Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe Zico'nun gözüne girdi

Brezilyalı hocanın takımı görmesi için yapılan hazırlık maçında F.Bahçe, İnegölspor'u 7-1 yendi. Zico, maç boyunca oyuncularıyla ilgili detaylı notlar aldı. Tümer oynadığı futbolla alkışlandı.

Teknik direktörlüğe Brezilyalı Zico'yu getiren Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı ilk hazırlık maçında, İddaa Lig (B) 1. Grup takımlarından İnegölspor'u 7-1 yendi. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Zico'nun takımı tanıyabilmesi için yapılan maçta Brezilyalı çalıştırıcı, oyuncularıyla ilgili detaylı notlar aldı. Yeni transferlerden Tümer ve Uğur, sarı-lacivertli takımın formasını ilk kez bir maçta giydi. Antrenör İrfan Saraloğlu, Tümer'e orta sahada görev verirken, bu futbolcu, hazırlık maçı da olsa oynadığı futbolla taraftarların beğenisini kazandı.

Maçın 31. dakikasında Tuncay'ın attığı golün asistini yapan Tümer, 60. dakikada penaltı atışından takımına bir gol kazandırdı. Penaltı atışı sırasında topun başına önce Aurelio geçti, ancak takım arkadaşları ve taraftarların isteği üzerine Brezilyalı oyuncu topu Tümer'e bıraktı. Karşılaşmada Alex, Luciano, Rüştü, Kemal, Selçuk ve Anelka yer almadı. Alex, tesislerin yanındaki evinden ikinci yarıda sahaya gelerek maçı bir süre izledi.

Taraftarlar, sarı-lacivertli takımın yeni teknik direktörü Zico'ya maç sırasında sevgi gösterisinde bulundular. Karşılaşma oynanırken ''I love you Zico'', ''Arthur Zico şampiyon yap bizi'' şeklinde tempo tutan bir grup taraftar, devre arasında da Zico tribünden inerken, meşale yakarak tezahüratlarını sürdürdü.

08.07.2006


 

G.Saray Tolga'ya talip oldu

Ukrayna'nın Shakter Donetks takımında forma giyen milli futbolcu Tolga Seyhan sarı kırmızılıların gündeminde. G.Saray A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, "Görüşmeler sürüyor kadromuza dahil etmek istiyoruz" dedi. Sezgin, kadroda düşünülmeyen Çek Heinz'e bir teklif gelmediğini söyledi.

Galatasaray Kulübü Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Ukrayna'nın Shakter Donetks takımında forma giyen milli futbolcu Tolga Seyhan ile ilgilendiklerini açıkladı. Takımın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Hollanda'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sezgin, Tolga Seyhan'ın transferi konusunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Milli futbolcunun menajeri ile görüşme yaptıklarını kaydeden Sezgin, "Bu futbolcu sözleşmeli bir oyuncu transferi konusunda tabii ki takdir hakkı kulübüne ait. Görüşmeler sürüyor kadromuza dahil etmek istiyoruz. Şu anda sonuçlanmış bir şey yok" dedi.

TRANSFER KOLAY İŞ DEĞİL

Yabancı transferi konusunda da acele davranmadıklarını kaydeden Sezgin, "Basında birçok isim yazılıp çiziliyor. Bazı isimler gerçek. Temasta olduğumuz üzerinde durduğumuz birçok isim var. Transfer olayı kolay bir iş değil. Hummalı bir çalışma içindeyiz. Tek kontenjanımız var. Galatasaray'a layık bir oyuncuyu en kısa sürede dahil etmek istiyoruz." dedi. Sezgin, gelecek sezonki kadroda düşünülmediği Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat tarafından açıklanan Marek Heinz'e ise henüz bir talibin gelmediğini sözlerine ekledi.

GURBETÇİ DESTEĞİ

Öte yandan Hollanda'nın Tilburg yakınlarındaki Oisterwijk kasabasında yurt dışı hazırlık kampınını sürdüren sarı-kırmızılılar çalışmalarını sürdürüyor.Teknik Direktör Eric Gerets yönetiminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 saat süren çalışmada futbolcular kondisyon ağırlıklı bir antrenman yaptı. Çalışmanın ilk 1 saatlik bölümünde oyuncularına koşu ağırlıklı bir çalışma yaptıran tecrübeli çalıştırıcı, antrenmanın son bölümünde ise topla hafif bir idman yaptırdı. Çalışmada sakatlıkları süren Ümit Karan ve Yalçın takımdan ayrı kondisyoner eşliğinde idman yaptı. Çalışmayı burada yaşayan gurbetçilerden yaklaşık 30 kişi de izledi.

08.07.2006


 

İlk derbi 6. hafta G.Saray-Beşiktaş

Süper Ligde 2006-2007 sezonu maçlarının fikstürü İstanbul'da çekildi. Ataköy Olimpiyatevinde, Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen fikstür çekimi sonrası maç programı belirlendi.

