Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÖSS'de okul birincileri yine açıkta

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 7 bin 397 okul birincisinden 2 bin 443’ü açıkta kaldı. Açıkta kalan okul birincisi sayısı, geçen yıla göre yüzde 28.6 oranında arttı. ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, 4 bin 449’u kız toplam 7 bin 397 okul birincisi tercihte bulundu.

ÖSYM’nin, 2006-ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına ilişkin verdiği bilgiye göre, ÖSS’yi kazananlar ile sınavsız geçiş hakkı olan toplam 1 milyon 498 bin 893 adaydan yüzde 55.7’si (835 bin 463) tercih yaptı. Bu adaylar içerisenden lisans programına yerleştirilenlerin sayısının ise 176 bin 194 olduğu bildirildi. ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 7 bin 397 okul birincisinden 2 bin 443’ü açıkta kaldı. Açıkta kalan okul birincisi sayısı, geçen yıla göre yüzde 28.6 oranında arttı.

Lisans programlarında eğitim görmeye hak kazanan adaylardan 156 bin 120’si devlet üniversitelerine, 16 bin 111’i vakıf üniversitelerine, 2 bin 731’i KKTC’deki üniversitelere, 1232’si de yurtdışındaki üniversitelere kayıt yaptırabilecek. Adaylardan 152 bin 187’si de Açıköğretim lisans programlarına yerleşmeye hak kazandı.

23 BİN KONTENJAN BOŞ

Üniversitelerin lisans programlarında toplam 200 bin 128 kontenjan ayrılmıştı. Yerleştirme sonucunda bu kontenjanlardan 23 bin 934’ü boş kaldı. En fazla boş kontenjan 7 bin 934 ile vakıf üniversitelerinde görüldü. ÖSYM’nin açıklamasına göre, lisans programlarında önceki yıllara göre daha çok boş kontenjan kaldı. Boş kontenjanların fazla olmasında, diğer birçok nedenin yanı sıra, ÖSS’de özellikle Fen Bilimleri-2 ve Matematik-2 testlerini cevaplaması gereken çok sayıda adayın bu testleri cevaplamamasının etkili olduğu bildirildi.

ESKİ ADAYLAR DAHA BAŞARILI

Yerleştirme sonuçlarına göre, sınava daha önce giren ancak kazanamayıp yeniden giren adaylar diğerlerine göre daha başarılı oldu. 2006-ÖSYS sınav sonuç belgelerinin adayların adreslerine postalanması işlemine bugün başlanacak. Üniversitelere kayıtlar, 4-11 Eylül 2006 tarihleri arasında yapılacak.

BİRİNCİLERİN TERCİHİ BOĞAZİÇİ VE ODTÜ

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı’nda (YDS) birinci olan adayların tercihi Boğaziçi ve Ortadoğu Teknik üniversiteleri oldu. ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre, Sayısal 1 puan türünde birinci olan Hüseyin Yıldız, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne yerleşti. Sözel 1 ve Eşit Ağırlık (EA) 1 puan türlerinde birinciliği paylaşan isimlerden Okan Çalışkan, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği, Server Çimen ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Abdurrahman Yılmaz da ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne girdi. Sayısal 2 puan türünde birinciliği elde eden Onur Tidin, Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne burslu yerleşti. Sözel 2’de birinci olan Yiğit Cem Öztürk Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ne, EA-2’de birinci olan Eren Karaaslan da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp bölümüne girmeye hak kazandı.

/ ANKARA

24.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ÖSS'de okul birincileri yine açıkta

  Müslümanlar kadınlar için

  Perinçek: Atatürk, Mao ve Lenin bir bütün

  Zararlar karşılanacak

  Vali Yüksel: Dikkatimizi Kaş için kullanacağız

  Kadıoğlu: Afet planı uygulanmalı

  ‘Çıkacak filizler korunsun’

  Sıcaklar hastanelik etti

  Kaş’ta yanan orman 900 hektara çıktı

  Lübnan’a asker denizden, malzeme Suriye üzerinden

  Arınç: Askerimiz Lübnan’da sıcak çatışmaya girmez

  Başbakan Erdoğan yardım kampanyası başlattı

  5 terörist teslim oldu

  ‘Kuş gribi’ genelgesi

  Acı reçeteyi herkes hissediyor

  Özkök’ten CHP’ye veda ziyareti

  İtirafçı Ateş’in dâvâsında karar günü

  İHL’liler özel üniversitede

  30 adet Glock tabanca ele geçirildi

  ‘Taksiciden vergi alınmasın’ teklifi

  Yangına karşı yeni tedbir

  Öğrencilerin harçlıklarıyla Pakistan’a okul

  Okul korkusu nasıl yenilir?

  Birgi, tarihî Kur’ân-ı Kerim’ini arıyor

  Tire’den 50 öğrenciye destek

  Hasankeyf’i boğdurmamakta kararlıyız

  Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004