Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F. Bahçe sezonu evinde açıyor

Bu sezon kuruluşunun 100. yılını kutlayan F. Bahçe, ligin ilk maçında K. Erciyesspor’u konuk ediyor. Şükrü Saraçoğlu Stadında saat 21:30’da başlayacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek. Sarı-lacivertliler, 48 sezonluk lig tarihindeki açılış maçlarında toplam 32 galibiyet, 6 yenilgi, 10 beraberlik aldı. Sezonun ilk hafta maçlarında 2001-2002 sezonunda Samsunspor’u 3-0 yenen Fenerbahçe, 4 yıldır sezona galibiyetle başlayamıyor.

Aurelio’ya millî takım yolu açık

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılacaklarına inandığı belirtirken, sonradan Türk vatandaşlığına geçse de, hakeden her oyuncunun Türkiye A Milli Takımı’nın formasını giyebileceğini söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği ‘Sezona Merhaba Gecesi’nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fenerbahçe’nin Brezilyalı oyuncusu Marco Aurelio’nun Türk vatandaşlığına geçmesin ardından A Milli Takım’da forma giymesine yeşil ışık yakan Fatih Terim, “Yabancı oyuncuların, Türk tabiatına geçmesini saygıyla karşılıyorum. Hakeden ve benim oyuncumdan iyi olan herkes Milli formayı giyebilir. Çarşamba günü Milli Takım kadrosunu açıkladığımızda Aurelio’nun kadroda olup olmadığını göreceğiz. Ben şu anda genel açıdan bakıyorum” diye konuştu.

05.08.2006


 

Trabzon ilk maçında Kayseri’ye konuk oluyor

3Ligin ilk haftası Kayseri’de zorlu bir mücadeleye shne oluyor. Geçtiğimiz yılın flaş ekibi ve bu yıl İntertoto Kupasının ardından UEFA Kupasına katılmaya hak kazanan Ertuğrul Sağlam’ın talebeleri, Lazaroni yönetimindeki Trabzonspor’u konuk ediyor. Cem Papila’nın düdük çalacağı 90 dakika saat 19:00’da başlayacak.

Lazaroni iyi bir başlangıç istiyor

Turkcell Süper Ligi’nin ilk haftasında bugün deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un teknik direktörü Sebastiao Lazaroni, kendileri için iyi bir başlangıç olacağını ümit ettiğini söyledi.

Lazaroni, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında bordo-mavili takımın iyi bir başlangıç yapması için hazır olduğunu belirterek, ‘’Yarın (bugün) akıllı savaşçıları sahada göreceğiz. Başlangıçtan beri söylediğim gibi zekamızı, yeteneğimizi kullanarak formamızı sonuna kadar terletmemiz gerektiğini oyuncularımız anladılar. Kayseri’nin iyi bir takım olduğunu biliyorum. Çok önemli oyuncuları var, ama bizim de önemli oyuncularımız var. Zor bir mücadele olacak, ama bizim için yarın iyi bir başlangıç olacağımı ümit ediyorum’’ dedi.

Marcelinho sahada

Lazaroni, Marcelinho’nun teknik kapasitesi yüksek olan bir oyuncu olduğunu dile getirerek, ‘’UEFA Kupası maçında oynamayacak, ama Kayserispor maçında onu görme imkanımız olacak. O yüzden takıma adaptasyonunu hızlandırmak istiyorum’’ dedi. Marcelinho’nun ileriye dönük bir orta saha oyuncusu olduğunu ifade eden Lazaroni, ‘’Aynı zamanda çok gol atabilen bir oyuncu ve ben onun burada kendisini iyi hissetmesini istiyorum. Çok istekli olduğunu görüyorum. Onun kariyerinde yeni bir başlangıç olacak. Marcelinho’ya çok güveniyorum ve ondan çok şey bekliyorum’’ diye konuştu.

