Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Daum: Hâlâ inanamıyorum

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, sarı-lacivertli takımın başında görev yaptığı ve şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdıkları geçen sezonun son haftasında yaşananlara hala inanamadığını vurgulayarak, ''Kalbim hala acıyor. Anlayamadığım bazı şeyler yaşandı ve biz hedefimize ulaşamadık. Bununla ilgili yorum yapmak istemiyorum'' dedi.

Sarı-lacivertli takımda görev yaptığı son 3 sezonda 2 kez lig şampiyonluğu yaşayan, geçen sezon da Fenerbahçe'nin şampiyonluğu son maçta ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmasının ardından takımdan ayrılan Alman teknik adam, Almanya'da Lig TV'nin sorularını cevapladı. Fenerbahçe'nin başında geçen sezon son maçta yitirdikleri şampiyonlukla ilgili de görüşlerini açıklayan Daum, şunları kaydetti:

''Gerçekten ben hala o düş kırıklığını üzerimden atamadım. Çok üzüldüm. İstenileni belki yakalayamadık ama herkese kalben teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Fenerbahçe'ye şampiyonluklar yaşamak için gelmiştim. 2 tane yaşadık, üçüncüyü son maçta kaçırdık. Bunun sorumluluğu da bendedir. Lig bitince yönetimle oturup bir karar vermek zorunda kaldım ve sonuçta yollarımızı ayırdık. Geçen sezon 2 kupayı almak gibi bir hedefimiz vardı. Ancak son hafta yaşananlara hala inanamıyorum. Yorum da yapmak istemiyorum. Kalbim hala acıyor. Tabii ki bu yaşananlar benim Türkiye hakkındaki görüşlerimi değiştirmez. Amaanlayamadığım bazı şeyler yaşandı ve biz hedefimize ulaşamadık. Bununla ilgili yorum da yapmak istemiyorum.''

Kendisinin yerine Fenerbahçe'de yeni göreve getirilen Zico'yu ''büyük isim'' olarak nitelendiren Daum, destek verilmesi durumunda Brezilyalı teknik adamın sarı-lacivertli takımda başarılı olacağını söyledi. Zico'yu şahsen tanımadığını anlatan Daum, ''Japonya'yı Dünya Kupası finallerine taşıdı. Futbolcu olarak çok büyük kariyeri olan bir oyuncuydu. Antrenör olarak da büyük bir isim. Fenerbahçe'ye de böylesi gerekir. Duyduğum kadarıyla ekibinde Santana da varmış. Türkiye'yi iyi bilen birisi. Yönetim ve taraftar desteğiyle Zico, Fenerbahçe'ye yakışan isimdir. Destek görürse başarılı olur'' dedi.

Daum, Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye geçen Tümer Metin ile Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Marcio Ferreira Nobre hakkındada görüşlerini açıkladı. Fenerbahçe'ye sol ayaklı oyuncu transferinin gerekliliğine dikkati çeken Daum, ''Tümer ve Uğur ile bu eksiklik yerine getirildi. Tümer'in Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanıyorum. Mantıklı ve doğru transferler'' diye konuştu.

Nobre'nin de karakter olarak çok iyi bir oyuncu olduğunu kaydeden Daum, ''Ancak Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve UEFA Kupası'nı kazanmak gibi hedefleri vardı. Nobre, ulusal anlamda başarılı bir oyuncu ama uluslararası anlamda Fenerbahçe'nin çok daha etkili bir oyuncuya ihtiyacı var. Nobre, Beşiktaş'ta başarılı olur ama Fenerbahçe'nin Avrupa'da büyük hedefler için Nobre'den daha etkili oyunculara ihtiyacı var'' diye konuştu.

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Daum: Hâlâ inanamıyorum

  Kupa sahibini buluyor

  F.Bahçe, Ülker'le Avrupa'ya açılıyor

  G.Saray, Tolga ile anlaştı

  Wagner bekleniyor

  Fatih Tekke dinleniyor

  Klinsmann için imza kampanyası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004