Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Gollerimle coşturacağım

F.Bahçe'nin yeni transferi Kezman, "Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep F.Bahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması. Zico'nun hücum futbolu oynatması benim için önemli. Taraftarlar bana destek versinler, onların rüyalarını gollerimle gerçekleştirmeye çalışacağım" dedi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mateja Kezman, sarılacivertli kulübün büyüklüğünü bildiğini belirterek, ''Türkiye'ye gelmemdeki en büyük sebep, Fenerbahçe'nin ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması'' dedi. Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile birlikte FBTV'de canlı yayına çıkan Sırp futbolcu, İstanbul'da bulunduğu 12 saatte Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gördüğünü belirterek, ''Havalimanında, otelde karşılaştıklarımdan sonra Fenerbahçe'nin tahminimden de büyük bir kulüp olduğunu gördüm. Fenerbahçe'yi tercih etmemdeki en büyük sebep sarılacivertli kulübün ligde ve Avrupa'da kupalar hedefliyor olması. Şampiyonluk hedefleyen takımları tercih ederim'' diye konuştu. Türkiye hakkında çok fazla bilgisi olduğunu anlatan Kezman, ''Türkiye'de oynayan çok fazla arkadaşım var. Ayrıca Sirbistan'da ve Avrupa'daki gazetelerde her zaman Fenerbahçe ile ilgili haberler okuyabilirsiniz'' dedi.

ZİCO BENİM İÇİN AVANTAJ

Mateja Kezman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun hücum futbolu oynatmasının kendisi için iyi avantaj olduğunu söyledi. Kariyeri boyunca oynadığı her takımda çok gol attığını vurgulayan Sırp oyuncu, ''Fenerbahçe'de de elimden geleni yapacağım. Zico'nun hücum futbolunu tercih etmesi benim için önemli. Burayı tercih etmemin nedenlerinden biri de bu. Gollerimle Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağım'' diye konuştu.

G.SARAY'A GOL ATACAĞIM

Kezman, havaalanında Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü gördüğünü ifade ederek, golleriyle taraftarlarını coşturacağını söyledi. Fenerbahçe taraftarının kulübe ne kadar bağlı olduğunu bildiğini dile getiren Kezman, şöyle konuştu: ''Saha içinde savaşçı bir yapıya sahibim. O yüzden her oynadığım kulüpte taraftarla aram iyidir. Gollerimle onları coştururum. Galatasaray'a gol atıp, gerçek Fenerbahçeli olacağım. Bunun taraftarlar için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Taraftarlar bana destek versinler, ben de onların rüyalarını gerçekleştirmeye çalışacağım. Sahada onları mutlu etmek için varımı yoğumu ortaya koyacağım.''

9 NUMARALI FORMA GİYECEK

FBTV'ye Fenerbahçe'de giyeceği 9 numaralı forma ile çıkan Sırp oyuncu, 9 numaranın kendisi için hayatı boyunca çok özel olduğunu, 9 numaranın golcüyü ifade ettiğini kaydetti. Kezman, Fenerbahçe'nin diğer yeni transferi Deivid De Souza'nın Sporting Lizbon'da oynadığını ve çok iyi bir futbolcu olduğunu bildiğini ifade ederek, ''Onunla birlikte çok sayıda gol atacağız'' dedi. Kezman, çok basit bir hayatı olduğunu, ailesiyle bir arada olmayı sevdiğini ve sessiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu ise transferlerin bitip, bitmediğini 31 Ağustosa kadar göreceğiz'' diye konuştu.

F.Bahçe, Kezman'ın transferi

için 8,5 milyon Avro ödeyecek

28.08.2006


 

12 Dev Adam dün dinlendi

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselerek önemli bir başarıya imza atan (A) Milli Basketbol Takımı'nda, oyuncular günü dinlenerek geçirdi.

Aralarında Serkan, Ermal, Ender, Kerem, Hakan, Cenk ve Fatih'in bulunduğu bir grup oyuncu ABD-Avustralya maçını izlemeye giderken, diğer oyuncular ise alış veriş yaparak şehri gezdiler.

İBRAHİM ALIŞVERİŞ YAPTI

Tokyo'nun elektronik merkezi olan Akihabara'ya giderek alış veriş yapan takım kaptanı İbrahim Kutluay ve Engin Atsür, stres attılar. İbrahim Kutluay, çeyrek finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, ''Arjantin maçında sakatlığım nedeniyle oynama ihtimalim çok az'' dedi.

OYNANMAM ÇOK ZOR

Ayağındaki şişliğin dinlenememesi nedeniyle bir türlü inmediğini ve yürümekte dahi zorlandığını kaydeden Kutluay, ''Sadece öne ve arkaya hareket edebiliyorum. Ayağımı oynattığım zaman çok ağrı duyuyorum, ancak arkadaşlarımla birlikte sahaya çıkarak oynamak için elimden geleni yapacağım'' şeklinde konuştu.

