Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“Fındık kuşa benzer, çok sıkarsanız ölür”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, “Fındık kuşa benzer, çok sıkarsanız ölür” dedi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Müsteşarı Helmut Müller, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren’i ziyaret ederek, oda hakkında bilgi aldı. Şadan Eren ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin fındık konusunda uzun vadeli olarak bir hedef belirlemesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Ülkemiz bu hedef doğrultusunda stratejilerini belirlemeli’’ dedi. İstikrarlı bir fındık politikasından yana olduklarını kaydeden Eren, şunları vurguladı:’’Ne fındıkta fiyatların çok düşük ne de çok yüksek olmasını arzu ediyoruz. Fındığın, üretici, tüketici ve fabrika ayaklarının memnun olacağı bir ortam oluşturulmalı. Fındık kuşa benzer, çok sıkarsanız ölür, çok fazla serbest bırakırsanız uçar gider. Onun için dengeleri korumak gerekir.’’

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Helmut Müller, fındık konusunda güçlü olan Türkiye’nin, uluslar arası piyasada neden belirleyici olamadığını anlayamadığını söyledi. Müller, Karadeniz bölgesini ziyaretinde en önemli nedenin fındık olduğunu belirterek, fındık konusundaki gelişmelerin yakından gözlediklerini söyledi.

Fındık konusunda Fiskobirlik ile hükümet arasında bir anlaşmazlık olduğundan haberlerinin olduğunu ifade eden Müller, şöyle devam etti:

"Türkiye’deki fındık sorunu ülkenin iç meselesidir. Onun için fazla yorum yapmaya gerek yok. Fakat, fındık konusunda bu kadar güçlü olan bir ülkenin uluslar arası piyasada neden belirleyici olamadığını anlamıyorum. Ayrıca Türkiye AB’ye üye olsaydı, fındık sorunu olmazdı. AB’nin tarım politikalarına karşı kuşku veya kızgınlık olabilir. Bizim AB olarak tarım alanında bir kurumumuz var. Bu kurum zor durumlarda devreye giriyor.’’

/ TRABZON

02.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çok harcayandan çok vergi

  Köprü zamları mahkeme yolunda

  TMO alım politikasını bir an önce belirlesin

  Çiftçi ne yapacağını şaşırdı

  Okullar açılıyor masraflar cep yakacak

  “Fındık kuşa benzer, çok sıkarsanız ölür”

  İTO'ya göre fiyat artışları

  Bursa’da tekstil sergisi açıldı

  Ekmeğe zam yolda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004