Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Komşuya yenildik rakip Slovenya

A Millî Basketbol Takımı, Japonya’da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonasında grup liderini belirleyecek maçta, Avrupa Şampiyonu Yunanistan’a mağlup olmaktan kurtulamadı.

Japonya’da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası’nda (C) Grubu’nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki 5. ve son maçında Yunanistan’a 76-69 yenildi. Karşılaşmaya ön alanda baskı yaparak başlayan ve Türkiye’yi hataya zorlayan Yunanistan, Fotsis ve Papadopoulos’un basketleriyle 3. dakika içinde 7 sayılık farka ulaştı: 11-4. Savunmada başarılı olan hücumda da Kakiouzis’in sayılarıyla 7. dakikaya 17-9 önde giren Yunanistan, Serkan’ın son saniyede attığı 3 sayılık baskete rağmen ilk çeyreği 24-19 üstün geçti.

İkince çeyreğe daha iyi hücum ederek giren, ancak pota altında Schortsianitis’i durdurmakta zorluk çeken Türkiye, Serkan’ın skorer oyunuyla aradaki farkı azaltsa da 14. dakika 32-28 Yunanistan lehine geçildi. İbrahim’in ve Kaya’nın da skora katkısıyla oyunda kontrolü eline alan Türkiye, 5-0’lık seriyle 17. dakikada 33-32’lik skorla ilk kez öne geçti. İstekli ve sert savunmasıyla rakibini son saniye atışlarına zorlayan Türkiye, skor üstünlüğünü sürdürürken İbrahim’in son saniyede attığı 3 sayılık basketle devreyi 42-37 önde tamamladı.

3. çeyreğe çok kötü hücum ederek başlayan ve 9 dakikalık sürede sadece 2 sayı atabilen Türkiye, savunmasında da açıklar verince rakip oyuncuları durdurmakta zorluk çekti. Çok basit hatalar yapan ve hücumda bir türlü organize olamayan ay-yıldızlılar karşısında 14-2’lik seri bulan Yunanistan, son dakikasına 51-44 önde girdiği çeyreği 7 sayı farkla 54-47 üstün geçti.

Son periyotta çok hırslı ve savaşçı bir oyun ortaya koyan Türkiye, pota altında ve ribauntlarda rakibine üstünlük kurdu. Hızlı hücumlar sonrası Kerem ve Serkan ile neticeye giden milliler, 35. dakika içinde farkı 1 sayıya indirdi: 62-61. Bir anlık konsantre bozukluğuyla 5-0’lık seriyle 67-61 geri düşen Türkiye, Serkan’ın üst üste 2 tane 3 sayılık basketiyle, 37. dakikada 67-67 beraberliği sağladı. Spanoulis ile sayılar üreten Yunanistan, 7-2’lik seriyle son 40 saniyeye 74-69 önde girdi. Farkı kapatmak için yanlış şut seçimleri yapan Türkiye karşısında soğukkanlı bir oyun ortaya koyan Yunanistan, karşılaşmadan galip ayrıldı.

İKİNCİ TURDA RAKİP SLOVENYA

(C) Grubu’nda mücadele eden ve grubunu 2. sırada tamamlayan (A) Milli Basketbol Takımı, 2. turda Slovenya ile eşleşti. (C) Grubu’nda yer alan Türkiye, çapraz eşleşmede (D) Grubu’nu 3. sırada tamamlayan Slovenya ile çeyrek final için mücadele edecek. Türkiye ile Slovenya arasındaki 2. tur maçı, 26 Ağustos Cumartesi günü oynanacak.

25.08.2006


 

Sıra transferde

Mlada Boleslav takımını eleyerek Şampiyonlar Liginde gruplara kalan G. Saray’da teknik direktör Eric Gerets, yönetim kuruluyla bir toplantı yaparak transfer konusunu masaya yatıracaklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne kalmalarının takım için çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Bu nedenle çok çok mutluyuz’’ dedi.

Erik Gerets, oyunun ilk başlarında sinirli olduklarını ve iyi pas yapamadıklarını belirterek, ‘’Sonuçta golü attıktan sonra oyun teorikte bitti. Meslektaşımıza bu sezon başarılar diliyorum’’diye konuştu.

Maçın devre arasında oyuncuları kart görmemeleri için uyardıklarını belirteren Gerets, bunun için dikkatli olmak zorunda kaldıklarını ve ilk maçtaki oyundaki anlayışı sürdürdüklerini söyledi. Gerets, ‘’Bu kadro, Avrupa Şampiyonlar Ligi için yeterli mi?’’ şeklindeki bir soru üzerine de, ‘’Yönetim kuruluyla toplantı yapacağız ve ilerideki hedefler belirlenirken, transfer konusunu da masaya yatırılacaktır’’ dedi.

