Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mesajlarını müzikle veriyorlar

Doğu-Batı Divanı Orkestrası’nın dünyaca ünlü şefi Daniel Barenboim, “İnsanlar bugüne kadar bir şey öğrendiler, o da hiçbir şeyin silâhla halledilemediği. Biz müziğimizle birlik sağlıyoruz. Filistinli bir çocuğumuzla İsrailli bir çocuğumuzun birlikte yaşayabileceklerini gösteriyoruz” dedi.



Özel tiyatrolara 11 yılda 4 triyon TL destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatrolara 11 yılda toplam 4 trilyon 190 milyar 594 milyon TL (4 milyon 190 bin 594 YTL) yardım yaptı. Bakanlık tarafından 1982 yılından bu yana verilen destek, 1995 yılından itibaren yönetmelik çerçevesinde dağıtıldı. Bakanlık tarafından 24 yıldır özel tiyatrolara destek verilirken, söz konusu yönetmelik 11 Ağustos 2006 Cuma günü kaldırıldı.



Belgesellerin tabiî platosu Selçuk

Truvalı Helen ve Hz. İsa’nın hayatını konu alan belgesellerin çekimine ev sahipliği yapan Selçuk’ta bu kez de Pers ve Roma İmparatorluklarının Anadolu’daki hayatını konu alan bir belgeselin çekimleri yapılıyor.



Van’da, “Filistin ve Lübnan” sergisi

Van’da bir araya gelen 8 sivil toplum kuruluşu, İsrail’in Filistin ve Lübnan saldırılarında çekilen fotoğraflardan oluşan resim sergisi açtı. Umut-Der öncülüğünde gerçekleştirilen fotoğraf sergisine vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Sergiyi gezenler, fotoğraflara yansıyan kareler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.



Kosova camilerinin alemleri Bursa’dan

Bursa’da ‘’alemcilik’’ mesleğinin son temsilcilerinden olan Ayhan Savut’un yaptığı alemler, Kosova’daki 10 caminin kubbe ve minarelerini süsleyecek. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki camiler için alem üreten Ayhan Savut (59), Osmanlı döneminin ünlü ‘’alem’’ ustalarından Bakırcı Mustafa Efendi’nin torunu olduğunu, dededen kalma mesleğini severek sürdürdüğünü söyledi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004