Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gözler Hakan Şükür'de

A Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda yarın cezası nedeniyle Almanya'da seyircisiz oynayacağı Malta karşısında gol yollarında dikkatler Hakan Şükür'ün üzerinde olacak.

Millilerin 83 yıllık tarihinde 46 golle en çok gol atan futbolcu unvanını açık ara elinde bulunduran deneyimli oyuncu, resmi maçlarda yaklaşık 3 yıldır gole hasret. Hakan Şükür, ay-yıldızlı formayla resmi maçlarda son golünü 19 Kasım 2003'te Letonya ile yapılan 2004 Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj rövanş maçında atmıştı.

SON GOLÜ BELARUS'A

(A) milli formayı toplam 103 kez giyen 35 yaşındaki Hakan Şükür, ay-yıldızlı takımda son golünü ise 18 Ağustos 2004'te Belarus ile yapılan özel maçta kaydetti. Ersun Yanal döneminde uzun süre aday kadroya alınmayan Hakan Şükür, (A) milli formayla ilk golünü 8 Nisan 1992'de Danimarka'ya atmıştı. Galatasaray'ın yanı sıra, Torino, Inter, Parma ve Blackburn Rovers takımlarında oynarken milli takıma çağrılan deneyimli futbolcu, ay-yıldızlı ekipte maç başına 0.44 gol ortalaması tutturdu.Hakan Şükür'ün gol attığı 35 karşılaşmadan 26'sını kazanan ay-yıldızlılar, 6'sında berabere kaldı, sadece 3 kez yenildi.

MÜTHİŞ KOLEKSİYONCU

Hakan Şükür, (A) milli forma altında 27 ayrı milli takımına gol atma başarısını gösterdi. Hakan Şükür, San Marino ve Güney Kore'ye 3'er, İsveç, Slovakya, Azerbaycan ve Macaristan'a 2'şer maçta gol atarken, Danimarka, Bulgaristan, Polonya, İzlanda, İsviçre, Ukrayna, Hollanda, Galler, Almanya, Moldova, Finlandiya, Belçika, Norveç, Avusturya, Şili, Makedonya, Liechtenstein, İrlanda Cumhuriyeti, Letonya, Avustralya ve Belarus filelerini ise 1'er maçta havalandırdı.Deneyimli futbolcu en çok golü 3 maçta toplam 5 kez havalandırdığı San Marino ile 1 maçta 4 kez sarstığı Galler filelerine bıraktı.

EN HIZLI GOLCÜ APOLETİ

Hakan Şükür ayrıca, Dünya Kupası finallerinde atılan en hızlı golün de sahibi durumda bulunuyor. Deneyimli futbolcu, 17. Dünya Kupası'nda Türkiye'nin üçüncülüğü elde ettiği Güney Kore maçında 11. saniyede attığı golle, kupanın en çabuk golünü kaydeden oyuncu olarak tarihe adını yazdırdı.

06.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008'in ilk rakibi Malta

  Gözler Hakan Şükür'de

  Hoşgeldin 12 Dev Adam

  F.Bahçe idmanında kaplumbağa şakası

  Trabzonspor'a UEFA'dan ceza

  ULEB'de kura heyecanı

  G.Saray'da 3 Avrupa maçı 30 YTL

  Paris'ten Tokyo'ya koştu

  Aurelio'ya dikkat!

  Takım olmak..

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004