Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hasankeyf, AB’li gençleri de üzdü

Batman Valiliği Gençlik ve Kültür Evi tarafından hazırlanan proje kapsamında bu şehirde buluşan İspanya, Romanya ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gençler, Hasankeyf’in birçok tarihî özelliğinin bulunduğunu belirterek, tarihî ilçenin sular altında kalacak olmasından dolayı üzgün olduklarını söyledi.



Hafız Ali Efendi eserleri sanal ortamda

Din âlimi merhum Hafız Ali Efendi’nin 2 bin 693 adet eserinin sanal ortama taşınması çalışmalarında sona gelindi. 2004 yılında başlattıkları çalışmanın en önemli safhası olan sanal ortama taşınma aşamasında olduklarını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, 2006 yılı sonu itibariyle çalışmaların tamamlanmış olacağını söyledi.



Şiir dostları tarihî Sille’de biraraya geldi

Konya merkez Selçuklu Belediyesi ve Aydınlar Ocağı tarafından Sille Kültürevinde Şiir Akşamları programının ikincisi yapıldı. Şairler tarafından yorumlanan birbirinden güzel şiirler dinleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken, program büyük ilgi gördü.



İki yakaya iki kültür merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul’un her iki yakasında konser ve tiyatro oyunları için açık hava kültür merkezleri yapılacağını bildirdi.



Türk musikîsi kalitesizleşmesin

Ege Üniversitesi (E.Ü.) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hakan Cevher, ‘’Türk musikisini kendi ellerimizle niteliksizleştiriyoruz’’ dedi.



‘Her yerde tiyatro’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, ‘Her yerde Tiyatro’ Projesi kapsamında ilçe ve beldelerdeki vatandaşları tiyatro ile tanıştıran Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularını ziyaret etti.



Altın Portakal’da iki Oscarlı

Oscarlı filmlerin senaristleri Louis Gardel ve Michel Fessler, Altın Portakal’da senaryo atölyesi gerçekleştirecek.



Mevlânâ’ya özel ‘elkart’

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2007 Mevlânâ Yılı’na özel, üzerinde Mevlânâ figürlerinin bulunduğu 10 yeni ‘’elkart’’ hazırladı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004