Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yurtlara kayıtlar yarın başlıyor

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) bağlı öğrenci yurtlarına kayıtlar yarın başlıyor. Yedek listeden yurt hakkı kazanan adaylar, isimleri asıl listeden çıkıncaya kadar yurtlarda misafir öğrenci olarak kalabilecek.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine 77 il ve 78 ilçedeki toplam 216 yurtta hizmet verildiğini, yatak kapasitelerinin 189 bin 936 olduğunu belirtti.

Yurtlara asıl listeden kayıtların 4-15 Eylül arasında yapılacağını kaydeden Albayrak, bu öğrencilerin kayıtlarını zamanında yaptırmalarını istedi. Albayrak, 18-22 Eylül arasında da birinci yedek listeden yurt hakkı kazananların kayıtlarının alınacağını, 22 Eylülden sonra her pazartesi günü yeni yedek listelerin ilan edileceğini ve bu öğrenciler için 5’er günlük kayıt süresi tanınacağını belirtti.

Hasan Albayrak, yedek listeden yurt hakkı kazanan öğrencilerin asıl listeden isimleri çıkıncaya kadar yurtlarda, ücret karşılığı ‘’misafir öğrenci’’ olarak kalabileceklerini bildirdi.

ÖSS tercih formunu doldururken yurt başvuru formu doldurmayan adaylardan başvurabilmek için çok sayıda talep geldiğini söyleyen Albayrak, bu öğrencilere 24 Eylül-4 Ekim arasında başvuru imkanı tanınacağını açıkladı.

Bu yıl öğrenciler lehine radikal bir karar aldıklarını, kayıtlar sırasında her yıl istenen belgelerin sayısını 12’den 4’e düşürdüklerini söyleyen Albayrak, kayıtlar sırasında öğrencilerden sadece maaş-ücret ve ÖSS yerleştirme sonuç belgesi ile öncelik belgesi ve 6 adet fotoğraf isteneceğini bildirdi. Albayrak, şehit ve gazi çocukları, özürü bulunanlar ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı yurtlarda yetişenler, anne-babası boşananlar ve amatör milli sporcuların öncelik belgesi getirmek zorunda olduklarını kaydetti.

Aylık yurt ücretlerinin 2006 yılı için normal yurtlarda 57 YTL olduğunu, imkanları geniş yurtlarda ise 66 YTL ile 210 YTL arasında değiştiğini kaydeden Albayrak, depozito olarak da normal yurtlar için 175 YTL, ücreti yüksek yurtlarda da 180 ve 420 YTL arasında değişen miktarlarda para alındığını belirtti.

/ ANKARA

03.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babacan AB turunda

  Resmî yazıyla uyarıldık

  Olli Rehn de uyardı

  STK'lardan tezkereye hayır

  Memurlardan Başbakana çağrı

  Ciddî deprem uyarısı

  Gündoğdu: YÖK’ün yok olmasını bekliyoruz

  Meclis 5 Eylül'de toplanacak

  Şahin: Seçim yaklaşıyor ama...

  Hain saldırılarda 6 asker şehit oldu

  Medeniyetler ittifakı için bir araya geliyorlar

  Alman bakan: “Cami yapımına karşı çıkanlar kışkırtıcılık yapıyor”

  Yurtlara kayıtlar yarın başlıyor

  Haydi çocuklar fabrikaya!

  Öğrenci var, derslik yok

  Fakir öğrenciye ÖSS kursu

  Yaylalardan dönüş başladı

  Rize, yağmura hasret kaldı

  Yeni Asya İzmir Fuarı’nda

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004