Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Farklı bir boyuttan Ortadoğu gençliği

Gündemden hiç düşmeyen, savaşların, ölümlerin eksik olmadığı Ortadoğu coğrafyası güncelliğini korurken, Genç Yaklaşım Dergisi, konuya farklı bir boyuttan bakıyor: Bölgesel ve uluslar arası politikalar çerçevesinde değerlendirilen Ortadoğu’da genç olmak nasıl bir şeydir?



Kültürümüz hüsn-ü hat ile tanıtılacak

Hüsn-ü hat ve tuğra sanatçısı Mehmet Şahin, ülkemizin kültürel zenginliklerini Avrupa’ya taşımanın ve anlatmanın en iyi yolunun sanatla olacağına inanıyor. Bu düşünce sonucunda uzun yıllar emek vererek hazırladığı iki önemli sergi ile Avrupa ve Amerika’ya hat sanatı ile önemli mesajlar veriyor.



Safranbolu’da güzel gelenek

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki tarihî konakların kapılarında cinsiyete göre ses çıkaran tokmak geleneği halen devam ediyor. Böylece evdekiler gelen misafirin erkek mi, ya da kadın mı olduğunu anlayabiliyorlar.



Kula için bilimsel çalışma gerekli

İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi (İAUM) ile Kula Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen ‘’Geçmişten Geleceğe Yanık Ülke Kula’’ konulu sempozyum sona erdi. Çevre, kültür ve turizm ana başlıkları altında 3 gün içinde 40 bildirinin sunulduğu sempozyumun sonuç bildirisi, İAUM Müdürü Prof. Dr. Zeki Arıkan tarafından açıklandı.



Emirsultan’a yeni meydan

Bursa’nın en eski mahallelerinden biri olan ve peygamber soyundan gelen ‘’Emirsultan’’dan adını alan mahallenin rehabilitasyon ve dönüşüm projesi tanımı yapıldı.



Çeçen vahşeti Adıyaman’da sergileniyor

Adana Çeçen Kafkasya Kültür Araştırma ve Dayanışma Derneği tarafından Çeçenistan’da 12 yıldır süren savaşın fotoğrafları Adıyaman’da sergilendi. 8 gün boyunca açık kalacak olan sergide yaklaşık 200 fotoğraf sergileniyor. Sergiye Adıyamanlılar büyük ilgi gösterdi.



Zeugma Festivali yapıldı

İlki geçen yıl Birecik Barajı kenarında yapılan Zeugma Kültür ve Turizm Festivali’nin ikincisi Nizip Atatürk Stadı’nda yapıldı. Geçen sene ünlü şairlerin katılımıyla yapılan festivalin bu seneki konukları; Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türk halk müziği sanatçısı Zara oldu.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004