Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupa sahibini buluyor

Bu akşam saat 22.00'de tüm dünyanın gözü Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak İtalya-Fransa finalinde olacak. Karşılaşmayı stadyumda 72.000 ,Türkiye’de milyonlar,dünyada ise milyarlarca futbolsever izleyecek. İtalya 4. Fransa ise 2. kez kupayı kaldırmak için sahada olacak. Fransa 8 yıl önce bu kupayı ev sahipliği yaptığı turnuvada ilk ve son kez kaldımıştı.

O zamanki kadrodan Zidane, Barthez, Henry , Vieira ve Thuram gibi isimleri hala kadrosunda bulunduran Fransa şampiyon olmak için İspanya, Brezilya ve Portekiz’den sonra İtalya’yı da geçmek zorunda. İtalyanlar ise bu maçta en çok kalecileri Buffon ve güçlü savunmalarına güveniyorlar. Çünkü şu ana kadar yedikleri tek golü kendi kalelerine attılar. Zambrotta, Cannavaro, Gattuso gibi müthiş performans gösteren görev adamları ile birlikte İtalya Del Piero, Toni, İaquinta ve Totti gibi yıldızlarıyla Fransa karşısında 4. dünya şampiyonluğunu yaşamak istiyor.

İtalya-Fransa arasındaki final maçı, bir anlamda FC Juventuslu oyuncuları da karşı karşıya getirecek. Gök mavililerin kadrosunda yer alan Buffon, Zambrotta, Del Piero, Camoranesi ve Cannavaro, Fransa'daki takım arkadaşları Thuram, Vieira ve Trezeguet karşısında mücadele etmek durumunda kalacaklar.

Fransa'nın kadrosunda yer alan yıldızlardan Henry ve Zidane de, daha önceleri Juventus'ta top koşturmuş oyuncular olarak final karşılaşmasında, bir zamanlar ekmeğini yedikleri İtalya'yı yere sermek için çaba harcayacaklar. İtalya'nın Almanya ile yaptığı yarı final karşılaşması sırasında Çizme'de ekran başında olanların sayısı 26 milyon olarak açıklandı. Final karşılaşmasında ise bu sayının da aşılarak tam bir rekor kırılacağı belirtiliyor.

İtalyanlar, kupada şampiyonluk sevincini en son 1982'de yaşamışlardı. O dönemde İspanya'nın başkenti Madrid'de İtalya-Almanya arasındati final maçı, gök mavililerin 3-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

FRANSIZLAR EMİN

Fransa'da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 86'sının, milli takımlarının, bugünyapılacak Dünya Kupası finalinde İtalya'yı yeneceğinden emin olduğunu ortaya koydu. Le Parisien gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, halkın sadece yüzde 5'i İtalya'ya şans tanırken, yüzde 9'u bu konuda bir görüş belirtmekten kaçındı.

09.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Daum: Hâlâ inanamıyorum

  Kupa sahibini buluyor

  F.Bahçe, Ülker'le Avrupa'ya açılıyor

  G.Saray, Tolga ile anlaştı

  Wagner bekleniyor

  Fatih Tekke dinleniyor

  Klinsmann için imza kampanyası

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004