Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstanbul’da deprem tehlikesi arttı

İstanbul Deprem Master Planı ile Zeytinburnu, Fatih, Küçükçekmece pilot projeleri Akademik Koordinatörü ve Ulusal Deprem Konseyi Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul’da yedi yıl deprem olmaması nedeniyle deprem ihtimalinin daha da arttığını belirterek, “İlk yapılması gereken, deprem riskinin azaltılması çalışmalarında liderliği kimin yapacağına karar vermektir” dedi.


Unutulduğu an vurur

Türkiye’nin sanayi, nüfus, yetişmiş insan gücünün en yoğun olduğu bölgede meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki 17 Ağustos depreminin “asrın felâketi” olar

Trenler duracak

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi’nde yeni hat ile eski hattın kesiştiği noktalardaki düzenlemeler sebebiyle bugün ve 18-19 Ağustos tarihlerinde bazı


  Baykal: Dinî ve etnik savaşlardan uzak durmalıyız

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Lübnan’da görevlendirilmesi planlanan Birleşmiş Milletler (BM) barış gücünün Lübnan’a hangi görev ve amaçla gideceğinin henüz net olmadığını belirterek, Türkiye’nin mutlaka bölgedeki dini ve etnik savaşlardan uzak durması gerektiğini söyledi.


  Meclis isterse asker gider

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, ‘’TBMM’nin asker gönderme konusunda olağanüstü toplanması Hükümetin talibine bağladır. Hükümet böyle bir ihtiyacı talep olarak gündeme getirirse TBMM sonuç olarak toplanabilir ve kararını verir’’ dedi.


  Türkiye'nin yardımları sürüyor

Ortadoğu’daki gelişmeler çerçevesinde Türkiye’nin Lübnan halkına yapmayı kararlaştırdığı 1,2 milyon ABD Doları tutarındaki insani yardımın sevkine başlandı.


  ‘Mehmetçik Lübnan’a barış için gidecek’

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, ‘’Mehmetçiğimizi daha önce nasıl Bosna’ya, Kosova’ya göndermişsek, Lübnan’a da aynı amaçla göndereceğiz’’ dedi.


  Kadın ve çocuklardan İsrail’e şiirli protesto

Hak-İş Kadın ve Çocuk Platformu’nca, İsrail’in Lübnan ve Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen eylemde, çocuklar İsrail Büyükelçiliği önünde şiir okudular.


  TBMM heyeti Lübnan’a gidecek

Türkiye-Lübnan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, ihtiyaçların tespiti için Lübnan’a gideceklerini bildirdi.


  Pompalı dehşeti: 2 ölü 6 yaralı

Bartın’da bir genç, istettiği kızı başkasına veren aileden 2 kişiyi öldürdü, 6 kişiyi yaraladı.


  Bakanlık SSK’dan para almasın

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, ‘’SSK hastanelerini devralan Sağlık Bakanlığı, orada tedavi ettiği hastalar için kurumdan ayrıca para almamalıdır’’ dedi.


  Akdağ: Çernobil, kanseri artırmadı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çernobil kazasının yaygın inanışın aksine özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki kanser vakalarında artışa neden olmadığını bildirdi.


  Ecevit’in sağlık durumu iyi

Eski Başbakan Bülent Ecevit, 18 Mayısta geçirdiği beyin kanamasının ardından kaldırıldığı GATA’da bugün 92. gününü dolduruyor.


  Krize BM formülü

Kıbrıs sorununa çözüm çerçevesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) limanlarının Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde uluslararası ticarete açılacağı iddia edildi.


  Başbakana afet vergisi sorusu

CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir, Marmara Depreminden sonra vatandaşa yüklenen vergilerden elde edilen gelirin ne kadar olduğunu sordu.


  7 yıl acıları silmeye yetmedi

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’Marmara Depreminin, dün yaşanmış gibi zihinlerdeki tazeliğini koruduğunu, geçen zamanın, acı ve kederi yüreklerden silmeye yetmediğini’’ belirtti.


  Memura özürlü çocukları için yardım teklifi

AKP İstanbul Milletvekili Gülseren Topuz, yatalak hasta çocuğu olan memurlara her ay 52 YTL yardım yapılması için kanun teklifi hazırladı.


  ÇHD’den, İncirlik karararına temyiz

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Bakanlar Kurulunun İncirlik Üssü’ne yönelik kararnamelerindeki gizliliğin kaldırılması talebini reddeden Danıştay 10. Dairesi kararını, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu nezdinde temyiz etti.


  Büyükşehirlerde Özürlü Hizmet Birimleri kurulacak

İçişleri Bakanlığının Büyükşehir Belediyeleri Özürlü Hizmet Birimleri Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  İETT, geceleri de hizmette

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten kuruluşu İETT Genel Müdürlüğü, yaz aylarında yoğunlaşan kültürel faaliyetler ve diğer organizasyonlara katılan vatandaşların evlerine rahat dönmelerini sağlamak amacıyla gece 24.00 ile 05.00 saatleri arasında 6 hatta otobüs seferleri başlattı.


  Eminönü’nde tramvaylar çarpıştı

Eminönü’nde ters yöne giren tramvayın çarptığı diğer araç raydan çıktı. İstanbul Ulaşım A.Ş’den alınan bilgiye göre, Kabataş-Zeytinburnu hattında çalışan 721 numaralı araç, saat 10.25 sıralarında Eminönü-Sirkeci arasında ters yöne girerek, karşı yönden gelen 741 numaralı araca çarptı.


  Yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 32 yaralı

İstanbul’dan Gürcistan’ın başşehri Tiflis’e giden yolcu otobüsünün Samsun’un Kavak ilçesinde devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.


  4 milyon kişi ilk defa uçağa bindi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hava yolu taşımacılığı ile yılda 8 milyon yurt içi taşıması yaparken 2005 sonunda bu rakamın 20 milyonu aştığını belirterek, ''Daha güzel olanı da 4 milyon vatandaşımızın ilk defa uçağa binmiş olmasıdır'' dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004