Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fransa ek asker gönderiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Fransa’nın, Lübnan’daki BM barış gücüne (UNIFIL) 1600 ek asker göndereceğini bildirdi. Chirac, televizyon konuşmasında, Lübnan’a 1600 askerden oluşan iki yeni tabur gideceğini, böylece Fransa’nın Lübnan’daki BM gücündeki asker sayısının 2000’e ulaşacağını belirtti.

Lübnan’daki savaş boyunca bu ülkedeki Fransız ve diğer ülke vatandaşlarının tahliye edilmesi işlemini yapan 1700 kişinin de bölgede kalacağını söyleyen Chirac, BM’nin istemesi durumunda Fransa’nın UNIFIL’ın komutanlığını devam ettirebileceğini kaydetti. Chirac, BM, İsrail ve Lübnan’dan gerekli garantileri aldıktan sonra yeni güç gönderme kararı aldığını da belirtti.

Lübnan ve İsrail memnun

Lübnan, Fransa’nın Lübnan’daki BM barış gücüne (UNIFIL) 1600 ek asker gönderme kararından memnun olduğunu bildirdi. Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, “Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın bu kararı Lübnan’a hizmet ediyor, Lübnan’ın istikrarını güçlendiriyor, İsrail ordusunun çekilmesiyle ülke topraklarının geri alınmasına yardımcı oluyor ve devlet otoritesinin güney Lübnan’da oluşturulmasına katkı sağlıyor” dedi. Sinyora, bu gücün vatandaşların korunmasını sağlamak ve istikrar ile güvenliği oluşturmak için Lübnan ordusunun yanında bulunacağını kaydetti.

İsrail ise, Fransa’nın, Lübnan’daki BM barış gücüne (UNIFIL) 1600 ek asker gönderme kararının ‘’olumlu bir gelişme’’ olduğunu bildirdi. İsrail hükümeti sözcüsü Avi Pazner, ‘’Bu olumlu bir gelişme. Fransa, BM’de, uluslar arası bir güç düşüncesi konusunda önemli bir rol oynamıştır, Fransa’nın güçlü bir şekilde katılacağını açıklaması, bu gücün güçlenmesine katkıda bulunacaktır’’ dedi.

ABD, askerlerin ölümlerini yeniden inceleyecek

ABD ordusunun, Irak ve Afganistan’da çatışmada hayatını kaybeden Amerikan askerlerinin nasıl öldükleriyle ilgili yeniden inceleme yaptığı bildirildi. Kararın, kendilerine doğru bilgi verilmediğini düşünen ölen askerlerin ailelerinden gelen şikâyet üzerine alındığı belirtildi. Vakalardan birinde, eski Amerikan futbol yıldızı Pat Tillman’ın ailesine, Afganistan’da düşman ateşinde öldüğü bilgisinin verildiği, ancak gerçekte askerin dost ateşinde öldüğü ve bu gerçeğin ortaya çıkmasının 5 hafta sürdüğü ifade edildi. Ölümlerin yeniden incelenmesi çalışmasında, 2001’den bu yana olan ölümlerle ilgili verilen ilk raporların, yeni soruşturma sonuçlarıyla karşılaştırılacağı belirtildi. Ölümlerin gözden geçirilmesi çalışmasının sessiz sedasız 2 ayı aşkın süredir yapıldığı bildirildi.

/ PARİS

26.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fransa ek asker gönderiyor

  Soruşturma var, yaptırım yok

  İsrail işgalde kararlı

  Kurnaz annesinin yanında

  Bremen Belediye Başkanı: İnsanlık ayıbı

  Ehud Olmert istenmeyen adam

  İran’a ambargo söz konusu değil

  İngiliz asker intihar etti

  Sri Lankalılar perişan

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004