Mlada Boleslav Teknik Direktörü Dusan Uhrin ise öncelikle Galatasaray’ı kutladığını belirterek, ‘’İlk yarıda gol bulmak için çok çabaladık. İstanbul’daki 3 gollü farkı kapatabilmek için gol bulmalıydık. Bunu başaramadık. Yüksek tempoda oynanan bir karşılaşmaydı. Bizim ilk golü bulmamız lazımdı. Bunu başaramadık. Takımdaki tüm oyuncularımızı kutluyorum, çok iyi mücadele ettiler. İyi bir deneyim oldu bizim için. Maçı kazanmak olan güvenimizi, kalemizde gördüğümüz golden sonra kaybettim’’ diye konuştu.

25.08.2006


 

UEFA: G. Saray için kolay oldu

UEFA, Galatasaray’ın Çek rakibi Boleslav’la deplasmanda 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne yükselmesini ‘Galatasaray için kolay yükseliş’ başlığıyla ziyaretçilerine aktardı.

UEFA editörleri, Sarı-kırmızılıların 3 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi’ne yükseldiğine vurgu yaparak, ilk maçta alınan 5-2’lik galibiyetin, Galatasaray’ın işini kolaylaştırdığına dikkat çekti. UEFA, Mlada Boleslav’ın ilk maçta aldığı farklı mağlubiyetle tur şansının çok zorlaştığını ancak Çek ekibinin yine de ikinci maçta gol ya da goller bulmak için çabaladığını ifade etti.

25.08.2006


 

Artık her şey UEFA için

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, ilk maçta olduğu gibi rövanş maçında da erken gol yediklerini belirterek, ‘’Maçın başında yediğimiz erken gol, yine tüm planlarımızı bozdu’’ dedi.

Dinamo Kiev’in çok iyi bir takım olduğunu kaydeden Brezilyalı teknik adam, ‘’Fakat biz orada yaptığımız hatalarla ve verilmeyen bir golümüzle bu turu yitirdik. Burada da FIFA’nın kuralları gereği atılması gereken bir oyuncu atılmadı. Futbolda böyledir, ufak tefek hatalar galip gelen tarafı etkileyebilir. Özellike Kiev’de yapılan maçta hakem hatalarının da faturasını ödedik’’ dedi.

Zico, bundan sonraki hedeflerinin UEFA Kupası olduğunu belirterek, ‘’Bütün gücümüzle UEFA Kupası’nda elimizden geleni yapacağız. Ligde de lideriz ve şampiyonluğu sonuna dek kovalayacağız’’ dedi.

ANELKA, RONALDINHO DEĞİL

Basın toplantısında arka arkaya Anelka ile ilgili sorular sorulması üzerine sinirlendiği gözlenen Zico, şöyle konuştu:

‘’Anelka, bir Ronaldinho gibi Dünya Kupası’nı, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmış, Fenerbahçe’ye sanki çok kupalar kazandırmış gibi herkes Anelka hakkında soruyor. Burada olmadığına göre, Anelka hakkında konuşmayı çok gereksiz görüyorum.’’

25.08.2006


 

Ricardinho’lu Kartal İnönü’ye çıkıyor

Ricardinho’yu kadrosuna katan Beşiktaş, İnönü’de Konyaspor’u ağırlıyor. Saat 21:00’de başlayacak maçın hakemi Zafer Önder İpek. İki takım, bugün yapacakları maçla birlikte ligde 17. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, ligde rakibiyle yaptığı 16 maçtan 10’unu kazanırken, 5’inde berabere kaldı, sadece son karşılaşmayı yitirdi. Beşiktaş, 16 maçta toplam 36 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda ekipler, deplasmandaki karşılaşmaları aynı skorla 1-0 kazanmıştı.

KONYA GALİBİYET PEŞİNDE

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Memduh Oğuz, takım olarak Beşiktaş’a karşı motivasyonlarının her zaman iyi olduğunu, futbolcuların galibiyete inandığını söyledi. Hazırlıkların oldukça iyi geçtiğini ve oyuncuların her açıdan hazır hale geldiğini belirten Oğuz, Beşiktaş maçında Erhan Albayrak ve Volkan dışında eksiklerinin bulunmadığını kaydetti.

UEFA’DA KUR’A HEYECANI

UEFA Kupası’nda 1. tur maçlarının kura çekimi bugün Monaco’da yapılacak. TSİ 14.00’te başlayacak kura çekimine Türkiye’den, direkt olarak katılan Beşiktaş’ın yanı sıra, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elenen Fenerbahçe de katılacak. UEFA Kupası’nda 1. tur maçları 14 ve 28 Eylülde oynanacak.

25.08.2006


 

Avrupa’nın ‘süper’i bugün belli oluyor

Futbolda geçen sezon Avrupa’nın ku-lüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımlarını karşı karşıya getiren Avrupa Süper Kupası, 32. sahibini bugün bulacak.

Geçen sezonun Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu İspanya’nın FC Barcelona ile UEFA Kupası şampiyonu aynı ülkeden Sevilla takımları, Monaco’da karşı karşıya gelecek. 2. Louis Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak maçı İtalyan hakem Stefano Farina yönetecek.

25.08.2006


 

F1 antrenman turları ile başlıyor

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’i, bugün yapılacak antrenman turları ile başlayacak. Türkiye Grand Prix’inde Formula 1 pilotları, araçları ile 1. ve 2. antrenman turlarını bugün atacak.

