmeye, barışın sağlanması amacıyla görüşmeleri yeniden başlatmaya davet etti.


  Akdağ: Kenenin kanatlı itlâfı ile ilgisi yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığının artmasının, kuş gribi sebebiyle yapılan kanatlı itlafı ile ilgisi olduğu iddialarını desteklemeyen bir durum var’’ dedi.


  ‘Cop yerine gaz kullanın’

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, ‘’Toplumsal olaylarda cop yerine gaz kullanılması taraftarıyız’’ dedi.


  ‘’Boş yatak yok” mazeretine son

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yayınlanan genelgeyle acil servislere başvuran hastaların tedavisi, sevki ve tedavi giderlerinin tahsil edilmesi konularına dikkat çekildi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004