Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hoşgeldin 12 Dev Adam

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 6. olarak tarihe geçen A Milli Basketbol Takımı yurda döndü. Türk Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçak ile saat 05.50'de İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen A Milli basketbol takımını, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, sponsor firmalar, aileleri, basın mensupları ve çok sayıda basketbolsever karşıladı

Karşılama sırasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, kamuoyunun bu başarıyı bu genç kadrodan beklemediğini belirterek,"Başta Tanjevic sonrada teknik kadro bu takıma güvendi. Takımımız kamp boyunca özveriyle çalıştı, maçlarda da en gençinden tecrübelisine kadar sporcularımız ellerinden geleni yaptı. İnanıyorum ki Türk Halkı basketbolcularımızla gurur duyuyorlar. 2010'a kadar bu kadronun, oynayacağı maçlarla tecrübe kazanarak daha iyi başarılara imza atacağına inanıyorum" dedi.

Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nun takımda olmamalarıyla ilgili soruya da cevap veren Başkan Demirel, bu konuda konuda konuşmak istemediğini ifade ederek,"Milli Takım'da yıldız oyuncular olacaktır. Eğer onlar Japonya'da olmak isteselerdi 3 Temmuz'da kampta olurlardı" şeklinde konuştu.

Basına kısa bir açıklama yapan A Milli Basketbol Takımı'nın Baş Antrenörü Tanjevic ise, çok zor ama kaliteli bir turnuvayı geride bıraktıklarını kaydederek,"oyuncularım için iyi bir tecrübe oldu" dedi.

THY'dan millilere Singapur'a bilet jesti

Basketbol Milli Takımları Resmi Sponsoru THY, oyunculara Singapur'a gidiş-dönüş bileti hediye etti. Karşılamada bulunan THY Genel Müdürü Kotil, günün anısına hazırlanan simgesel bileti kaptan İbrahim'e verdi. Bu arada, İbrahim Kutluay'ın babasının koltuk değnekleriyle kendisini karşılamaya gelmesi dikkat çekti. Uzun süredir Japonya'da bulunan oyuncular, teknik heyet ve idari kadro havaalanında hasret giderdiler.

Sporseverler, oyuncularla fotoğraf çektirebilmek ve imza alabilmek için yarışırken, karşılamayı çok sayıda medya mensubu da takip etti.

İbrahim: 2010'da çıta daha yukarıya çıkacak

Basın mensuplarına Dünya 6.'lığını değerlendiren ay yıldızlıların tecrübeli kaptanı İbrahim Kutluay, şöyle konuştu:"Bu gibi turnuvalarda takım olmak çok önemli. şampiyona başlamadan önce hazırlık kampında takım olma olgusunu ön plana çıkarmmaya çalıştık. Oraya giderken ortak söylediğimiz birşey vardı. Biz Türk Milli Takımı'nı gerek saha içinde gerekse saha dışında en iyi şekilde temsil edeceğimize, her maçı kazanmak için oynayacağımıza söz verdik. Bu ruhu yakaladığımıza inanıyorum. Bundan sonraki hedefimiz 2010'daki Dünya Şampiyonası'nda çıtayı daha da yukarı çıkarmak." Attığı kritik sayılarla Milli Takım'a büyük katkı sağlayan Serkan Erdoğan ise, Hidayet ve Mehmet okuru kast ederek, "Kendilerini ispatlamış oyuncular. Onların uzun yıllar Milli Takım'a hizmet edeceklerine inanıyorum" diye konuştu. Serkan ayrıca, iyi bir turnuva geçirdiklerini belirterek, arkadaşları ile aralarında müthiş bir atmosfer oluştuğunu ifade etti.

Hayatı boyunca oynamaktan en çok zevk aldığı takımın bu takım olduğunun altını çizen Serkan," Önümüzdeki turnuvalarda kendimizi geliştirerek 2010'da daha iyi başarılara imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.

Cüneyt ÜSTÜN

06.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008'in ilk rakibi Malta

  Gözler Hakan Şükür'de

  Hoşgeldin 12 Dev Adam

  F.Bahçe idmanında kaplumbağa şakası

  Trabzonspor'a UEFA'dan ceza

  ULEB'de kura heyecanı

  G.Saray'da 3 Avrupa maçı 30 YTL

  Paris'ten Tokyo'ya koştu

  Aurelio'ya dikkat!

  Takım olmak..

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004