İstanbul Park Pisti’ndeki ilk antrenman turları saat 11.00 ile 12.00 arasında, ikinci antrenman turları ise 14.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılacak. Yarın saat 11.00-12.00 saatleri arasında üçüncü antrenman turları, saat 14.00 ile 15.00 arasında da sıralama turları gerçekleştirilecek.

25.08.2006


 

İstanbul GP’si öncesi Alonso bir adım önde

Formula 1’de pilotlar sıralamasında birinci durumda bulunan Renault’nun İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, geride kalan 13 yarışta 6 kez mutlu sona ulaşarak, bu sezon en çok Grand Prix kazanan pilot oldu.

Bitirdiği 12 yarıştan da puan almayı başaran Alonso, son Macaristan Grand Prix’inde 51. turda yaşadığı mekanik sorun sebebiyle yarışı tamamlayamadı. Macaristan Grand Prix’i, İspanyol pilotun bu sezon puan alamadığı vebitiremediği tek yarış oldu.

SCHUMİ TAKİPTE

Alonso’nun en yakın rakibi Ferrari pilotu Michael Schumacher, bu sezon 5 kez mutlu sona ulaştı. Alman pilot San Marino, Avrupa, ABD, Fransa ve Almanya’da birinci olurken, Renault’nun İtalyan pilotu Giancarlo Fisichella ve Honda’nın İngiliz pilotu Jenson Button da 1’er kez Grand Prix zaferi yaşadı.

25.08.2006


 

Haftanın hakemleri açıklandı

Turkcell Süper Ligi’nde 4. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre,haftanın maçlarında görev yapacak hakemler şöyle: 26 Ağustos Cumartesi: 21.00 Galatasaray-Gaziantepspor: İsmet Arzuman, 21.00 Gençlerbirliği-Ankaraspor: Bünyamin Gezer. 27 Ağustos Pazar: 21.00 Kayseri Erciyesspor-Kayserispor: Barış Şimşek, 21.00 Antalyaspor-Sivasspor: Hakan Özkan, 21.00 Ankaragücü-Vestel Manisaspor: Hüseyin Göçek, 20.00 Trabzonspor-Denizlispor: Çetin Sarıgül, 21.00 Çaykur Rizespor-Bursaspor: Cüneyt Çakır, 21.45 Sakaryaspor-Fenerbahçe: Kuddusi Müftüoğlu.

25.08.2006


 

Fener’in Avrupa planı yok

Fenerbahçe aslında turu Kiev’ de kaybetmişti. Kontratak futbolunu kusursuz uygulayan bir takımdan deplasmanda 3 tane yiyorsan, kendi sahanda yememen imkânsız gibi bir şey. Hem de defansında Kerim, Can, Önder ve Ümit gibi hayatlarında 3-5 maç dışında bir arada oynamamış, bir kısmı genç, bir kısmı da kendi mevkisinin adamı olmayan futbolcuların varsa… Öyle ki Tuncay’ın kaptırdığı topu alan Özbek oyuncu topu 50 metre sürüyor, yanında da bizim savunma adamları ona sadece eskortluk yapabiliyor. Sonunda da top ağlarımızda.

Defans gibi forvet de acemiler mangası. Tuncay Şanlı, koşmak ve top kaptırmak dışında kendisi de ne yaptığını pek bilmiyor. Semih desen sarı-lacivertli formayla kurtarıcı olarak sonradan oyuna girmeye alışmış, Zico ile birlikte mecburiyetten ilk 11’ de forma giyebilen bir golcü. Tecrübesi ve gücü Avrupa arenasında kurtlarla mücadele etmeye zaten yeterli değil. Yerine giren de geçen yıl takıma faydası olmaz diye Konyaspor’a kiraladığın Murat Hacıoğlu. Başka da alternatif yok.

Görüldüğü gibi yönetim Zico’nun eline öyle bir kadro vermiş ki, hoca da ayarı biraz kaçırınca un helvası yerine çorba oluverdi. Transferin bitmesine bir hafta kalmış hâlâ santrfor alamamışsın. Anelka’nın durumu belirsiz. Savunmayı toparlasın diye ta Güney Amerika’dan bir adam getirmişsin ama oynatamıyorsun. Tatilden 15 gün geç gelen Luciano efendi iyi çalışamadığı için ayağı topa deyince sakatlanıyor. Ne olacağı meçhul. Kısacası icraatlara baktığında yönetimin Şampiyonlar Ligi diye bir hesabının olmadığı apaçık görülüyor.

Bundan sonraki kulvar UEFA. Ne olur derseniz bu kadro ile sonuna kadar gitmek çok zor. Yapılacak takviyeler ve seri başı olmanın avantajı ile gruplardan belki çıkılabilir. Ancak Appiah’ daki gibi kazanma azmi ve hırsı, yönetiminden malzemecisine kadar olmazsa herkeste görüntü yine karıncalı olur.

Mehmet ILGAZ

25.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004