4, 5, 6 Ağustosta yapılacak maçlarla start alacak ligde, ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Gaziantepspor - Denizlispor

Kayserispor - Trabzonspor

Ankaraspor - Galatasaray

Vestel Manisaspor - Beşiktaş

Bursaspor - Ankaragücü

Fenerbahçe - Kayseri Erciyesspor

Sivasspor - Gençlerbirliği

Antalyaspor - Çaykur Rizespor

Konyaspor - Sakaryaspor

Sezonunun ilk derbi maçı, 6. haftada Galatasaray ile Beşiktaş arasında, Ali Sami Yen Stadında yapılacak. Ligin ilk yarısındaki diğer derbiler şöyle:

14. hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

16. hafta: Fenerbahçe - Galatasaray

Öte yandan, 5. haftada Beşiktaş-Trabzonspor, 7. haftada Trabzonspor-Galatasaray, 15. haftada da Trabzonspor-Fenerbahçe maçları yapılacak. Sezonun ilk yarısı 8, 9, 10 Aralıkta oynanacak 17. hafta karşılaşmalarıyla sona erecek. 46 günlük devre arasının ardından ligde ikinci yarı 26, 27, 28 Ocak 2007'de yapılacak müsabakalarla start alacak. Ligde 2006-2007 sezonu 27 Mayıs 2007'de oynanacak 34. hafta maçlarıyla tamamlanacak.

08.07.2006


 

Kayserispor tur peşinde

Kayserispor İnter Toto Kupası'nda Macaristan ekibi FC Sopron ile 3-3'ün rövanşında bugün karşı karşıya gelecek.

Macaristan'da oynanan ilk maçta rakibi karşısında 2-0 galip duruma yükselmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamayarak 3-3'lük skorla sahadan ayrılan Sarı-kırmızılı takım, İnter Toto Kupası'nda bir üst tura yükselmede rakibine göre çok daha şanslı görülüyor. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, rakiplerini kendilerini, kendilerinin de rakiplerini iyi tanıdıklarını ve buna göre mücadele ortaya koyacaklarını söyledi. Kayseri Atatürk Stadı'nda oynanacak maç bugün saat 20.00'de başlayacak ve Kanal D'den naklen ekranlara gelecek.

08.07.2006


 

Trabzon ilk maçını oynuyor

Almanya'nın Oberstaufen kasabasında yeni sezon çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, bugün ilk hazırlık maçını yapacak. Bordo-mavililer, İsviçre 2. Ligi takımlarından FC Winterthur takımıyla Weingarten kasabasında, saat 19.30'da karşı karşıya gelecek

Kulüp profesyonel idari işleri sorumlusu Caner Çuvalcıoğlu, kamp çalışmalarının iyi sürdüğünü ve bugün ilk hazırlık maçını yapacaklarını belirtti. Ameliyat olan Fatih Tekke'nin haricinde başka sakatlık sorunu yaşamadıklarını dile getiren Çuvalcıoğlu, ''Fatih, büyük ihtimalle bugün taburcu olacak. 1 hafta sonra da koşulara başlayacak. Ligin ilk haftasında takımdaki yerini alabilecek'' diye konuştu.

08.07.2006


 

Dünya 3.'sü kim olacak?

Dünya Kupası'nın favorilerinden biri olan Arjantin'i Çeyrek Finalde penaltılarla geçen kupanın ev sahibi Almanlar, yarı finalde İtalyanlara yenilerek Dünya üçüncülüğü için Portekiz'le mücadele etmeye hak kazandı

Bir çok otoritenin finaller için şans tanımadığı Panzerler bu akşam saat 22.00'de Portekiz karşısında galip gelerek Dünya üçüncüsü olmak istiyor. Luis Figo' nun önderliğindeki Portekiz oynadığı futbolla finale yakın takım olarak görülürken, güçlü takımlarla eşleştiği ve üçüncülük maçı oynayacağı için şanssız takımlardan bir olarak görülebilir. Üçüncülük maçında Almanya ile mücadele edecek olan Portekiz Panzerler gibi gruptaki 3 maçını da kazandı.

08.07.2006


 

ABD'li güreşçiler Türk kolejinde

ABD İndiana Eyaleti Gençler Güreş Karması, bir haftalık kamp çalışması yapmak üzere Manisa Özel Şehzade Mehmet Koleji'ne geldi. 13 sporcu ve üç antrenörden oluşan grup, kolejin salonundaki kampta okul takımıyla günde iki antrenman yapacak.

Amerikalı genç güreşçiler, Türk ailelere de misafir olacak, Türk kültürünü ve güreş stilini yakından tanıma fırsatı bulacak. Efes ve Kuşadası gibi tarihi ve turistik yerleri de gezecekler. İndiana Güreş Federasyonu Başkanı Tilden Howard Jones, "Türk güreş kültürü çok zengin. Güreşin anavatanında öğreneceğimiz çok şey var. Şehzade Mehmet Koleji de güreş altyapısı çok sağlam bir okul" dedi. Özel Şehzade Mehmet Lisesi Müdürü Sebahattin Kasap da, "Burada kaldıkları sürece onlara en iyi şekilde evsahipliği yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

08.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004