Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB yolunda 4 senaryo

Merkezi Brüksel’de bulunan düşünce kuruluşlarından Friends of Europe (Avrupa’nın Dostları), Türkiye’nin AB yolculuğunda limanların açılması gibi Kıbrıs kaynaklı engelleri dikkate alarak, sonbaharda karşılaşılması muhtemel 4 senaryoyu belirledi.


İlk inceleme bugün

Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in, 5532 sayılı Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun iki maddesindeki ba

Meclisin gündemi tezkere

TBMM Genel Kurulu, Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere bugün saat 15.00’te toplanacak.


  İKÖ Gençlik Forumu

İKÖ Gençlik Forumu Genel Merkezinin açılışı nedeniyle İstanbul Dolmabahçe Sarayında yemek düzenlendi. İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İKÖ’nün kendini yeniden tanımlamakta olduğunu belirterek, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını ve bu kapsamda özellikle gençler ve kadınlarla ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.


  Van’da patlama: 2 ölü, 10 yaralı

Van’ın Çatak ilçesinde meydana gelen patlamada 1’i polis 2 kişi, hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.


  DYP'li Adan: Terör sürüyor, iktidar seyrediyor

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, son günlerde artan terör olaylarına dikkat çekerek, “İktidar seyrediyor, terör sürüyor. Bir gecede yedi güvenlik görevlimizin şehit edilmesi milletimizin yüreğini derinden yaraladı. Hiç kimse bunun ıztırabını sadece ateşin düştüğü evlerin çektiğini sanmasın, ateş tüm milletimizin evine düştü” dedi.


  Erdoğan: Alternatif enerji zenginiyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin zengin doğalgaz ve petrol yatakları olmamasına rağmen alternatif enerji açısından son derece zengin olduğunu, hükümet olarak yaptıkları yatırımlarla bu potansiyeli harekete geçirdiklerini söyledi.


  Rumlar tehdit ediyor

Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Yorgos Lillikas, “Türkiye’nin, taahhütlerini yerine getirmediği müddetçe AB yolunda ilerleyemeyeceğini” savundu.


  Taksicilere uyarı

Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, son günlerde taksimetre ile ilgili şikâyetler aldıklarını belirtirken, haksız ve hileli kazanca yönelenlere ‘’Onuru ve namusuyla yaşam mücadelesi veren dürüst esnafa zarar vermemek adına mesleği terk etmeleri’’ çağrısında bulundu.


  Şehitler Abidesi ihya edilecek

Çanakkale Savaşları’nın simgesi konumundaki Şehitler Abidesi, 46 yıl sonra yeniden ihya ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından 1944 yılında Alçıtepe’de yapılmak üzere açılan ve 37 projenin katıldığı ‘’Çanakkale Zafer ve Meçhul Asker Abidesi Ulusal Mimari Proje Yarışması’’nda, Doğan Erginbaş ve İsmail Utkular’ın projesi birinci seçildi.


  AİHM, seçim barajı dâvâsını görüşecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’de uygulanan yüzde 10’luk seçim barajıyla ilgili açılan davayı yarın ele alıyor.


  Namaz konferansına büyük ilgi

Namaz bilincini geliştirmek için çeşitli illerde programlar düzenleyen Namaz Gönüllüleri Platformu’nun Manisa’da düzenlediği konferans vatandaşların yoğun ilgisi ve coşkusuyla gerçekleştirildi.


  Facia son anda önlendi

Hollanda Kraliyet Havayollarının (KLM) İstanbul-Amsterdam seferini yapacak uçağın motorlarından birinde meydana gelen arıza nedeniyle uçuş iptal edildi.


  CeBIT, kapılarını açıyor

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Fuarı CeBIT Bilişim Eurasia bugün Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde açılacak


  Bakan NimetÇubukçu’dan ’Koruyucu aile olun’ çağrısı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı, mutlu ve güvenli bir şekilde yetişebilmeleri için çaba verdikleri sürece, vatandaşların da koruyucu aile olarak ya da başkalarını koruyucu aile olmaya teşvik ederek katılmalarını istedi.


  "Öğrencilere burs verin"

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy, avukat, doktor, mühendis gibi kariyer sahibi kişilere seslenerek, öğrencilere burs vermeleri çağrısında bulundu.


  Orman yangınları söndürüldü

Antalya’da meydana gelen orman yangınında, yaklaşık 5 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Antalya Kent Ormanı girişinde sigara izmaritinden çıktığı bildirilen orman yangınına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğünde konuşlandırılan bir helikopter, 2 arazöz ve Büyükşehir Belediyesine ait 2 arazöz müdahale etti. Kısa sürede söndürülen yangında, yaklaşık 5 dönüm orman alanı hasar gördü.


  Engelliler fuarda buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Özürlüler Müdürlüğü, bu yıl üçüncü kez düzenlenen REHA İSTANBUL fuarında açtığı standla özürlülere yaptığı hizmetleri tanıttı.


  Sarıyer’de ağız sağlığı taraması yapıldı

Sarıyer Belediyesi, Başkan Yusuf Tülün önderliğinde başlattığı sağlık hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta vatandaşlara ağız ve diş sağlığı konusunda bilgi verildi.


  Okulda ilk gün sendromunu hem çocuk, hem anne yaşıyor

Ailelerin yanlış tutumunun, ilköğretime başlayacak çocuklara ‘’ayrılık acısı’’ yaşattığı, özellikle annelerin çocuklarını okula gönderirken ağlamaması gerektiği bildirildi. İlk defa okula gidecek çocuklar kadar, ailelerde de ‘’okulun ilk günü’’ kaygısı başladı.


  Reklâmverenler TV’de şiddeti önleyecek

Reklamverenler Derneği’nce, “TV’de Şiddet ve Sorumluluklarımız’’ adlı panel düzenlenecek. 8 Eylül’de Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek panelde, TV’de şiddetin önlenmesi için eylem planı oluşturulacak.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004