Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kaçak hayvan girişine sıkı tedbir geliyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Ağustos ayı itibariyle uygulama koyduğu internet tabanlı yeni hayvan kayıt sistemine göre, hayvanlar, satın alındığı noktada alan kişinin üzerine kaydedilmeye başlandı.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, yaptığı açıklamada, bugüne kadar yurt genelindeki tüm besicilerin en büyük sorununun, yurda kaçak hayvan girişi olduğunu, haksız rekabete sebep olan bu sorunun besicileri büyük ekonomik kayıplara uğrattığını belirtti. Kaçak hayvan girişinin aynı zamanda, bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi zorlaştırdığını ve sağlıklı ve güvenli kırmızı et tüketimini de tehdit ettiğini ifade eden Karabulut, Türkiye’de gıda güvenliğini ilgilendiren bu büyük soruna çözüm için önemli bir adım atıldığını söyledi.

Son yıllarda küpeleme çalışmaları yapan ve hayvan sevkıyatı konusundaki denetimlerini artıran Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, bu çalışmalarda çok önemli bir aşama olacak yeni bir uygulamayı hayata geçirdiğini anlatan Karabulut, şunları kaydetti: “Mevcut hayvan varlığının tesbit edilmesi ve küpeleme çalışmalarının ardından Bakanlık, hayvancılık konusunda gelişmiş ülkelerde kullanılan, internet altyapılı yeni hayvan kayıt sistemini Türkiye’ye getirdi. Bakanlığın Ağustos ayı itibariyle uygulama koyduğu internet tabanlı bu yeni sisteme göre, hayvanlar, artık satın alındığı noktada, alan kişinin üzerine kaydediliyor. Meselâ, Aydın’dan satın aldığımız bir büyükbaş hayvan, orada bilgisayar sistemi sayesinde Tarım İl Müdürlüğü aracılığıyla, Konya’ya aktırılıyor. Hayvan, daha Konya’ya getirilmeden, Konya Tarım İl Müdürlüğü veri tabanında alıcının üzerine kaydediliyor. Böylece kaçak hayvan sevkıyatının önüne etkili bir şekilde geçiliyor.’’

/ KONYA

07.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zamlar enflasyonu azdırır

  Bolat: Millî fındık politikası oluşturalım

  “Petrol fiyatları arttı, müteahhitlere iş kapısı açıldı”

  Otoyola kamulaştırma engeli

  Bayraktar: Çimentodan çevre vergisi alınsın

  TZOB’dan fındık için stoklanma teklifi

  Kaçak hayvan girişine sıkı tedbir geliyor

  Salçalık kırmızı biber sezonu açıldı

  Bor ihracatı rekora koşuyor

  İhraç ürünlerine ‘broşürlü’ tanıtım

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004