Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Aydınlatma zammına tepki

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), sokak aydınlatmasının yıllık giderinin 302 milyon YTL olduğunu, buna karşın halktan 768 milyon YTL toplanmak istendiğini açıkladı. EMO 40. Dönem Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, Kayseri ve civarı hariç olmak üzere 20 dağıtım şirketinin toplam mesken abone sayısının, 2005 yıl sonu itibariyle 23 milyon 85 bin 372 olduğu belirtildi.


Kimlik no, vergi no olacak

Maliye Bakanlığı, şimdiye kadar vergi numarası alanların, vergi numaralarını TC kimlik numarasına dönüştürdü.

Kapasite kullanımı yüzde 82,2 oldu

İmalat sanayiinde kapasite kullanımı, bu yılın Temmuz ayında yüzde 82,2 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aylık İmalat Sanayi Eğilim Anketi Temm


  Benzine indirim

TÜPRAŞ’ın 95 ve 97 oktan kurşunsuz benzin türlerinin rafineri çıkış fiyatlarında yaptığı ayarlamanın ardından, dağıtım firmaları da söz konusu benzinlerin pompa fiyatlarında 9-11 YKr arasında indirim yaptı.


  Petrol fiyatları 73 doların altında

Hampetrolün varil fiyatı, 73 doların altına geriledi. ABD ham petrolünün Eylül ayı varil teslim fiyatı, 14 sentlik gerilemeyle 72,91 dolara indi.


  TMSF davalarının tutarı 24.4 milyar YTL

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2001 yılından bu yana Fon’a devredilen bankalarla ilgili alacakların tahsili için milyarlarca YTL’lik çok sayıda dava açarken, kurumun kendisine de binlerce dava açıldı.


  Bank Asya büyüyor

Bank Asya, büyümesini 2006 yılının ilk 6 ayında da devam ettirdi.


  Maliye: Memurun maaşı yüzde 6,3 arttı

Yılın ilk yarısında memur ücretlerinde ortalama 6,3 artış olduğu belirlendi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) idareden konut alan ve kredi kullananların geri ödemelerinde yılın ikinci yarısı için uygulanacak artış oranlarını belirlemek üzere, Maliye Bakanlığı’na yılın ilk yarısındaki memur maaş artış oranlarını, TÜİK’e de yılın ilk yarısındaki enflasyon artış oranlarını sordu.


  Cari açığı kapatmak için ihracatı arttırmalıyız

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, cari açığın kapatılması için ihracatın artırılması gerektiğini söyledi. Karaman Valisi Fatih Şahin’i ziyaretinde bir değerlendirme yapan Bakan Tüzmen, Karaman’ın özellikle gıda sanayisi alanında, ihracatta önemli bir noktaya geldiğini belirtti.


  Lüks konut alanlar da vergi takibinde

Adana’da, vergi beyannamelerinde üst üste her yıl zarar ettiklerini bildirmelerine rağmen banka kredisi kayıtlarından yüzbinlerce YTL değerinde konut aldıkları belirlenen mükellefler incelemeye alınıyor.


  TMO 2.1 milyon ton hububat aldı

Fındık hariç, bu yıl 3 milyon ton civarında ürün alımı planlayan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat alım miktarı 2,1 milyon tonu geçti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004