Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Amerika paralı asker peşinde

BM uzmanları, ABD tarafından Irak’ta savaşmak üzere giderek daha fazla Güney Amerikalı paralı asker toplanmasının endişe verici olduğunu belirttiler. BM yetkilisi, “Latin Amerika çerçevesinde şikâyetler alıyoruz ve bunlar giderek artıyor. Çok sayıda şikâyetin geldiği Honduras’ta olduğu gibi, Ekvador’da da bu konuda deliller topladık” dedi.

Latin Amerika ülkelerinde bu alanda bir çalışma yapan BM uzmanlarına başkanlık eden Kolombiyalı Amada Benavides Ekvador’un başkenti Quito’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak’ta savaşmak için asker toplamanın sadece Ekvador’un değil, tüm Latin Amerika’nın sorunu olduğunu belirterek, “Güney Amerika vatandaşlarının çok düşük ücretli güvenlik görevlisi olarak askere alınmalarının artışını endişeyle tesbit ettik” dedi.

Benavides, askerlik hizmetlerini yapmak üzere insanlık dışı şartlarda Irak’a gönderilen bu kişilerin pasaportlarına da iş verenlerince el konulduğunu söyledi. BM yetkilisi, “Latin Amerika çerçevesinde şikayetler alıyoruz ve bunlar giderek artıyor. Çok sayıda şikâyetin geldiği Honduras’ta olduğu gibi Ekvador’da da bu konuda deliller topladık” dedi.

Amada Benavides, ayrıca Peru, Şili ve Kolombiya’daki çalışmalarında ve yetkililerle temasları sırasında, bu ülkelerin ABD tarafından Irak’ta görevlendirilmek üzere paralı asker toplanması konusunda soruşturma başlatmalarını istediklerini belirtti.

Quito’da geçen yıl Ağustosta, Amerikalı eski bir itfaiyecinin, Irak’ta savaşmak üzere yasadışı şekilde Kolombiyalı paralı asker topladığının ortaya çıkması skandal oluşturmuştu.

/ QUİTO

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Zorla indirilen zorla dikilir’

  Amerika paralı asker peşinde

  Irak'ta iç savaş korkusu

  Kofi Annan İran’da

  14 Şiî Müslüman ve 6 TIR şoförü öldürüldü

  Irak, Ebu Garip’te denetimi aldı

  İsrail yine öldürdü

  İtalyan birlikleri yolda, Endonezyalılar da sırada

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004