Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yakıt tankı patladı: 7 ölü

Konya-Adana karayolundaki bir akaryakıt istasyonunda bir kamyonun yakıt tankında meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın etkisiyle 2 kamyon ve 4 minibüs yanarken, akaryakıt istasyonu ve çevresi savaş alanına döndü.


Ağar: Asker gönderme kararını Meclis verir

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Lübnan’a Türk askeri gönderilmesi konusundaki tartışmalarla ilgili soru üzerine, konunun yetkilisinin Türkiye Büyük Mil

Fırat: Sezer MGK kararlarını açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alınan kararları açıkladığını


  Facia geliyorum dedi

Ankara-Konya Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında 7 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.


  TSK’da Büyükanıt dönemi

Orgeneral Hilmi Özkök, Genelkurmay Başkanlığı görevini bugün Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a devredecek. Genelkurmay Başkanlığında devir-teslim töreni saat 16.30’da Genelkurmay Başkanlığı karargâhında yapılacak. Törende Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 25. Genelkurmay Başkanı olacak.


  Baykal: Biz de Müslümanız

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Sakın ırk, etnik kimlik anlayışı üzerine hükümet kurmayın. Bütün Türk halkı eşittir. Cumhuriyetin temelinde, insan eşitliği ve kardeşliği vardır. Biz Müslümanız” dedi.


  Memur açlık sınavında

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, memurların toplu görüşmelerinde Kamu İşveren Kurulu’nun teklif ettiği yüzde 4 zam oranının, Bakanlar Kurulunda görüşüleceğini belirterek, ‘’Memurların içler acısı hali ortadayken yüzde 4 zam oranını kabul etmemiz mümkün değirdir’’ dedi.


  4 bin hektar orman yandı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, ‘’Bugün (dün) itibariyle Türkiye genelinde 1570 adet orman yangını çıktı. Bu yangınlarda yaklaşık 4 bin hektar alan yandı’’ dedi.


  Yağış bekleniyor

Yurdun kuzeybatı kesimleri, bugün yağışlı havanın etkisine girecek, hava sıcaklıkları yağışlarla birlikte azalacak.


  SHP, Bulut'un ihracını istedi

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Ersoy Bulut’u, kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevketti.


  İhsanoğlu Lübnan yolcusu

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bugün Lübnan’a gideceği bildirildi.


  Üniversitelilerde işsizlik korkusu

İşsiz kalmaktan korkan ve devlet memurluğunu garantilemek isteyen üniversite öğrencileri, okullarından lise diplomalarını alarak KPSS’ye giriyor. Memur-Sen yetkilileri ise üniversite düzeyi KPSS’de, lise dengine göre çok ağır sorular geldiğini, bu yüzden de öğrencilerin düşük seviyeden girmeyi tercih ettiklerini söyledi.


  KPDS başvuruları yasaklı başladı

KPDS başvurusunda adayların, başvuru belgelerine son altı ay içinde çekilmiş başı açık fotoğraf yapıştırılması gerekiyor. Başı açık fotoğraf yapıştırmayan veya fotoğraf kısmını boş bırakanların başvuruları kabul edilmeyecek.


  Sırtı dönük protesto

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde yetmiş birinci haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi.


  İletişimciler, “Medya Okur Yazarlığı” dersi için görev bekliyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) ve RTÜK tarafından imzalanan protokolle bu yıl ilköğretim okullarında seçmeli verilmesi planlanan, “Medya Okur Yazarlığı” dersinin, çocukların medyayı değerlendirmesinde etkili olacağı ancak, dersin müfredatının hazırlanması ve işlenmesi sırasında mutlaka iletişim fakültelerinden destek alınması gerektiği bildirildi.


  Ürgüp’te Kur’ân kampanyası

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Ürgüp Din Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, halka ücretsiz olarak dağıtılmak üzere Kur’ân-ı Kerim kampanyası başlattı.


  Ç. Kale’de trafik çilesi

Yaz tatillerini Ege ve Akdeniz sahillerinde geçiren tatilciler, Trakya ve İstanbul’a dönüş yolunda Çanakkale’de araç yoğunluğu oluşturdu.


  Tosya pirinci tescillendi

2006 yılı çeltik ürünü hasadının yaklaştığı bugünlerde yapılan Tosya 9. Kültür ve Pirinç Festivali Tosya ilçesine hareket ve bereket getirdi.


  Türkiye’de obezite gittikçe artıyor

Sağlık Bakanlığı, ülkede şişmanlığın görülme sıklığının gittikçe arttığını ve sağlık üzerindeki etkilerinin ciddî boyutlara ulaştığını bildirdi.


  Kaylule ile iş verimini yükseltin

Peygamber Efendimizin (asm) sünnetlerinden biri olan öğle uykusu (kaylule), Avrupalı ve ABD’li uzmanlarca tavsiye ediliyor. ABD’de öğle saatlerinde uyuma imkânı olanlar için uyku tüpleri adı verilen cihazlar satışa çıkarıldı.


  8 kez döndü, 9. kez görevinden alındı

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 9. kez görevinden alınarak Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.


  5 yaşındaki Elif’e de maganda kurşunu

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 5 yaşındaki kız çocuğu, düğünde havaya açılan ateş sonucu ağır yaralandı.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004