Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TMO alım politikasını bir an önce belirlesin

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, 2006 ürünü fındık alımı için görevlendirilen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), alımlara ne zaman başlayacağını ve hangi fiyat üzerinden ne kadar alım yapacağını en kısa sürede açıklaması gerektiğini söyledi.

Akbaşlı, yaptığı açıklamada, TMO’nun arz fazlası ürünü alma kararının piyasaya olumlu etki yapmadığını, aksine fiyatları ortalama 25-30 YKr düşürdüğünü belirtti.

Serbest piyasada fındık fiyatının, üreticinin alın terinin karşılığı bir fiyattan oluşması için TMO’nun acilen aktif şekilde piyasaya girmesi gerektiğini ifade eden Akbaşlı, ‘’Serbest piyasada fındık ortalama 3 YTL’den işlem görüyor. TMO’dan 5 YTL dolayında bir taban fiyat açıklamasını beklemek mümkün değil. Büyük ihtimalle, müdahale edilmeyen bir piyasada oluşan fiyat üzerinden tabanı açıklayacaklar’’ dedi.

Akbaşlı, fındığın üzerindeki kara bulutların dağılması ve üreticinin mağduriyetinin önlenmesi için TMO’nun hangi fiyattan, hangi sürede ne kadar ürün alacağını, aldığı ürünü nerede depolayacağını ve alımlarda kullanacağı kaynağı bir an önce açıklaması gerektiğini vurguladı.

FİSKOBİRLİK’in 2005 ürünü fındığa ortalama 7 YTL ürün alım avans fiyatı uyguladığını anımsatan Akbaşlı, ‘’Fındığın maliyeti ve üreticinin refah payı mutlaka dikkate alınmalıdır. 2006 ürünü fındık fiyatı, 2005 yılı ürününe verilen fiyatın asla altında olmamalıdır” dedi.

/ GİRESUN

02.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çok harcayandan çok vergi

  Köprü zamları mahkeme yolunda

  TMO alım politikasını bir an önce belirlesin

  Çiftçi ne yapacağını şaşırdı

  Okullar açılıyor masraflar cep yakacak

  “Fındık kuşa benzer, çok sıkarsanız ölür”

  İTO'ya göre fiyat artışları

  Bursa’da tekstil sergisi açıldı

  Ekmeğe zam yolda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004