Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öğrencilerin harçlıklarıyla Pakistan’a okul

ğitim alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olan Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin, Pakistan Muzafferabat’ta bir ilköğretim okulu yaptırmak amacı ile Türkiye genelinde düzenlediği yardım kampanyası sonuçlandı. Yardım kampanyasına katılan Ankara’daki ilköğretim okulları büyük destek ve katkı sağladılar.

Ankara’da bulunan kamu ve özel ilköğretim okulu öğrencileri özveride bulunarak harçlıklarından arttırdıkları 1’er YTL ile kampanyaya katıldı. Toplanan paralar ile Pakistan’ın Keşmir Bölgesinde şu anda çadırda öğretim gören öğrenciler için, “Ankara Bir Damla İlköğretim Okulu” isimli 8 derslikli kalıcı bir ilköğretim okulunun temeli atıldı. Okul Ekim ayında öğrenime başlayacak.

Gazetemizin Ankara Bürosunu ziyaret ederek, Temsilcimiz Mehmet Kara ile görüşen Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Pakistan Keşmir ve Muzafferabat bölgesine yapmış olduğu ziyaret ile ilgili bilgi verdi.

ÖNCELİKLE YETİM VE

ÖKSÜZ ÇOCUKLARA YARDIM

Depremin yıkıcı etkisini şiddetle hisseden bölgenin kalkınması için, depremde yetim kalan bir grup lise öğrencisini üniversitede okutmak üzere Ankara’ya getireceklerini söyleyen Erdoğan, Ankara’ya gelecek öğrencilerin öncelikle inşaat, makine ve mimarlık eğitimi almalarının sağlanacağını, bunlara ilâve olarak Pakistan’ın deprem bölgesinde mağdur ve fakir halkın iş ve istihdamına yönelik bölgede meslekî eğitim kursları verdirmeyi düşündüklerini bildirdi. Bu gayeyle, Pakistan’ın deprem bölgesinden getirilecek çocukların, özellikle anne ve babasını depremde kaybeden yetim ve öksüz çocuklar olacağını söyleyen Erdoğan, Ankara’ya getirilecek bu öğrencilerin ilk yıl Türkçe öğreneceklerini ve ÖSS’ye hazırlanacaklarını bildirdi.

BALIK TUTMAYI ÖĞRETECEĞİZ

Azat Keşmir bölgesindeki halkın çok fakir, gelir durumları çok kötü, okuma oranlarının da düşük olduğunu söyleyen İbrahim Erdoğan, bölgede üretim amaçlı hiçbir fabrika bulunmadığına dikkat çekti. Erdoğan, “Bölge ve halkın kalkınması ve geçimlerini kendilerinin temin edebilmeleri için dernek olarak bölgede özellikle işsiz hanımlara yönelik el sanatları dalında meslekî eğitim kursları vermeyi düşünüyoruz. Konu ile ilgili olarak çalışmalara başladık. Türkiye’den götürülecek öğretmenlerle Pakistanlı depremzede kimsesiz hanımlara dikiş nakış, makrame, boyama, ebru gibi meslekî eğitim kursları verilmesini sağlayacağız. Bu kurslar ile mağdur ve fakir halka balık tutmayı öğretmeyi hedefliyoruz” dedi.

PAKİSTAN’DA TÜRK HALKINA BÜYÜK SEVGİ

Erdoğan, depremden sonra en çok yardımın Türkiye’den gittiğini ve Pakistan halkının gönlünde Türkiye ve Türk insanının çok özel ve ayrı bir yeri olduğunu bizzat müşahede ettiğini ve bundan çok duygulandıklarını söyledi.

Pakistan’ın deprem bölgesine yaptıkları gezi sırasında çok etkilendiği bir hatırasını ise şöyle anlattı: Bizi hava alanında 50 yaşlarında bir bey, elinde Türk bayrağı ile karşıladı. Pakistan’da kaldığımız bir hafta süre ile tüm programlarda elindeki Türk bayrağını hiç bırakmadan devamlı olarak bayrağımızı dalgalandırdı. Kendisi ile konuştuğumda, Türkleri çok sevdiğini ve özellikle Pakistan depreminde Türkiye’nin yaptığı yardımları unutmasının mümkün olmadığını, bu olayların kendisini çok etkilediğini söyledi. Elbisesinin bir tarafında Pakistan diğer tarafında Türk bayrağı yapıştırdığını bu durumun kendilerini duygulandırdığını belittiler.

Yeni Asya / ANKARA

24.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖSS'de okul birincileri yine açıkta

  Müslümanlar kadınlar için

  Perinçek: Atatürk, Mao ve Lenin bir bütün

  Zararlar karşılanacak

  Vali Yüksel: Dikkatimizi Kaş için kullanacağız

  Kadıoğlu: Afet planı uygulanmalı

  ‘Çıkacak filizler korunsun’

  Sıcaklar hastanelik etti

  Kaş’ta yanan orman 900 hektara çıktı

  Lübnan’a asker denizden, malzeme Suriye üzerinden

  Arınç: Askerimiz Lübnan’da sıcak çatışmaya girmez

  Başbakan Erdoğan yardım kampanyası başlattı

  5 terörist teslim oldu

  ‘Kuş gribi’ genelgesi

  Acı reçeteyi herkes hissediyor

  Özkök’ten CHP’ye veda ziyareti

  İtirafçı Ateş’in dâvâsında karar günü

  İHL’liler özel üniversitede

  30 adet Glock tabanca ele geçirildi

  ‘Taksiciden vergi alınmasın’ teklifi

  Yangına karşı yeni tedbir

  Öğrencilerin harçlıklarıyla Pakistan’a okul

  Okul korkusu nasıl yenilir?

  Birgi, tarihî Kur’ân-ı Kerim’ini arıyor

  Tire’den 50 öğrenciye destek

  Hasankeyf’i boğdurmamakta kararlıyız

  Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004