Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Edebiyatçılar Antakya’da buluşuyor

Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Uluslararası Edebiyat Sempozyumu’nun, 17-18-19 Kasım tarihlerinde Antakya’da yapılacağını söyledi.

Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu, Antakya’da gerçekleştirdiği organizasyonlardan birini daha hayata geçirmek için yoğun çalışmalar başladı.

Mehmet Karasu, Uluslararası Edebiyat Sempozyumu’nun, 17-18-19 Kasım tarihlerinde Antakya’da yapılacağını söyledi. 41 ülkeden edebiyatçıların Antakya’ya geleceğini söyleyen Karasu, bu organizasyon için girişimlere başladı.

Geçtiğimiz gün Şam’a giden ve bir takım görüşmelerde bulunan Mehmet Karasu, aynı görüşmelerin önümüzdeki süreçte Kıbrıs’ta devam edeceğini söyledi.

“Suya taş atmak gibi...”

San’at üretiminde bulunmanın suya taş atmaya benzeten Mehmet Karasu, taşın atılışından doğan halkaların nereye dek uzandığının bilinemeyeceğini söyledi ve şunları dile getirdi: “İkinci Edebiyat günleri kapsamında Suriyeli edebiyatçılarla temas kurmak, beni Arap Yazarlar Birliği’ne götürdü. Birlik olarak birkaç edebiyatçıyla etkinliğimize katıldılar. Etkinlik kitabında şunları yazmıştım; İkinci Antakya Edebiyat Günleri’ni komşu kültürlerin, dillerin, edebiyatların geniş bir Ortadoğu coğrafyası içinde bir araya gelmeleri açısından kalıcı örnekler oluşturmasını diliyoruz. Dileğimiz tuttu ve üçüncü Antakya Edebiyat Günlerini bir Ortadoğu Edebiyatları buluşması’na dönüştürmeyi başardık.

2006’da biraz daha genişleyip Ortadoğu edebiyatı ile KİBATEK adı altında örgütlenmiş olan Kıbrıs, Balkanlar ve Avrasya edebiyatlarını Antakya’da buluşturduk. Bu buluşma iki örgüt arasında (Arap Yazarlar Birliği ile KİBATEK) bir yakınlaşmayı gündeme getirdi. Şu anda iki örgüt arasında görüşmeler devam ediyor. Anlayacağınız Arap Yazarlar Birliği’ne üye 18 ülke ile KİBATEK’e üye 23 ülkenin oluşturduğu 41 ülkenin işbirliği söz konusu oluyor. Kasım ayında düzenleyeceğimiz Uluslar arası Edebiyat Sempozyumu ilk kez bu 2 farklı coğrafyanın yazarları bir araya gelecek.”

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Edebiyatçılar Antakya’da buluşuyor

  İTO’dan kültür ve san’ata destek

  Nurlu yarışma

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004