Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKP’li Fırat: Başörtülülerin başka ülkelerde okumasından utanıyorum

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, başörtülü kızların başka ülkelerde okumasından ve bazı ülkeler tarafından davet edilmesinin kendisini üzdüğünü ve utandırdığını söyledi.


Okullar barınma merkezi

Beyrut’taki UNICEF sözcüsü Simon Ingram, İsrail ile Hizbullah arasında 34 gün süren savaşta, Lübnan’ın güneyinde 50 kadar okulun tamamen yıkıldığını,

Türkiye Lübnan’a asker gönderecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin İsral’in Lübnan’a saldırıları sırasında 10 bin insanın bölgeden tahliyesinde önemli rol oynadığını belir


  Depremzedeler: Kıyamet koptu sandık

Prof. Dr. Ali Köse ile Doç. Dr. Talip Küçükcan'ın uzun süren araştırmanın ardından kaleme aldığı ''Deprem ve Din'', afetzedelerin anlatımıyla 17 Ağustos gecesinde yaşananları aktarıyor.


  Suçla mücadeleye yeni model

Avrupa Birliği uyum yasaları kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce eş üye ülke İspanya ile işbirliği halinde yürütülen ‘’Türk Polis Teşkilatının Sorumluluğunun, Verimliliğinin ve Etkinliğinin Güçlendirilmesi-Twinning (Eşleştirme) Projesi’’ ile 10 ilde pilot uygulaması yapılan ‘’toplum destekli polis’’, mahalleli ile emniyet teşkilatı arasında köprü görevi üstlenecek.


  Ormanı ‘sıcak’ yakıyor

Hacettepe Üniversitesi (H.Ü) Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cemal Saydam, NASA’nın uydusundan 24 saat yaptığı gözlemle dünyanın dört bir yanında orman yangınlarının olduğunu belirlediğini kaydederek, ‘’Ormanları teröristlerin yaktığına katılmıyorum. Tek sebep aşırı sıcaklardır’’ dedi.


  Dinleme delil sayılmaz

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, yasadışı elde edilen bir delilin (telefon dinleme) soruşturma ve kovuşturma aşamalarında kullanılmasına olanak bulunmadığına karar verdi.


  Malazgirt Zaferi coşkuyla kutlanıyor

Müslüman Türklere Anadolu’nun kapılarının açan Malazgirt Zaferi, 935. yıl dönümünde coşkuyla kutlanıyor.


  Yangında görev yapan uçaklar arızalandı

Genelkurmay Başkanlığı, yangın söndürme görevlerinde kullanılan 4 adet C-130B uçağının gövde ve kanat bağlantı bölgelerinde tesbit edilen teknik arızalar giderilinceye kadar yangın söndürme uçuşları da dahil, “tüm görevlerdeki C-130B uçuşlarının durdurulduğunu’’ bildirdi.


  Memur Ankara’da bugün meydana iniyor

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerde sona yaklaşılırken, Türkiye Kamu-Sen, bugün ‘’Büyük Ankara Mitingi’’ gerçekleştirecek. Alınan bilgiye göre, miting için çalışanların 400’e yakın otobüsle başşehre gelmesi bekleniyor.


  Umuda yolculuk Aksaray’da bitti

Aksaray’da yurda kaçak yollarla giriş yapan 54 Afgan ve 2 Pakistanlı, bir kamyon kasasında yakalandı.


  Kaş yangını 7. gününde kısmen kontrol altında

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyünün kuzeyindeki Kıbrıs Deresi kanyonunda 7 gün önce başlayan orman yangını, kanyonun kuzey ve güney yönlerinde açılan karşı ateşle kısmen kontrol altına alındı.


  Bitlis’te sıcak satışma

Bitlis’te, güvenlik güçleriyle, terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, bir vatandaş öldü, biri uzman çavuş 2 kişi yaralandı.


  Bakan Pepe: Asbestli gemiyi iade ettik

Çevre ve Orman Bakanlığı, asbest miktarının beyan edilen miktardan fazla olduğu bildirilen “Otapan’’ gemisinin Türk karasularına kesinlikle sokulmayacağını bildirirken, Bakan Osman Pepe, konuyla ilgili Trabzon’da bir açıklama yaptı.


  İlmî olarak ispatlandı: Artık bahar erken geliyor

Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre, iklim değişikliği artık baharın erken gelmesine yol açıyor.


  3 milyar ağaç yandı

TEMA Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Önder Çelik, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne, 3 milyardan fazla ağacın kaybedildiğini belirterek, “Ülkemizde, hâlâ yılda ortalama 2 bin orman yangını çıkıyor. Bu yangınların yüzde 94’üne, ne yazık ki insanlar neden oluyor” dedi.


  Yananların yerine otuz katı ağaç

Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdür Yardımcısı Necati Cengiz, yanan orman alanlarındaki ağaçların yerine otuz kat ağaç dikileceğini söyledi.


  “Pakize” yeniden yuvada

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki hayvanat bahçesinden yaklaşık iki ay önce kaybolduğu bildirilen piton, yuvaya döndü.


  Lübnanlı ailelere yardım

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin’in Midyat İlçesi Söğütlü Beldesi’ne İsrail savaşından kaçarak gelen yirmi beş Lübnanlı aileye yardımda bulundu.


  “İslâmofobi bir düşünce değil, suçtur”

Avrupa Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığını İzleme Merkezi’nin (EUMC) İslamofobi raporuna göre, iş hayatında ayrımcılık, özellikle Müslüman göçmenleri hedef alıyor.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004