ENGİN UMUTLU KONUŞTU

Engin Atsür ise Slovenya ile yapılan eleme maçını kazanarak şampiyonaya devam etmelerinin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Artık her şeyimizi Arjantin maçına vereceğiz. Bu maçı da kazanarak yarı finale çıkmak istiyoruz. Rakibimizin gücünün farkındayız, ama artık herkes bizim ne kadar zorlu bir takım olduğumuzun farkında. Bu maçta da elimizden gelenin en iyisini vererek galip gelmek istiyoruz.''

28.08.2006


 

Demirel: Japonya'da bir ilke imza attık

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, ''Oyuncularımız, üst düzet basketbollarıyla ve mücadeleleriyle dünya basketbolunda Türkiye'nin var olduğunu kanıtlama mücadelesinde çok büyük bir adım attılar'' dedi.

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Türk Milli Takımı, çeyrek finale kalarak tarihinde bir ilke imza atarken, Federasyon Başkanı Turgay Demirel, takımdaki sakatlıklara rağmen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini söyledi. Demirel, ''Bu hafta da tüm basketbol otoritelerini şaşırtmaya devam etmek istiyoruz. Herkes bizi yeni yıldızlar çıkardığımız ve çok iyi bir takım olduğumuz için tebrik ediyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

28.08.2006


 

FB yöneticisini korkutan paket

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın otomobilinin bagaj kısmına bırakılan şüpheli paket, uzman ekiplerce alındı.

Özaydınlı'nın Beşiktaş Ortaköy Itri Sokak'taki villasının önünde park halinde bulunan 34 FB 264 plakalı otomobilinin bagajının üstünde şüpheli bir paket görülmesi üzerine, durum polise bildirildi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, içinde bez parçaları olduğu anlaşılan paketi Özaydınlı'nın otomobilinden uzaklaştırdı.

28.08.2006


 

GP2'de zafer Zuber'in oldu

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si organizasyonu içinde gerçekleştirilen GP2'nin dün yapılan ikinci yarışını Trident Racing takımından Andreas Zuber kazandı.İstanbul Park Pisti'nde 23 tur üzerinden yapılan yarışta Zuber, 37.54.990'lık derecesiyle ilk sırayı elde etti.

Şampiyona lideri ART Grand Prix pilotu Lewis Hamilton, 37.57.928'lik derecesiyle ikinci sırayı elde ederken, Racing Engineering takımından adam Carroll ise 37.58.816 ile üçüncü oldu. Petrol Ofisi FMS İnternational Takımı adına yarışan Türk pilot Jason Tahincioğlu ise ilk yarışta olduğu gibi yine 17. sırayı aldı. 38.39.889'luk derecesiyle 17. olan Jason Tahincioğlu'nun takım arkadaşı Giorgio Pantano i yarışı tamamlayamadı. 2. turda ilk virajda kaza yapan Pantano, böylece İstanbul'dan puansız ayrılmak zorunda kaldı. 26 aracın katıldığı GP2'de yapılan yarışta 7 pilot, kazalar ve motorlarında yaşadıkları problemler nedeniyle 23 turluk yarışı bitiremediler.

28.08.2006


 

Gerets transferde ısrarlı

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Gaziantepspor maçında ilk ve ikinci yarıda bol bol pozisyona girdiklerini ifade ederek, ''Bunları değerlendiremedik ama bu zeminde oyun oynamak zor'' dedi.

Belçikalı teknik adam, sağ ve sol kanat oyuncularının Okan'a daha yakın oynamasını istediğini ama bunu iyi uygulamadıklarını anlatırken, ''Ümit, Hakan Şükür ile Iliç ile zaten pozisyon bulacağımızı, Hasan Şaş ile Arda'nın katılmasıyla bunların artacağını düşünmüştük. Bunlar da oldu ama orta sahayı yeterince kapatamadık'' ifadelerini kullandı. Erik Gerets, transferle ilgili bir soruyu da, ''Bu hafta içinde yönetim ile transfer konusunu görüşüyoruz. Bu konuda ilerleme olacaktır. Çalışmalar sürüyor. Orta sahayı tamamen düzenleyecek bir oyuncuya ihtiyaç var'' diye cevapladı.

28.08.2006


 

Delgado: Bir daha penaltı kaçırmam

Konyaspor karşısında penaltı kaçıran Arjantinli futbolcu bunun bir daha tekrarlanmayacağını söyledi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ndeki, SporİST'06 Fuarı'a katılan Arjantinli futbolcu ile Ricardinho hayranlarına bol bol imza dağıttılar. İmza alanlar arasındaki Fenerbahçe forması giymiş küçük bir çocuk, babasıyla geldiği Delgado'nun yanında ağlamaya başlaması dikkat çekti. Konyaspor karşısında penaltı kaçıran Arjantinli futbolcu bunun bir daha tekrarlanmayacağını söyledi. Delgado, "Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bir daha tekrarı olmayacak" derken, Delgado sözlerini şöyle sürdürdü; "UEFA Kupasında kolay rakip yok. Hepsi birbirinden zor takımlar. Amacımız gidebildiğiniz yere kadar gitmek" dedi.

28.08.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004