Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İnandırıcı bulunmadı

İngiltere’deki yolcu uçaklarına yönelik saldırı planı şüphe ile karşılandı. Bu girişimin, İsrail’in Lübnan’da yaptığı katliamı örtbas etme amacı taşıdığı yorumları yapılıyor. Başyazısını, önceki günkü uçak kaçırma girişimine ayıran İngiliz Guardian gazetesi “Büyük bir tehdit olduğu doğru ve buna verilen karşılık da yerindeydi. Ancak sorgulama, tartışma ve liberal prensiplerin suçla mücadelede düşman değil, dost oldukları unutulmamalı. Daha önce ‘kitle imha silâhları dosyalarını,’ ‘yanlış alarmlarla Heathrow Havaalanına gönderilen tankları’ hatırlayan bir toplum, kendisine her söylenene inanmak konusunda biraz şüpheci. Ancak yalancı çobanın hikâyesi de unutulmamalı” yorumunu yaptı.

Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi de daha önceki kurgulanmış örneklerden yola çıkarak, endişelerini dile getirdi. “Kuruntu mu, gerçek mi” diye soran Ekşi “Kulak verseniz, ciddiye alsanız çoğu kez korktuğunuza, endişelendiğinize değmi-yor. Kulak vermeseniz, “ya doğruysa” diye endişelenmekten kendinizi kurtaramıyorsunuz” diye yazdı. Sağlık-İş Başkanı Mustafa Başoğlu,“ABD ve İngiltere sun’î terör korkusu üreterek dünyayı işgal gayreti içindeler” dedi. Başoğlu, ABD Başkanı Bush’un İngiltere’de yaşanan olaylar üzerine yaptığı “İslâmî faşizm” açıklamasına da tepki gösterdi. Başoğlu, “İslam’a faşist diyenler kendileri faşisttir. Hayalî terör korkusu üreterek Müslüman devletleri yok etme gayretinde bulunan ABD ve yandaşları ilk hedef olarak daima bebekleri ve çocukları seçiyorlar. İsrail 10 günlük bebeklerin üzerine bomba yağdırırken, İngiltere kendi ürettikleri terör paniği kapsamında önce uçaklardaki bebeklerin süt biberonlarına el koydu, zehirli olup olmadıklarını annelerine test ettirdi, bebekleri açlıktan ölme riski ile karşı karşıya getirdi” dedi. Yapılan yorumlarda dikkatlerin dünya çapında bir terör eylemine çekilerek, İsrail’in Lübnan ve Filistin’deki saldırılarının meşrulaştırılması gibi bir hedefin olabileceğini ifade ediliyor.

Amerikan ABC televizyonu Amerikalı ve Pakistanlı yetkililere dayanarak, aralarında saldırı projesinin liderinin de bulunduğu 5 şüphelinin İngiliz polisi tarafından aranmakta olduğunu duyurdu. Amerikalı yetkililer, 11 Eylül 2001 saldırılarından bu yana en büyük tehdit olarak kabul edilen ve uçuş halinde 10 yolcu uçağını hemen hemen eş zamanlı infilak ettirmeyi öngören saldırının binlerce cana mal olabileceğini belirterek, İngiliz polisine teşekkür ettiler.

Uçaklara bombalı saldırı hazırlığı son anda engellenirken, operasyona Pakistan gizli servisinin de destek verdiği açıklandı. Pakistanlı bir güvenlik yetkilisi, “Londra’da gerçekleştirilen operasyon Pakistan ve İngiltere istihbarat servislerinin koordineli çalışmaları sonucunda ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

/ LONDRA

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay’dan başörtüsü takıntısı

  İnandırıcı bulunmadı

  Arınç: Dünya imtihanı kaybetti

  Kral gitti

  Müslüman öğrenciler, Ortadoğu için olağanüstü toplanıyor

  Hükümet “özel temsilci” konusunda dikkatli olmalı

  Namık Tan: Sevkiyat iznimizle yapıldı

  Mültecilere 5 TIR yardım gönderildi

  Arslan’dan Cuma şov

  Feci kaza: 4 ölü, 44 yaralı

  Rahip cinayeti dâvâsında karar çıkmadı

  Rumların PKK ile ilişkisi Meclis gündeminde

  “İnsanlık Ölmesin” fotoğraf sergisi açıldı

  Süper devletler saldırılara göz yumuyor

  Batı Trakya’da kundaklama

  Günde 2 bin 200 TIR dolusu çöp

  İHH’den acil yardım çağrısı

  Ihlara Vadisine asansör kurulacak

  Aydınlardan itham çağrısı

  Az uyu, enerjik ol

  Van’da Kur’ân kursları yarıştı

  Çocuk kariyere engel değil

  Balığın yanında yoğurt yersek ölür müyüz?

  ‘Meme kanseri korkusuyla hastahaneye başvuranların yüzde 90’ı kanser çıkmıyor’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004