Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Maçın kahramanı

Beşiktaş ikinci deplasman maçında da kötü oynadı. Fakat bu sefer kaybetmedi, kazandı. Bakıyorum, yorumcular havanın sıcaklığını kötü oyunun mazereti olarak ileri sürüyorlar. İyi ve kaliteli takım, bu havada, belki çok üst düzey futbol oynamayabilir, ancak oynadığı oyun ile de kalitesini ortaya koyabilir. Beşiktaş'ta hâlâ bunu göremiyoruz. Ama bazı ışıkların olduğunu da inkâr etmiyoruz..

Herkes maçın kahramanı olarak bir asist ve golle Delgado olarak gösteriyor. Bence, maçın kahramanı Koray. Koray üç haftadır Hızır Acil gibi... Defansın her tarafına yetişiyor. Her gediğe ayağını sokuyor. İyi oynayan Gökhan Zan'ın zaman zaman tecrübesizlikten yaptığı hataları kapattı. Zaman zaman bir sol bekin, bir sağ bekin kademesine mükemmel bir şekilde girdi. Rakibin tehkilerini daha başlamadan bitirdi. Bravo Koray'a...

Bir bravo da Gökhan Zan'a. Pazar akşamı Beşiktaş'ta ayakta kalan futbolculardandı. Gol attı. Rakibin ataklarına cengaver gibi direndi. Yalnız, bazan zamanlama hataları sebebiyle hava toplarında hata yaptı. Fakat her geçen hafta futbolunun üzerine birşeyler koyuyor. Bu genç kardeşimiz-Allah nazardan saklasın-böyle devam ederse, bir dahaki sözleşmesini İngiltere'den bir takım ile yapar..

Genç Burak, bu hafta geçen haftaki kadar başarılı olmasa da, maçın son bölümünde oldukça etkiliydi. Oynadığı mevkiin de hakkını verdi. İbrahim Akın'a üç tane 'al da at' cinsinden pas verdi. Dikkat ettim, geçen hafta herkesi rahatsız eden huylarından da vazgeçmişti. Kimseyle didişmedi, faule maruz kaldığında abartmadı. Bir ara kendini kaybetti, ama sarı kartı görünce, sakinleşti..

Oyuna ikinci devre giren Fahri'yi, ben ayrı gözle seyrediyorum. Fahri tecrübe kazandıkça futboluyla kendisinden daha çok bahsettirecektir. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirdi. Tigana'nın kendisinden ne istediğini anlamıştı. Üstelik kıvrak bilekleriyle Delgado, Kleberson'a ayak uydurdu. Nefis görüntüler verdi.

Gelelim Delgado'ya... Delgado gerçekten kaliteli bir kumaş. Fizik gücü arttıkça, Türkiye'deki futbolu ve takımları tanıdıkça daha da iyi olacaktır. Fakat ben sözü Delgado'dan Denizli'nin kaptanı Yusuf'a getirmek istiyorum. Allah aşkına söyleyin, Yusuf'un Delgado'dan ne eksiği var? Yusuf, en az onun kadar kabiliyetli bir futbolcu. Üstün meziyetleri olan Yusuf, maçın üçte ikilik bölümünde takımını forse etti. Beşiktaş'ı oyundan düşürdü. Yusuf'un önünde kaliteli golcüler olsaydı, maçın skoru çok farklı olurdu. Biz kendi futbolcularımızı göremiyor muyuz ne?

Bu vesile ile, Yusuf'u ve başarılı futbolu sebebiyle Denizlispor'u tebrik ediyorum. Güzel günler onları bekliyor.

Mehmet SEYDA

22.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lugano'ya Kiev itirazı

  Brezilya basını: Roger Fener'de

  Trabzon'un en kötü sezonu

  Delgado'nun sıcak isyanı

  Haydi 12 Dev Adam

  Kupa Barcelona'nın

  Maçın kahramanı

  G.Saray dışarıda kazanamıyor

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004