Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Sosyal bilimler ve beceriler yükselten değer

İnsan hayatının en önemli konusu “Hangi mesleği seçmeliyim?” sorusu. Her zamanın bir hükmü var. Yani hayat dinamik, ihtiyaçlar her zaman hızlı değişiyor. Ülkelerin sosyo-ekonomik durumlarına göre de ihtiyaçlar farklılık arz ediyor. Teknik alanda vasıf ve kariyer sahibi olmak, ülkemizde hâlâ geçer akçe durumunda. Teknik vasıf denilince teknisyen, tekniker, mühendis grubundaki insanlar kastedilir. Bunların da kendi içinde öncelikleri değişiyor. Endüstri ve Çevre Mühendislik bölümleri ilk açıldığında en yüksek puanlı öğrenciler girebiliyordu. Şimdilerde ise, bu mühendislik dalının ne işe yaradığını, işletmesinde ihtiyacı olanlar bile bilmiyor. Bir bakıma çevre bilinci ve duyarlılığının gelişmemişliğin bir göstergesi sayılabilir.



O bir yönetici

Görevlerinin sınırında, sınırının içindeydi. Tanımlıydı. Kurumsal iradenin kararlarına bağlıydı. Yönetim sorumluluğunu ifa ederken, takım halinde ve birbirini tamamlayan bir koro olmaya dikkat ederdi. Doğru tanımıyla bir orkestra şefiydi aslında.



Beyin kimyasallarını ayarlamak

“Beyin kimyasının ayrı hayatın kalite ayar aracıdır” diyor uzmanlar. Beyin kimyasalları düşüncelerin pozitif veya negatif oluşuna göre şekil değiştiriyor. Hormon çeşitleri, beyin hücreleri (nöronlar) arası iletişim ve etkileşimde rol alan moleküllerin üretimi düşünceye bağlı oluyor.



YASEM TEMSİLCİLERİ (BUGÜN ) TOPLANIYOR

3. YASEM Temsilciler Genel Kurulu bugün yapılıyor YASEM BATIKENT KÜLTÜR MERKEZİ'inde yapılacak toplantıya il temsilcilerimiz katılıyor. Gündeminde YASEM organizasyon yapısı ve organlarının teşkili kararlaştırılacak.



ZEKÂ KIRINTILARINDAN

Yandaki dört kibrit çöpünden yalnız birinin yerini değiştirerek bir kare yapabilir misiniz?



 
 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004