Tekke sürpriz oldu

Bütün camianın Fatih Tekke’ye borçlu olması gerektiğini kaydeden Lazaroni, ‘’Onun gidişi sürpriz oldu. Takımdan ayrılmasına çok üzüldüm, ama şu an oynayacak olanlara çok güç vermek zorundayım. Onlar da Trabzonspor’un formasını giyecek ve Trabzonspor için sahaya çıkacak olan oyuncular. Onlara destek olacağım’’ dedi.

05.08.2006


 

Cimbom ön libero alacak

Radyospor’un programına katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın Canaydın, bir transfer daha yapmak için görüşmeleri sürdürdüklerini ifade ederek, ‘’Diarra ve Vogel gibi iki önemli isimle görüşüyoruz, ancak bunların alternatiflerini hazır tutuyoruz’’ diye konuştu.

Yeni transfer Carrusca’yı da değerlendiren Canaydın, ‘’Çok detaylı araştırmalardan sonra, genç, istikbal vadeden, inşallah oynadığı zaman seyircilerin sempatisini kazandıracak bir futbolcu. 5 yıllık sözleşme imzaladık. Aradan birkaç yıl geçmeden talipleri artacak’’ dedi.

05.08.2006


 

Boleslav biletleri 7 Ağustos’ta satışta

Galatasaray’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İstanbul’da Çek Cumhuriyeti’nin Mlada Boleslav takımıyla yapacağı karşılaşmanın biletleri 7 Ağustos Pazartesi günü satışa çıkarılacak.

Kulübün resmî internet sitesinde yapılan açıklamada, Galatasaray’ın rakibiyle 9 Ağustos Çarşamba günü Ali Sami Yen

Stadı’nda yapacağı maçın biletlerinin Ticketturk’ten saat 10.00’dan itibaren satılacağı bildirildi. Karşılaşmanın biletleri yeni açık alt 20 YTL, yeni açık üst ve eski açık 30 YTL, kapalı alt 40 YTL’den satışa sunulacak.

05.08.2006


 

100. yılda çift taraflı forma

Sarı-lacivertli takımın 100. yıl formaları törenle tanıtıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen tanıtım gecesine, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Divan Kurulu Üyeleri, Sarı-lacivertli kulübün amatör branşlarının yöneticileri, sporcuları ile kulüp sponsorları ve çok sayıda davetli katıldı.

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın 100. yılında oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği, bir tarafında klasik çubuklu, diğer tarafında ise Fenerbahçe’nin 100 yıllık tarihinde yer alan olayları ve şahısları simgeleyen resimlerin yer aldığı altın sarısı 100. yıl forması da Fenerbahçeli futbolcular tarafından tanıtıldı.

Lugano yetişmedi

Önceki gece geç saatlere kadar Lugano’nun Uluslararası sertifikasını bekleyen TFF, belge gelmeyince Fenerbahçe’nin Lugano’yu devler ligi ön eleme maçında oynatma şansı zora girdi. haber7. com’un haberine göre Lugano’nun ismini UEF’ya yazdıran Fenerbahçe için artık tek kararı UEFA’nın vereceği öğrenildi.

Turhan KAJAN

05.08.2006


 

Hedef geleceğin Beşiktaş’ı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, amaçlarını, teknik direktör Jean Tigana yönetimindeki takımlarını istikrar abidesi haline getirmek, uzun süreli başarının sahibi olmalarını sağlamak şeklinde belirlediklerini söyledi.

Yıldırım Demirören, Beşiktaş Dergisi’nin Ağustos sayında yer alan yazısında, ‘’Günü kurtarma amacında olmadık, sadece bugünün değil, geleceğin Beşiktaş’ını oluşturduk. Bu doğrultuda genç, başarıya susamış, Beşiktaş ruhunu benimseyecek, formamızın hakkını verecek oyuncuları takımımıza kazandırdık. Amacımız, teknik direktörümüz Tigana’nın yönetimindeki takımımızı istikrar abidesi haline getirmek, uzun süreli başarının sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu yeni, genç ve inançlı kadronun Galatasaray’ı yenerek Süper Kupa’yı Beşiktaş’ımıza kazandırmasını, 2006-2007 sezonunda elde edeceğimiz başarıların ilki olarak görüyorum’’ ifadelerine yer verdi.

