Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TSK'da radikal değişim hazırlığı

TSK’da köklü değişim hazırlıkları sürüyor. cnnturk.com’daki habere göre, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları kapatılacak. Ordu sayısı ikiye inecek, Ege ve 3. Ordu tasfiye edilecek. Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin kara gücü, iki ana komutanlık haline getiriliyor. Kuvvet komutanlıkları Genelkurmay Başkan yardımcıları haline geliyor. Kuvvet komutanları yerine, birimlerden sorumlu yardımcılar olacak.


Böyle bir madde kabul edilemez

YÖK’ün yurtdışında denklik verdiği Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık diplomalarında ‘tereddüte düşülenlere’ sınav yapacağını açıklaması tepkiyle karşıla

‘Türkiye oyuna gelmesin’

Lübnan’a asker gönderilmesi konusunu Yeni Asya’ya değerlendiren AKP’li Musa Uzunkaya, İsrail'in entrikalarından ciddî endişe duyduğunu belirterek, MOS


  AKP, retçi vekillerin peşinde

Lübnan’a asker gönderme konusunda problem yaşamak istemeyen AKP, asker göndermeye muhalif milletvekillerini yakın takibe aldı. AKP yönetimi, muhalif milletvekillerini tek tek belirlemeye çalışıyor.


  AKP’li Fırat: Muhalefet yürürken sakız çiğneyemez

AKP Genel Başkanı Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Lübnan’a asker gönderecekleri için kendilerini eleştiren muhalefete sert çıktı.


  PKK’ya ‘sınır ötesi’ operasyon

Kuzey Irakta’ki PKK kamplarına yönelik TSK’nın başlattığı operasyon sürüyor... Diyarbakır’dan kalkan F-16’ların da katıldığı operasyonlarda PKK kamplarına büyük zarar verildi.


  SHP’de ‘bölücü’ temasa tepki

SHP Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Ersoy Bulut, parti yönetiminin, ‘’Bundan böyle bölücü düşüncede olan parti ve kişilerle işbirliği, temas ve diyalog dahi yapılmayacağını kamuoyuna acilen deklare etmesini’’istedi.


  Köşk önündeki eyleme dâvâ

Çankaya Köşkü’nün demirlerine kendilerini zincirlemek isteyen 5 öğrenci hakkında 3’er yıldan 5’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


  Hazırlık ödeneğine eğitimci tepkisi

Öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılında alacakları 425 YTL’lik hazırlık ödeneği konusunda görüşlerini açıklayan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ödenecek paranın çok az olduğunu belirterek, bu ödenekten okullarda görevli bütün personelin yararlanması gerektiğini söyledi.


  Babacan: Masadan kalkan taraf olmayacağız

Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümet’in Kıbrıs politikasının çok açık olduğunu belirterek, “Biz çözüm için her zaman bir adım önde olacağız. Asla masadan kalkan taraf olmayacağız” dedi.


  Özkök'ten Arınç'a veda

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün veda ziyareti sırasında, kendisine, ‘’Türkiye’nin geçirdiği zor ve kritik zamanlarda Genelkurmay Başkanı olarak büyük bir sorumluluk ve sağduyu ile bu dönemlerde ülkeye çok faydalı hizmetlerde bulundunuz’’ dedi.


  Kaş’taki orman yangını büyüyor

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarında 19 Ağustos tarihinde çıkan orman yangını altıncı gününde genişleyerek devam ediyor. Söndürme çalışmalarını yöneten Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu, yangının bir hafta daha sürebileceğini söyledi.


  Bize neler oluyor?

Asker uğurlamalarında, düğünlerde, maçlarda öfkelerine hakim olamayan insanlar ölümle ve yaralanmayla neticelenen kavgalara girişirken, ülke genelinde şiddetin bu kadar artması “Bize neler oluyor?” sorusunu akıllara getiriyor.


  Çöpten burs sağlıyorlar

Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Vakfı yöneticileri, kendi imkânlarıyla ilçe merkezi ve tatil sitelerinden geri dönüşümü mümkün atık kâğıtları toplayarak üniversite öğrencilerine burs sağlıyor.


  Başımız ağrıyor

Türkiye’nin ilk bilimsel ağrı haritası çıkarıldı. Buna göre 48 milyon kişi ağrı çekiyor, en çok baş ağrısı görülüyor. Bu sorundan mustarip olanlar ortalama üç doktor değiştiriyor.


  Obez bebek ve çocuk sayısı artıyor

ABD’de de yapılan bir araştırma, ülkede obez bebek ve çocuk sayısının günden güne arttığını gösterdi.


  Yaz kursları ödüllerle bitti

Türkiye genelinde her ilde düzenlenen yaz Kur’ân Kursları, veda programlarıyla nihayete erdi. Çocukların yaz tatillerini değerlendirmesine ve bilgilerini arttırmasına vesile olan programların bitişlerinde yarışmalar düzenlenirken, kurslara katılan çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.


  THY’nin 100. uçak sevinci

Türk Hava Yolları (THY), gençleşen ve modernleşen filosuna 100. uçağını kattı.


  Marmara motorbotlarla gözaltında

Türkiye’nin son yıllarda artan dış ticaret hacmine paralel olarak Gümrük Muhafaza teşkilâtı yeni nesil araçlar ile ihtiyaca cevap vermeye çalışıyor. 2003 yılından itibaren kullanılmaya başlanan ve “Motorbot” olarak adlandırılan deniz araçları, kaçakçılıkla mücadele gümrük teşkilatının yüz akı olmuş durumda.


  Bingöl'de ertelenen kongre 9 Eylül'de

30 Haziran’da yapılması planlanan ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun programı nedeniyle ertelenen AKP 2. Olağan kongresi 9 Eylül 2006 Cumartesi günü yapılacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004