Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Arslan’dan Cuma şov

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırının faili olarak tutuklu yargılanan Alparslan Arslan, savunmasında, ‘’Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba attım, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum’’ dedi.

Danıştay 2. Dairesi ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırılarla ilgili dava, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün başladı. Duruşmaya tutuklu sanık avukat Alparslan Arslan ve diğer 6 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar Salih Kurter ve Ayhan Parlak katıldı. Kimlik tesbitinin ardından, Mahkeme Başkanı Karadeniz, sanıklara iddianameyi okuyup okumadıklarını sordu. Alparslan Arslan, iddianamenin kendisine ulaştığını, ancak okumadığını ifade etti. Karadeniz, bunun üzerine iddianameyi okuyarak Arslan’a, ‘’Ne diyorsun? Böyle bir iş yaptın mı?’’ sorusunu yöneltti. ‘’Evet, Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba attım, Danıştay başkan ve üyelerine saldırıda bulundum’’ diyen Arslan, Karadeniz’in, ‘’Niye yaptın?’’ sorusu üzerine, başını öne eğerek, uzun süre sessiz kaldı. Başkan Karadeniz’in ikazına karşılık Arslan, susma hakkını kullanacağını kaydetti. Ancak daha sonra Alparslan Arslan, Başkan Karadeniz’in sorularını cevapladı. Sanıklardan Süleyman Esen’in ‘’lideri olduğunu’’ daha önceki sorgularında söylediğini dile getiren Karadeniz, Arslan’a, ‘’Ne lideri bu?’’ sorusunu yöneltti. Arslan, Süleyman Esen’in Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeyken Ülkü Ocakları Başkanı olduğunu, mevcut olaylarda bir liderliğinin söz konusu olmadığını söyledi.

Sık sık tutuksuz sanık Salih Kurter’in evinde toplanıp sohbetler yaptıklarını anlatan Arslan, yine toplantıdan ayrıldıkları bir gece arabayla işadamı Bülent Eczacıbaşı’nın yaptırdığı bir alışveriş merkezi inşaatının önünden geçerken kendisini otodakilere ‘’iki roketle buranın uçurulması gerektiğini’’ söylediğini aktardı. Eczacıbaşı’nın inşaatının önünden geçerken birisi ‘Polat’ demişti. Aklıma roket atmak geldi’’ diye konuştu. Arslan, Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıların da bazı Salih Kurter’in evindeki sohbetlerde konuşulduğunu söyledi. Danıştay’a saldırı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atma olaylarını kafasında kurduğunu belirten Alparslan Arslan, ‘’Bu tip olayları ben tasarlıyordum. Buna meyilli bir yapım söz konusuydu. Kendimi yavaş yavaş bu noktaya adapte etmeye başladım’’ dedi.

“BİRAND’I DA ÖLDÜRMEK İSTİYORDUM’’

CNN Türk’te görev yapan ‘’Cihat’’ adında Kayserili bir arkadaşı olduğunu, bu arkadaşına Mehmet Ali Birand’ı öldürmek istediğini söylediğini ve adresini istediğini anlatan Arslan, ‘’Medyada çalışan Cihat aklıma geldi. Onunla görüştüm, sadece adres istedim’’ diye konuştu. Sanatçı Mehmet Ali Erbil’den de nefret ettiğini belirten Arslan, Erbil’e hakaretlerde bulundu.

2 BİN YTL'YE 3 BOMBA

Cumhuriyet Gazetesi’ne saldırı olayında bomba temini için Osman Yıldırım ile diyaloğa geçtiğini anlatan Arslan, Yıldırım’ın Sultanbeyli’de bomba bulabileceğini söylediğini, Esen’in eniştesinin de özel harekat dairesinde astsubay olarak görev yaptığını anlattı. Cumhuriyet Gazetesi’ne atmak amacıyla üç bombayı 2 bin YTL karşılığında Esen’den aldığını belirten Arslan, Esen’in, kendisinin bombayı Cumhuriyet Gazetesi’ne atacağını bilmediğini söyledi.

Bazı eylemlerde kullanmak üzere 1500 YTL’ye bir kaleşnikof da temin ettiğini ifade eden Alparslan Arslan, bu silahı Ankara’ya gelirken Fikri Cura adlı arkadaşının evine bıraktığını kaydetti. Arslan, sorular üzerine, Fethullah Kaya’nın evinde yatarken Danıştay 2. Dairesi’nin başörtüsüyle ilgili kararını düşündüğünü, beyin jimnastiği yaptığını ifade etti.

MAHKEMEDEN KAÇMAYA ÇALIŞTI

Danıştay 2. Dairesi ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik saldırılarla ilgili davanın ilk duruşmasında cuma namazı gerginliği yaşandı. Tutuklu sanık avukat Alparslan Arslan, savunmasını yaparken, cuma namazına gitmek istediğini söyledi. Ancak Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz’in bunun mümkün olmadığını belirtmesi üzerine salondan kaçma girişimde bulunan Arslan, Jandarmalar tarafından engellendi. Arslan, ‘’Namaz kılmak istiyorum. Allah’a itaat etmek lâzım. Allah’a itaat etmeden kul emrine itaat etmek yok’’ dedi.

BABA ARSLAN: ACI BİR ŞEY

Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırının faili olarak yargılanan Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan, saldırının olmasını kesinlikle istemediğini belirterek,

‘’Acı bir şey’’ dedi. Arslan, ‘’Saldırıyı tasvip ediyor musunuz’’ sorusuna, ‘’Ben oğluma 30 yılımı verdim. Kariyer sahibi, zeki, başarılı, gelecekte Türkiye’nin idaresine sahip olabilecek bir insandır. Böyle bir şey olmasını kesinlikle istemezdim. Acı bir şey’’ karşılığını verdi.

/ ANKARA

12.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Danıştay’dan başörtüsü takıntısı

  İnandırıcı bulunmadı

  Arınç: Dünya imtihanı kaybetti

  Kral gitti

  Müslüman öğrenciler, Ortadoğu için olağanüstü toplanıyor

  Hükümet “özel temsilci” konusunda dikkatli olmalı

  Namık Tan: Sevkiyat iznimizle yapıldı

  Mültecilere 5 TIR yardım gönderildi

  Arslan’dan Cuma şov

  Feci kaza: 4 ölü, 44 yaralı

  Rahip cinayeti dâvâsında karar çıkmadı

  Rumların PKK ile ilişkisi Meclis gündeminde

  “İnsanlık Ölmesin” fotoğraf sergisi açıldı

  Süper devletler saldırılara göz yumuyor

  Batı Trakya’da kundaklama

  Günde 2 bin 200 TIR dolusu çöp

  İHH’den acil yardım çağrısı

  Ihlara Vadisine asansör kurulacak

  Aydınlardan itham çağrısı

  Az uyu, enerjik ol

  Van’da Kur’ân kursları yarıştı

  Çocuk kariyere engel değil

  Balığın yanında yoğurt yersek ölür müyüz?

  ‘Meme kanseri korkusuyla hastahaneye başvuranların yüzde 90’ı kanser çıkmıyor’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004