05.08.2006


 

Matias Emilio Delgado: Tigana istedi geldim

Beşiktaş’ın yeni transferi Matias Emilio Delgado, İstanbul’da kendisini Arjantin’de futbol oynayıp, Avrupa’da yaşıyor gibi hissettiğini söyledi.

Beşiktaş Dergisine konuşan Arjantinli futbolcu, ‘’Beşiktaş her sene şampiyonluğa oynayan bir takım. Her sene şampiyonluğa oynayan bir takım Avrupa kupalarında mutlaka olur. Ayrıca Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Elbette Jean Tigana’nın beni istemesi önemliydi. Teknik direktörün her zaman sizin arkanızda olması lazım. Ayrıca Jean Tigana gibi bir teknik adamdan bahsediyoruz. Futbolculuğunu, hocalığını biliyorum. Böyle bir insanın beni ısrarla istemesi zaten benim ‘Hayır’ deme ihtimalimi sıfıra indiriyordu.’’

05.08.2006


 

Owen, Gravesen için arabulucu

Newcastle’da forma giyen Michael Owen’ın, eski takımı Real Madrid’de oynayan Thomas Gravesen’in İngiliz takımına transferini sağlamak için arabuluculuk yaptığı öğrenildi.

Galatasaray’ın da talip olduğu Danimarkalı Gravesen için Real Madrid’in 3 milyon avro bonservis bedeli istediği belirtilmişti.

05.08.2006


 

Valencia’dan C. Ronaldo’ya 12 milyon sterlin

İspanya’nın Valencia futbol kulübü, Manchester United’da sorunlu günler geçiren Christiano Ronaldo’yu renklerine katmak için 12 milyon sterlini gözden çıkardığı öğrenildi.

Daily Star gazetesi, İspanyol ekibin, Dünya Kupası’nda İngiltere’ye karşı oynanan maçta İngilizlerin tepkisini çeken ve futbol hayatına başka bir ülkede devam etmek istediğini söyleyen Portekizli futbolcuyu transfer etmek için girişimde bulunduğunu yazdı.

05.08.2006


 

Serhat Akın antrenmanlara başladı

Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından RSC Anderlecht’te forma giyen Serhat Akın, takımıyla birlikte antrenmanlara başladı.

Ligin son maçında Zulte Wareghemli futbolcunun darbesiyle mide kasları kopan ve 23 Mayısta ağır bir ameliyat geçiren Serhat, Almanya’da özel terapisti Carlo Keller’in kendisiyle teke tek çalışıp sakatlığının çabuk geçmesini sağladığını söyledi. Herkesin, sakatlığının 4-6 ay sürmesini beklediğini belirten Serhat, ‘’Bu duruma takımımdaki herkes çok şaşırdı. Her gün 1’er buçuk saat süreyle çift idman yapıyorum’’ diye konuştu.

05.08.2006


 

Boksun yıldızları İstanbul’da

Dünya Yıldızlar Boks Şampiyonası, bugün İstanbul’da başlayacak. Bağcılar Spor Kompleksi’nde 8 gün sürecek şampiyonada Türkiye ile birlikte 42 ülkeden 262 sporcu mücadele edecek.

11 Ağustos Cuma gününe kadar devam edecek elemeler sonrası 12 Ağustos Cumartesi günü yarı finaller, 13 Ağustos Pazar günü ise final müsabakaları yapılacak.

05.08.2006


 

Efes, ABD’ye gidecek

Türkiye Basketbol Ligi’nin en çok şampiyon olan takımı Efes Pilsen, ABD Profesyonel Basketbol Ligi’nin (NBA) dâvetlisi olarak Ekim ayında ABD’ye gidecek.

NBA ile ULEB Avrupa Ligi yetkilileri arasında yapılan anlaşma doğrultusunda Efes Pilsen, Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla 2 hazırlık maçı yapacak.

05.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004